CHP'de Ankara muharebesi! 'Eş başkanlar' karşı karşıya geldi... Kılıçdaroğlu hançerlendiği yere gelmedi | Hatay'da çıkmaz Esenyurt'ta DEM payı

CHP, Ankara'da Aday Tanıtım ve Seçim Bildirgesi Toplantısı düzenledi. Adaylığı kesinleşen isimler Ankara'daki toplantıya katılmak üzere başkente gitti. Özgür Özel'le koltuk çekişmesine tutuşan Ekrem İmamoğlu da toplantıya eşlik etti. Kurultayda hançer yiyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun programa katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Özgür Özel CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, Battal İlgezdi ve partinin diğer ağır toplarına yüklendi. Öte yandan Hatay'daki kriz de dallanıp budaklandı. Lütfü Savaş salona iştirak etmedi, Savaş'ın ismi anons edilmedi. DEM'le kurulan ittifakın tezahürü olarak Esenyurt adayının da ismi zikredilmedi.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2024, 10:45 Güncelleme 18 Şubat 2024, 18:05
CHP’de Ankara muharebesi! ’Eş başkanlar’ karşı karşıya geldi... Kılıçdaroğlu hançerlendiği yere gelmedi | Hatay’da çıkmaz Esenyurt’ta DEM payı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tansiyon derecesi yüksek olağanüstü günlerden geçiyor. Parti Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel arasındaki güç çekişmesiyle savrulurken aday belirleme sürecinde kan gövdeyi götürdü.

Özgür Özel, İzmir ve Çankaya'da Ekrem İmamoğlu'nun baskılarına rağmen adayları kendisi belirleyerek "Özgürleşme" hamlesi yaptı. İmamoğlu ise İstanbul'un ilçelerinde kendisine yakın isimleri tek tek listelere koydu.


İZMİR BOMBASI
Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday tanıtım toplantısına katılmayan Özgür Özel, kendisi belirlediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'ın tanıtım toplantısına katıldı. Özel'in İzmir'deki toplantıya katılması "İmamoğlu'na karşı gövde gösterisi" olarak yorumlandı.

Genel Merkez - Saraçhane hattında kaos tüm hızıyla sürerken CHP ve DEM arasındaki pazarlıklar da iyiden iyiye kızıştı.


BİR OY DEM'E BİR OY EKREM'E! "CHP DİREKT KANDİL'LE ANLAŞTI" YORUMLARI
Esenyurt'ta aday çekip DEM'le ortak aday belirlemeye niyetlenen CHP, Adalar'da da aday çekip DEM'in uygun gördüğü bir ismi atamaya hazırlanıyor.

DEM, CHP ile anlaşma sağlanan yerlerin Mersin, Akdeniz ve Esenyurt olduğunu açıkladı. CHP ise 'kent uzlaşısı' maskesine sığınıp "DEM'e göre aday belirliyoruz" itirafında bulundu. Böylelikle "Bir oy DEM'e bir oy İmamoğlu'na" formülü de tescillenmiş oldu. PKK elebaşı Helin Ümit'in "İstanbul seçimlerine müdahale ediyoruz" itirafına müteakiben CHP'nin aday çekip DEM'le ortak isim belirlemesi "CHP direkt Kandil'le anlaştı" yorumlarına yol açtı.



ANKARA'DA DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP, Ankara Spor Salonu'nda Aday Tanıtım ve Seçim Bildirgesi Toplantısı gerçekleşti. Özgür Özel'le koltuk çekişmesine tutuşan Ekrem İmamoğlu da toplantıya eşlik etti. Kurultayda hançer yiyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun programa katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Toplantıya adayların yanı sıra eski genel başkanlar, milletvekilleri, il başkanları ve partililer katıldı.

KRİZİ PERDELEME ÇABASI
CHP'deki binbir kaos, kavga ve dövüşe sahne olan aday belirleme süreci sonrası 'kriz yok' algısı yaymaya çalışan Özgür Özel, "Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, seçmenimizi dinledik, aday adaylarımızı dinledik, sokağın sesine kulak verdik, kanaat önderleriyle görüştük, partililerimizi görevlendirdik, onların raporlarını aldık, 3 bin araştırma yaptırdık, 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Memnuniyet anketleri olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik. Bazı özel durumlarda 5 ankete kadar sahadan veri toplamayı seçmenin taleplerini okumayı tercih ettik. Sonuç olarak burada karşınızda adaylarımız var" ifadelerini kullandı.



AĞIR TOPLARA FENA SALLADI: PARTİNİN BAŞARISINI KENDİ BAŞARILARI SANIYORLAR
Aday belirleme sürecine müteakip CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, Battal İlgezdi ve partinin diğer ağır toplarına yüklenen Özel, Gürsel Tekin "Partinin başarısını kendi başarısı sananlar var" dedi.


CHP Genel Başkanı şu ifadeleri kullandı;

Aday adayı olup da adaylaşamayanlar oldu. Son günlerde bazı televizyonlarda bazı gazetelerde 3,5, 10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını eleştirel açıklamalarını görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum ama esas konuşulması gereken benim gönlümde manşette olan benim gönlümün kahramanı kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefonu açıp, çok istedim olmadı sizi belirlediler ben çalışmaya hazırım dediği telefonda görevine başlayanlar var, kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler var. 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var. Partinin başarısını kendi başarısı sananlar var.

CHP'deki bir diğer kriz ise Hatay ve Lütfü Savaş...

CHP'DE HATAY ÇIKMAZI
PM'den Hatay için olası aday değişikliğine yönelik yetki alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'acziyet' itirafında bulundu ve "Biz Hatay'da şu an için Lütfü Savaş'a alternatif geliştiremedik" ifadelerini kullandı. CHP lideri, "Lütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu ve yaşananların günah keçisi değildir" diyerek depremzedelerle alay etti.

LÜTFÜ SAVAŞ ANONS EDİLMEDİ
CHP'nin bugünkü toplantıda Hatay için ne karar alacağı merak konusu olurken Savaş'ın salona gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, konuya ilişkin "Henüz bir karar almadık. Karar genel başkanda" açıklamasını yaptı. Karabat, "Hatay adayları anons edilecek ama Hatay'ın belediye başkan adayı anons edilmeyecek" dedi.

Savaş salonda anons edilmedi.

ESENYURT'A DEM PAYI: ADAYI AÇIKLAMADILAR
CHP'nin aday tanıtım töreninde Ekrem İmamoğlu ile ilçe belediye başkan adayları da tanıtıldı. Ancak DEM'le kurulan bölücü ittifakın sonucu olarak Esenyurt adayı açıklanmadı. Parti Meclis'inde Ali Gökmen'in ismi geçiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN