Özgür Özel PKK ile 'DEM'leniyor! Ankara'da kirli ittifak masası kuruldu: "CHP adaylarına olumlu bakıyoruz, İstanbul'da yönetime ortak olmayız"

“Büyükşehirleri kaybedeceğiz” endişesine kapılan CHP, yerel seçimlere giderayak Kandil’le safları sıklaştırıyor. Operalarda ‘onurum ve gururum’ diyerek bölücülerin elini öpen Özgür Özel, ittifak uğruna PKK'nın siyasi uzantılarıyla aynı demlikte 'DEM'leniyor. DEM Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan CHP Genel Merkezi'nde kırmızı halılarla karşılandı. Toplantıda Özgür Özel kirli ittifakı açıkça duyurarak, "DEM (HEDEP) Parti ile ilişkilerimizi bundan sonra kamuoyu önünde açık şeffaf bir şekilde sürdürmeyi devam ettireceğiz." dedi. Tuncer Bakırhan "İş birliği seçeneği tartışılabilir. Kent uzlaşısı çevresinde bir hassasiyet içinde olacağız" şeklinde konuştu. Öte yandan İstanbul, İzmir ve Mersin'de 'iş birliği' mesajı veren DEM'liler, CHP adaylarına olumlu baktıklarını beyan etti.

Giriş Tarihi 11 Ocak 2024, 09:55 Güncelleme 11 Ocak 2024, 16:11
Özgür Özel PKK ile ’DEM’leniyor! Ankara’da kirli ittifak masası kuruldu: CHP adaylarına olumlu bakıyoruz, İstanbul’da yönetime ortak olmayız

İÇİNDEKİLER

Türkiye seçim sath-ı mailine girdi. Yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına gidilmesine sayılı bir zaman dilimi kaldı.

Bu süreçte "Büyükşehirleri kaybedeceğiz" endişesine kapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PKK'nın siyasi kolu DEM ile aynı çizgide yürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun izinden giderek PKK partisi ile yakın temas halinde olmaktan geri durmuyor.


Göreve geldiğinde HDPKK'lı Selahattin Demirtaş'a ve Gezi'nin finansörü Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala'ya selam çakan Özgür Özel takip eden süreçte DEM'li Pervin Buldan ile birlikte operaya giderek Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan Pervin Chakar'ın elini öptü.

Daha sonrasında ittifak için DEM'in ayağına giden Özel, PKK'nın 12 askerimizi şehit ettiği kalleş saldırıda da ortak bildiriye imza atmayarak bölücü uzantılarla yan yana saf tutmuştu.


İSTANBUL İÇİN 'BELEDİYE YÖNETİMİNE ORTAK OLACAĞIZ' ŞARTI
Öte yandan DEM'in Batı'da CHP'ye vereceği destek karşılığında bazı talepleri bulunuyor. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, İstanbul için belediye yönetimine ortak olmaları şartıyla destek vereceklerini söyledi.


Temelli, "İstanbul'da farklı eğilimler var. Dolayısıyla İstanbul'da karar vermek için biraz ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çalışmalarımız sürüyor. Tabanımızın güçlü olduğu kentlerden biri olduğu için İstanbul'daki kent yönetimine ortak olmak, o kenti yönetmede söz sahibi olmak önemli bir hedef bizim için. Dolayısıyla bu çalışmalarımızı o yüzden titizlikle yapıyoruz." ifadelerini kullandı.



"ADAY ÇIKARSAK DA PAZARLIK KAPISI AÇIK" GÖNDERMESİ
Batıda aday çıkaracaklarını ancak duruma göre geri çekebileceklerini söyleyip son ana kadar kapının pazarlığa açık olduğu mesajını veren DEM'li Sezai Temelli, "Batıda aday çıkaracağız. Ama bir kentte başka bir aday üzerinde kent uzlaşısı sağlanmışsa orada aday çıkarmayacağız. Çıkardıysak geri çekeceğiz. Bu kadar net." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (solda), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tulay Hatımoğulları Oruç (ortada) ve Tuncer Bakırhan'ı (sağda) parti genel merkezinde ziyaret etmişti.

Tüm bu yaşananların gölgesinde DEM Partisi ittifak yolunda iade-i ziyaret için CHP'yi ziyaret etti.



İTTİFAK YOLUNDA İADE-İ ZİYARET
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'ne geldi.

Parti genel merkezine gelen DEM Eş Genel Başkanlarını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ve Gökhan Zeybek karşıladı.

Kirli ittifak için masa kuran CHP'de Hatimoğulları ve Bakırhan için yapılan özel hazırlıklar da göze çarptı.



KIRMIZI HALI SERİLDİ
Parti binasının girişine serilen kırmızı halılar dikkat çekti.

"ŞEFFAF ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ"
Görüşme sonrası CHP ve DEM Parti ortak basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında ilk söz hakkını alan Özür Özel, "Meclis'te en çok sandalyesi bulunan 3. parti durumunda olan DEM (HEDEP) Parti ile ilişkilerimizi bundan sonra kamuoyu önünde açık şeffaf bir şekilde sürdürmeyi devam ettireceğiz." dedi.

Özel'den sonra Tülay Hatımoğulları Oruç açıklamalarda bulundu.

Oruç, "Bugün yerel seçimleri de değindik. Yerel seçimler bazen genel siyasetin gölgesinde değerlendiriliyor. Yerel seçimleri aynı zamanda kendi dinamikleri üzerinden değerlendirmek lazım." ifadelerini kullandı.

"HASSASİYET İÇİNDE OLACAĞIZ"
DEM Partili Bakırhan ise CHP'ye yeşil ışık yaktı. Bakırhan "İş birliği seçeneği tartışılabilir. Kent uzlaşısı çevresinde bir hassasiyet içinde olacağız." ifadelerini kullandı.



DEM'DEN "İSTANBUL, İZMİR VE MERSİN'DE İŞ BİRLİĞİ" MESAJI
DEM Parti kaynakları, "masaya bazı kentlere ilişkin somut değerlendirmelerin" konuşulacağını dile getirdi. İstanbul ve İzmir'de iş birliğine açık olacaklarını beyan etti. İzmir için Tunç Soyer ismine olumlu baktıklarını dile getiren DEM'liler, "Tunç Soyer'e olumlu bakıyoruz ama bir şart koşma hali yok" değerlendirmesini yaptı.



"CHP ADAYINA OLUMLU BAKIYORUZ"
PKK partisi Mersin'de de CHP adayını destekleyeceklerini ilan edip Vahap Seçer'i işaret ederek "Mersin'de CHP adayına olumlu bakıyoruz" yorumunda bulundu.



Hatırlanacağı üzere CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, HDP ile yakın temastan geri durmamış, belediye kadrolarında terörle iltisaklı isimlere yer vermişti.

PKK CHP'DEN İSTANBUL'DAKİ O İLÇELERİ İSTİYOR
Bir yandan da DEM'in İstanbul'da Esenyurt ve Sultangazi'yi CHP'den talep ettiği konuşuluyor.



"Büyükşehirleri kaybedeceğiz" endişesine kapılan CHP kadrolarının ittifak uğruna Kandil'e boyun eğen bir tutum sergilemesi toplum vicdanını yaralayan bir unsur olarak kayıtlara geçerken "Atatürk'ün kurduğu partinin düştüğü durum" yorumlarını da beraberinde getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN