İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na bir yumruk daha! Oktay Vural yerden yere vurdu: Yok öyle yağma

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisindeki istifalar sonrası Ekrem İmamoğlu'nu işaret ederek "Savaş ilanı kabul ediyorum" demesinin ardından ortalık karıştı. İmamoğlu önce "Hadsiz" göndermesi yaparken daha sonra "Küçük küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum." diyerek Akşener'i hedef aldı. Yaşananlar sonrası İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Ekrem İmamoğlu'na yüklenerek, "Oyun deşifre oldu. Şimdi de bu tezgahtan sıyrılmaya çalış. Sureti haktan görün...Yok öyle yağma... Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz" dedi.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2023, 10:51 Güncelleme 21 Aralık 2023, 11:57
İYİ Parti’den Ekrem İmamoğlu’na bir yumruk daha! Oktay Vural yerden yere vurdu: Yok öyle yağma

İÇİNDEKİLER

CHP ve İyi Parti arasındaki kavga kızışarak devam ediyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmayacaklarını ve her ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından parti karıştı. Peş peşe istifalar yaşanırken takvim.com.tr kaosun arka planında Ekrem İmamoğlu'nun olduğuna dikkat çekti.

Son olarak ihracı istenen İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan "Ekrem İmamoğlu ile arka kapı diplomasisis yürttüm. Ankara'da da benzer bir süreç yönetiliyor. Meral Akşener'in bilgisi dahilinde Yüksel Arslan yürütüyor." diyerek hem kirli pazarlığı hem de Ekrem İmamoğlu'nun İyi Parti'yi karıştıran el olduğunu itiraf etmiş oldu.

AKŞENER SERT ÇIKTI: SAVAŞ OLARAK KABUL EDİYORUM
Gelişmeler üzerine konuşan Akşener, "Partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı" diyerek CHP'yi ve Ekrem İmamoğlu'nu işaret etti.

Akşener şunları söyledi:

"Hem Ankara'da hem İstanbul'da pazarlıklar yapılmış, arka kapı diplomasisi yapılmış... Benim bilgim yok, teşkilat başkanı beyefendinin bilgisi yok, yerel yönetimler başkanının bilgisi yok, neye göre yapılmış? Bir başka soru daha var. Ben böyle komplo işlerine pek inanmam da ilk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı dün. En ilginci bu. Çünkü ben bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkanın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, İstanbul'u bilmiyorum. İsimlerine kadar, mesela Polatlı'ya eski Ankara İl Başkanımız Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama bunlar CHP'den aday olacakmış. Daha ilginci Gölbaşı'na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997'de Doğru Yol Partisinde yaşadık. Dolayısıyla ben bu konuda idmanlıyım, şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım buyursunlar."

AKŞENER İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A YÜKLENDİ: KORKAKLAR
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı "Korkaklar" diye hedef alan Akşener yerel seçimlere bir kez daha tek başlarına gireceklerini söyledi.

Akşener şunları söyledi:
"Saraçhane'ye ikinci kere gittim. Bugün sövenler o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ne yaptım, boynumu eğdim, kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi. Ben değil milletin istediğini kabul etmediler. Dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine ahlaki olarak karışmadık. 30 yıllık siyasi hayatımda hiç bunu yapmadım. Kongre yaptılar, üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın. Çünkü biz onların müstemlekesi olmuşuz onların kafalarında, öyle bir dünya yok."

İMAMOĞLU AKŞENER'E SALLADI: BAZI DOSTLAR HADDİNİ AŞIYOR
İBB Başkanı İmamoğlu aynı gün İYİ Parti lideri Akşener'e üstü kapalı yanıt vererek "Haddini aşıyor" göndermesi yaptı.

İmamoğlu,"Şimdi yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz aynı masayı paylaştığımız birlikte iş ürettiğimiz aynı kaseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum. Sayıları az da olsa bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, bazen hadlerini aşan cümleler kurabiliyorlar. Başından beri biz ne dedik eski dosttan düşman olmaz. Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Benim Allah'ın bir lütfu, kötü sözleri kulağım hiç duymuyor." dedi.

İMAMOĞLU BİR KEZ DAHA AKŞENER'E: YÜKLENDİ
Ekrem İmamoğlu "Haddini aşıyor" dediği Akşener'e bir tepki daha gösterdi.

"Herhalde bu dönemin modası da 'İBB ve onun başkanı Ekrem İmamoğlu'na saldırmak." diyerek Akşener'i hedef alan İmamoğlu, "Olsun o modayı görüyoruz. Onlara bu modanın tutmadığını, bu modanın modası geçmiş bir iş olduğunu 31 Mart'ta 16 milyon İstanbullu çatır çatır gösterecek." iddiasında bulundu.

"BEN O DEFTERİ KAPATTIM KÜÇÜK DETAYLARI KONUŞMAK İSTEMİYORUM"
İmamoğlu daha sonra kendisine Akşener ile ilgili yöneltilen bir soruya, "Dün söyleyeceğimi söyledim. Ben o defteri kapattı işime ve önüme bakıyorum. Eski dost düşman olmaz bugün dedikleri dün söylediğim gibi anlayın. Küçük küçük detaylar üzerinden konuşmak istemiyorum" dedi.

İYİ PARTİ'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA BİR TEPKİ DAHA: DETAY DEDİĞİN ESAS!
Yaşananlar sonrası İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, "Detay dediği esas" diyerek Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu.

Vural şunları söyledi:

"Keşke kendi işine baksaydın. Kurumların kararı varken bunu dolanmak için iş çevirmeseydin. Detay dediği ise esas. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarına ve kurallarına uymayanın ne demokrasimize ne de millet iradesine ne de geleceğe hayrı olur. Oyun deşifre oldu. Şimdi de bu tezgahtan sıyrılmaya çalış. Sureti haktan görün...Yok öyle yağma... Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz"

ÖZGÜR ÖZEL'E GÖNDERME Mİ?
Vural'ın "Tavşan tuzağı" diyerek İmamoğlu'nun vesayet altına aldığı Özgür Özel'i kastettiği yorumları yapıldı. İmamoğlu "Değişim" diyerek Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açmış daha sonra adaylıktan çekilerek Özgür Özel'in adaylığını desteklemişti. Özel İmamoğlu'nun "Tavşan adayı" yorumları yapılırken Kılıçdaroğlu koltuğu kaybetti ve İmamoğlu partiyi ve Özel'i vesayeti altına aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN