Meral Akşener'in Mansur Yavaş'a sert eleştirilerinin nedeni belli oldu! İşte Yavaş ve Akşener görüşmesinin perde arkası: Sana ihtiyacım yok

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olarak gören, Kemal Kılıçdaroğlu aday olunca da "yardımcısı olmazsa masaya oturmam" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerde Yavaş hakkında hiç olmadığı kadar sert açıklamalar yapıyor. Söz konusu açıklamaların ise Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyaretinden sonra olması dikkat çekiyor. Peki Mansur Yavaş ve Akşener’in İYİ Parti Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede ne oldu? Merak edilen sorunun yanıtı günler sonra geldi. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Meral Akşener ve Mansur Yavaş görüşmesinin perde arkasını anlattı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 12 Aralık 2023, 09:45 Güncelleme 12 Aralık 2023, 17:07
Meral Akşener’in Mansur Yavaş’a sert eleştirilerinin nedeni belli oldu! İşte Yavaş ve Akşener görüşmesinin perde arkası: Sana ihtiyacım yok

İÇİNDEKİLER

Türkiye siyaset tarihi muhalefet içerisindeki çekişmelere şahit oluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybetmesiyle birlikte yaşananlar bir bir hafızalara kazınıyor.

6'lı koalisyonun büyük ortaklarından CHP'de koltuk değişimi yaşanırken İYİ Parti, yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını açıkladı.

81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklayan İYİ Parti, CHP'li isimlerin bir yandan hedef tahtasına konulurken bir yandan da 'acaba ikna edebilir miyiz' denemelerine maruz kaldı.

Yaşanan tüm bu gelişmeler hafızalardaki yerini korurken Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

İYİ PARTİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU
Görüşmeyi İYİ Parti resmi sosyal medya hesabından paylaştı. İYİ Parti paylaşımında, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ile Genel Merkezimizde bir araya geldi. Değerli ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ancak bu görüşmenin hemen ardından Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olarak gördüğü Mansur Yavaş hakkında daha önce hiç olmadığı kadar sert ifadeler kullandı.

MANSUR YAVAŞ'A "KORKAK" DEDİ
İmamoğlu ve Özgür Özel'e "Başkalarının siyasi kariyerlerine, zıplama tahtası olmayız" diyerek rest çeken Akşener, Mansur Yavaş'a da 'korkak' dedi.

"Kopunca bir büyük savaş, Er tez gider, korkak yavaş. Yüreksize akçayla aş. Erlere meydan görünür" mısralarını okuyan Akşener'in 'korkak' ve 'Yavaş' vurguları İYİ Partililerce alkışlandı.

Hatta Akşener o kadar kararlıydı ki teşkilatlarına CHP ile görüşmeyin talimatı bile verdi.

İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE NE OLDU?
Peki Mansur Yavaş ve Akşener'in İYİ Parti Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede ne oldu?

Merak edilen sorunun yanıtı günler sonra geldi. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Meral Akşener ve Mansur Yavaş görüşmesinin perde arkasını anlattı.

YAVAŞ'TAN 'SANA İHTİYACIM YOK' RESTİ
"Ziyaret sırasında Mansur Yavaş, 'Ankara için bir talebimiz yok. Biz zaten yüzde 60 ile kazanıyoruz' dedi ve gitti. Yani İYİ Parti'ye ihtiyacı olmadığını vurguladı"
diyen İYİ Partili Yıldırım şunları söyledi:

Biz müstakil gireceğiz dediği kararı Divan'da konuştu, milletvekilleriyle konuştu, GİK'te konuştu, GİK böyle bir karar aldı. Arkasından Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyarete geldi. Heyet karşıladı. Genel Başkan görüştü. 'Ben buraya sayın genel başkanımın selamını getirdim. Ankara için bir talebim yok. Biz zaten yüzde 60 oranında kazanıyoruz' dedi ve gitti. Mansur Bey'in Genel Başkan'a ve heyete söylediği aynen bu. Yani İYİ Parti'ye ihtiyacı olmadığını vurguladı.