Son dakika: İYİ Parti'de peş peşe kopuşlar! Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem istifa etti

Son dakika haberleri... İYİ Parti'de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti eski genel başkan yardımcısı Durmuş Yılmaz istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz'ın ardından Bahadır Erdem de istifa etti.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2023, 14:04 Güncelleme 11 Kasım 2023, 08:44
Son dakika: İYİ Parti’de peş peşe kopuşlar! Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem istifa etti

İÇİNDEKİLER

Genel seçimlerde hezimete uğrayan 8'li koalisyonun büyük ortaklarından İYİ Parti'de istifa krizi bitmiyor.

Son olarak Eskişehir Milletvekili Nebi Hatioğlu istifa etmişti. Hatioğlu'nun ardından bir isim daha parti ile yollarını ayırdı.

DURMUŞ YILMAZ İSTİFA ETTİ
Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti eski genel başkan yardımcısı Durmuş Yılmaz istifa ettiğini açıkladı.

Üyelik istifasına dair görsel paylaşan Durmuş Yılmaz, "İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilgilerinize..." dedi.

DURMUŞ YILMAZ VE FAİK ÖZTRAK IMF İLE OTELDE YAKALANMIŞTI
Durmuş Yılmaz Akşener'in yardımcısı olduğu dönemde IMF ile otel lobilerinde yakalanmıştı.



CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve İYİ Partili Durmuş Yılmaz, Ankara Hilton Otel'de IMF yetkilileriyle bir araya gelmiş, Öztrak ve Yılmaz dikkat çekmemek için farklı kapılardan giriş yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU İTİRAF ETMİŞTİ
Öte yandan Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IMF ile yapılan skandal görüşmeyi gayet normal bir durummuş gibi savunmuş ve bu görüşmenin ilk görüşme olmadığını itiraf etmişti.

Görüşmede ve IMF heyetinde kimler vardı?
Poul Thomsen (IMF Avrupa Birimi Direktörü), Donal McGettigan (IMF Türkiye Masası Şefi), Ben Kelmason (IMF Türkiye Yerleşik Temsilcisi), Vincenzo Guzzo (IMF Uzmanı), Alex Culiuc (IMF Uzmanı), Brett Rayner (IMF Uzmanı), Sn. John Hooley (IMF Uzmanı), Jochen Andritzky (IMF Uzmanı), Mike Moore (IMF Uzmanı), Recai Cecen (Ekonomist) ve İpek Akçayoz (Ekonomist)

BİR İSTİFA DAHA
Durmuş Yılmaz'ın ardından Bahadır Erdem de istifa etti. Erdem, istifa metninde tüm illerde ayrı aday ile yerel seçime girme kararını eleştirdi.

Erdemi "Ve fakat gerekli adımlar atılırken muhalefet partileri alacağı her kararı ince eleyip sık dokumalı ve hasarı büyük olabilecek hatta geri dönüşü olmayan kararlardan uzak durmalıdır. Unutulmamalı ki siyasi partilerinin görevi öncelikle memlekete ve millete hizmettir. Bu doğrultuda partimizin aldığı ve değiştirmemekte ısrar ettiği seçimlere "tüm illerde" ayrı aday ile girme kararı yani bir başka deyiş ile 2019 yerel seçimlerinde birçok ilde seçimin kazanılmasını sağlayan güç birliğini sonlandırmayı son derece yanlış bulduğumu bir kez daha belirtmek isterim." dedi.



Erdem, "İYİ Parti'mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum." dedi.