İdris Nebi Hatipoğlu İyi Parti'den istifa etti! CHP ile adaylık pazarlığı yeniden mi başlıyor?

Son dakika haberi! İyi Parti'de istifa depremi yaşanıyor. Yerel seçimlere CHP'de ayrı gireceğini açıklayan Akşener'in partisinde, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, "Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum." diyerek istifa etti. Seçimden sonraki dönemde CHP ile ortaklık yapmayacakları konusunda kesin bir dille açıklamalar yapan Hatipoğlu'nun bu istifası İyi Parti'nin önümüzdeki günlerde CHP ile yeniden "at pazarlığı"na başlayabileceği değerlendirmelerine neden oldu. Öte yandan Akşener’in basın danışmanı Murat İde de görevinden ayrıldı.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2023, 13:35 Güncelleme 03 Kasım 2023, 01:29
İdris Nebi Hatipoğlu İyi Parti’den istifa etti! CHP ile adaylık pazarlığı yeniden mi başlıyor?

İÇİNDEKİLER

İyi Parti'de istifa depremi yaşanıyor. Yerel seçimlere CHP'de ayrı gireceğini açıklayan Akşener'in partisinde, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa etti.


DERİN GÖRÜŞ AYRILIKLARI YAŞAMAKTAYDIM
Hatipoğlu, açıklamasında, "Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İYİ Parti'den istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

AT PAZARLIĞI YENİDEN YÜKLENİYOR
Seçimden sonraki dönemde CHP ile ortaklık yapmayacakları konusunda kesin bir dille açıklamalar yapan Hatipoğlu'nun bu istifası İyi Parti'nin önümüzdeki günlerde CHP ile yeniden "at pazarlığı"na başlayabileceği değerlendirmelerine neden oldu.

Zira aylar önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Kaybettik" açıklamasıyla birlikte İYİ Partili isimler yerel seçimlere CHP'den ayrı girme niyetlerini dillendirmeye başlamıştı. Seçimlerde CHP ile birliktelik istemediklerini açıklayan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu o dönem peş peşe açıklamalar yapmıştı.

İYİ PARTİ'DE BİR İSTİFA DAHA: AKŞENER'İN BASIN DANIŞMANI DA AYRILDI
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise akşam saatlerinde yaptığı paylaşımla Meral Akşener'in Basın Danışmanlığı görevini yürüten Murat İde'nin görevinden ayrıldığını duyurdu.. Zorlu " Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in Basın Danışmanlığı görevini yürüten Sayın Murat İde'ye bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki meslek yaşamında başarılar dileriz." ifadelerini kullandı.

ESKİ İLÇE BAŞKANI'NDAN OLAY YORUM!
Peş peşe yaşanan depremlerin ardından Nebi Hatipoğlu'nun istifa açıklamasını alıntılayan İYİ Parti Eski Tuzla İlçe Başkanı İhsan Önder Albayrak, zehir zemberek ifadeler kullanarak Meral Akşener ve İYİ Parti yönetimine sert tepki gösterdi.

Albayrak Meral Akşener ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu etiketlediği bir sosyal medya açıklamasında "Göreceksiniz daha ne istifalar olacak" dedi ve partideki "maddi" ilişkilere dikkat çekti.

"İYİ PARTİ'DE PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR"
Albayrak şunları paylaştı: Kuruluşundan itibaren hayatımın neredeyse her anını 7/24 İYİ Parti için harcadım. İl yöneticiliği yaptım, İlçe Başkanlığı yaptım. Maddi ve manevi her koşulun altından kalktım. Hatta Tuzla'da yüzde 23 oy oranını yakaladım. Anket şirketlerinin o tarihlerdeki yayınlarından görebilirsiniz… Gerek liyakat, gerekse emek olarak milletvekilliğini hakettiğimi düşünürken, aaa birde baktım ki parayı veren düdüğü çalar dediler. Oysa belki 3 katını harcamıştım o 5.5 senede… O an istifa kararı aldım.


"DAHA NE İSTİFALAR GELECEK"
Şimdi parayla verdiğiniz vekilliklerin hayrını görün. Bu daha ilk, göreceksiniz daha ne istifalar gelecek… Adam bastırmış parayı almış ilk sırayı ne vefa bekliyorsunuz ki… Satın alınmış vekillik bağlılık getirmez. Şimdi hem onları ve hemde bizim gibi Vatan sevdalılarını kaybettiniz. İyi parti Yönetimi, Bravo size…

NELER YAŞANMIŞTI?
CHP yandaşı Barış Yarkadaş ile birlikte programa katılan Nebi Hatipoğlu, Yarkadaş'ın hezimetle ilgili "İYİ Parti kaybet ve kaybettir stratejisine mi girdi. Kemal Bey'e oy istediniz mi" sözleri karşısında sinirlenen Hatipoğlu "İçim el vermeye vermeye Kılıçdaroğlu'na oy verdim" ifadelerini kullandı.

"İHRAÇ EDİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM"
Yarkadaş'ın yönelttiği "Önümüzdeki günlerde partiden ihraç edileceğiniz yönünde Ankara kulislerinde bir iddia var, ihraç edilirseniz AK Parti'ye mi MHP'ye mi geçersiniz bağımsız olarak mı siyasete devam edeceksiniz?" soruyu Hatipoğlu "Kendi partimden ihraç edileceğimi düşünmüyorum. Böyle durum olursa bakacağız. Kendi genel başkanımla, Kürşad Bey ile de görüştüm." diyerek yanıtladı.

"İÇİM EL VERMEYE VERMEYE KILIÇDAROĞLU'NA OY VERDİM"
Yarkadaş'ın "Kemal Bey için oy istediniz mi, Kemal Beye oy verdiniz mi?" sorusuna "Kemal Bey, Eskişehir'e geldiğinde havalimanında karşıladım. Benim seçimlerle ilgili başka bir programım olduğu için oraya katıldım. Kendisiyle ayaküstü de konuştuk. Mitinge katılamadım. İYİ Parti'nin içindeki eğilimleri şöyle: Milletvekillerinin düşüncesi CHP ile yola devam etmemek. Bütün il ve ilçelerde kendi adaylarımızda seçime girmek şeklinde bir eğilim var. Bu ekseriyet böyle. Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e dedik. İçim el vermeye vermeye Kılıçdaroğlu'na oy verdim." cevabını verdi.

TWITTER'DAN BOMBALAMAYA DEVAM ETTİ
Nebi Hatipoğlu yaptığı açıklamada ise "CHP ile işlevsiz, partimize faydası değil zararı dokunan ortaklığa mecbur değiliz." ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu Twitter üzerinden şunları yazmıştı:

"2019 Yerel Seçimlerine CHP ile ittifak olarak girdik. CHP 11 tane Büyükşehir, onlarca metropol ilçe belediyesini bizim oylarımızla kazandı. Buna Eskişehir'de dahildir. Peki 2019'da İYİ Parti olarak biz hangi belediyeleri kazandık? Birkaç ilçe ve belde o kadar.

Şimdi bu İYİ Parti adına hakkaniyetli bir ortaklık oldu diyebilir miyiz? Hayır diyemeyiz! Önümüzde 2024 Yerel Seçimleri var ve yine ittifaklar konuşuluyor. Ben de diyorum ki İYİ Parti hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Eğer CHP'nin kafasında 2019'daki gibi bir senaryo var ise o zaman İYİ Parti adına diğer seçenekler de masada olmalıdır.

CHP KENDİ TABANININ TAM ZITTI
Nedir bu seçenekler? Bir sağ ittifak modeli de olabilir bu veyahut tek başına seçime girme de olabilir. CHP kendi tabanının tam zıttı, Saadet, DEVA, GELECEK partileri ile ittifak yapabiliyor da ben niye ortak tabanlı olduğumuz AKP, MHP ile ittifak yapamıyorum? Neden tek başıma seçime giremiyorum? CHP ile işlevsiz, partimize faydası değil zararı dokunan ortaklığa mecbur değiliz. Yapılacaksa da bu defa bir kazan-kazan modeli oluşturulmalıdır. Dediğim aynen budur ve sözlerimin de aynen arkasındayım."

İYİ PARTİ İTTİFAKI BİTİRİYOR
Akşener'in kurmayları seçim sonrası CHP ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarı yüzünden kaybedildiğini yüksek perdeden defalarca dillendirmişti.

Parti tabanı yerel seçimlere müstakil girilmesini istedi, İYİ Partili isimler de bu doğrultuda sinyaller verdi. Akşener'in kararıyla Teşkilat Başkanı görevine getirilen Buğra Kavuncu kendisini yollara vurup il il gezerek nabız yokladı.

İYİ PARTİLİ HATİPOĞLU: "CHP İLE İTTİFAK İSTEMİYORUM, ALEYHİMİZE ÇALIŞIYORLAR"
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Partinin kararı değil ama milletvekillerinin şahsi düşünceleri, benim de şahsi düşüncem böyle... Kesinlikle CHP ile bir birliktelik istemiyorum" açıklamasını imza atarak ittifakta yeni bir kaosun fitilini ateşlemişti.

CHP'nin İYİ Parti aleyhinde çalıştığını söyleyen Hatipoğlu, CHP'nin yerel seçimlerde kazanması şansını 'sıfır' olarak tanımladı.




"LAMI CİMİ YOK KAYBETTİK" DİYEN AKŞENER'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'EMEKLİ OL' GÖNDERMESİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Sonuç itibarıyla kaybettik. Lamı cimi yok, kaybettik. Bu kaybetmeyi 'Vay efendim seçmen niye bize oy vermedi.' diyerek, böyle bir saygısız dille seçmeni, aziz milletimi sorgulayarak sonuç alamayız." sözleriyle Kılıçdaroğlu'na yüklenmişti.

"Eğer milletin tercihinden bir siyasetçi şikayet edip onu sorguluyorsa derhal emekli olup evine gitmelidir." diyen Akşener hezimet için köylüleri suçlayan Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunmuştu.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ekrem İmamoğlu yanlısı yayınlarıyla ön plana çıkan Halk TV'de çarpıcı bir çıkış yaptı.

İYİ PARTİ TABANI İTTİFAKSIZ SEÇİM İSTİYOR
Usta parti tabanının seçime müstakil girmek istediğini belirterek, "Biz şu anda teşkilatlarımızı dolaşıyoruz. Her milletvekili kendi teşkilatını dolaşıyor. Teşkilat başkanı şu anda 30'un üzerinde ili dolaştı. Teşkilatlarla kendi tabanımızla görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki seçimlere ilişkin olarak 'Ne tür seçenekler olabilir' şeklinde... Şu anda verilmiş bir karar yok ama İYİ Parti'nin kendi logosuyla herhangi bir seçim ittifakı olmadan yerel seçimlere girmesi şeklinde ağırlıklı bir görüş var teşkilatlarda ve bizim tabanımızda" açıklamasını yaptı.

CHP'SİZ YEREL SEÇİM PLANI
Erhan Usta'nın "İYİ Parti'nin kendi logosuyla herhangi bir seçim ittifakı olmadan yerel seçimlere girmesi şeklinde ağırlıklı bir görüş var teşkilatlarda ve bizim tabanımızda" sözleri İYİ Parti'nin CHP'siz yerel seçim planını da bir kez daha gözler önüne serdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN