Zoom cuntasını ifşa eden hesap Eren Erdem'in danışmanı Orhan Şahin'e aitmiş! CHP milyonlar verip trol hesap satın alıyor! Yerel seçimlere bir hazırlık mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Erdoğan'a karşı yenilen koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, hezimet sonrası istifa etmek yerine A Takımını değiştirip Eren Erdem'i Genel Başkan Yardımcısı yapmıştı. Eren Erdem hakkında bomba bir iddia geldi. CHP'ye yakın gazeteci Altan Sancar, Eren Erdem'in danışmanı Orhan Şahin'e ait birçok sosyal medya hesabının olduğunu, Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun Zoom toplantısının bu hesaplardan servis edildiğini söyledi. Sancar, söz konusu hesaplara milyonlar verildiğini ve Eren Erdem'in de ilçe başkanlarına mesaj atıp hesapları takip etmelerini istediğini açıkladı. "Kemal Kılıçdaroğlu mu onay verdi" diye soran Altan Sancar, hesapların CHP bütçesinden alındığını ifade etti. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 02 Ekim 2023, 15:59 Güncelleme 02 Ekim 2023, 23:49
Zoom cuntasını ifşa eden hesap Eren Erdem’in danışmanı Orhan Şahin’e aitmiş! CHP milyonlar verip trol hesap satın alıyor! Yerel seçimlere bir hazırlık mı?

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük hezimet yaşanmasının ardından CHP Genel Merkezi'nde büyük bir koltuk kavgası baş gösterdi.

Seçimlerin hemen ardından 'değişim' çıkışında bulunan Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun A Takımı ile bir Zoom cuntası oluşturdu. Söz konusu toplantı sosyal medya sızdırılınca parti içi gerilim daha da arttı.

Toplantının kim tarafından nasıl sızdırıldığı büyük merak konusuyken aylar sonra gelen çarpıcı açıklamalar dikkat çekti.

ZOOM CUNTASINI İLK PAYLAŞAN HESAP
CHP'ye yakın gazeteci Altan Sancar, 'haber hesabı' adı altında Eren Erdem'in danışmanına bağlı birçok sosyal medya sitesinin olduğunu söyledi.

Söz konusu hesapların daha önce bir retweet için 50 bin lira aldığını söyleyen Sancar, CHP'deki Zoom cuntasının toplantısını ilk paylaşan hesaplardan birinin de Eren Erdem'in danışmanına ait olduğunu söyledi.

TÜM HESAPLAR EREN ERDEM'İN DANIŞMANINA ÇIKIYOR!
Sosyal medyada adı geçen Haber 2024 gibi, Altı Çizilmiş Kitaplar gibi, Gazete Alarm gibi birtakım sosyal medya hesaplarının tamamının Eren Erdem'in danışmanı Orhan Şahin'e ait olduğunu söyleyen Altan Sancar, X'e Şahin'in numarası girildiğinde bu hesaplara yönlendirildiğini belirtti.

Söz konusu hesapların CHP Genel Merkezi bütçesinden alındığını ifade eden Sancar, dün akşam saatlerinde Eren Erdem'in parti üyelerine bu hesapları takip etmeleri konusunda attığı mesajı belgeleriyle paylaştı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU MU ONAY VERDİ?

Gazeteci Altan Sancar Sözcü TV'de katıldığı programda da şu ifadeleri kullandı:

CHP üyelerine ilginç bir mesaj gönderilmiş. Gönderen de CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem. Bana da CHP üyesi birkaç isim attı ve dedi ki 'CHP Genel Başkanı'nın Yardımcısı Eren Erdem, bize takip etmemiz için bir sosyal medya hesabı öneriyor. Burada haberler paylaşılacak' diye. Haber 2024 diye bir sosyal medya hesabı. Biraz peşine düşünce araştırdım. İşin ilginç tarafı CHP Genle Merkezi'nde 8. Katta Eren Erdem'in odasının yanında bir odası bulunan bazı isimlerin, bunlardan biri Eren Erdem'in danışmanı Orhan Şahin. Çok sayıda sosyal medya hesabını satın aldığını öğrendik. Sosyal medyada adı geçen Haber 2024 gibi, Altı Çizilmiş Kitaplar gibi, Gazete Alarm gibi birtakım sosyal medya hesaplarının tamamı Orhan Şahin'e bağlıymış. Buradan kurultaya dair paylaşımlar yapılıyor. Bu hesaptan il il delege delege paylaşımlar yapılıyor.

Partinin parasıyla satın almış görünüyorlar. Çünkü bahsi geçen hesaplarda bir RT'nin 50 bin lira karşılığında yapıldığını öğrendik. Bu hesapların alım satımında yeri geldiğinde milyonlar konuşuluyor. Bahsi geçen insanların da kendi ceplerinden bu harcamayı yapmak gibi bir lüksü olmayacağına göre, bir şekilde parti parasıyla ya da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oluruyla ya da Bülent Bey'in oluruyla bilmiyorum. Bu şekilde bir satın alma süreci gerçekleştirilmiş. İşin ilginç tarafı şu: Az önce adını saydığımız hesapların tamamı CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in danışmanı Orhan Şahin'in telefon numarasına kayıtlı. Twitter'da bu çok açık bir şekilde görülebiliyor.

DENİZ ZEYREK'TEN İTİRAF
CHP'deki trol ağına ilişkin Ekrem İmamoğlu'na yakın Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek'ten olay bir itiraf geldi.

"CHP SOSYAL MEDYADA PARALI TROL ORDUSU BESLİYOR"
Son dönemde, muhalif liderlere muhalif olan gazetecilerin hedefte olduğunu söyleyen Zeyrek, "CHP paralı trol ordusu besliyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu duruma müdahale etmesi gerektiğini belirten Zeyrek şunları söyledi.

"Koskoca CHP, Atatürk'ün partisi falan... Onlar da sosyal medyada paralı trol ordusu besliyor. O troller gazetecilere saldırıyor. Hem de belden aşağı saldırıyorlar. Ne kadar utanç verici bir şey. Kılıçdaroğlu'nun buna müdahale etmesi lazım. Koskoca CHP'nin parasının böyle gazetecilere saldıracak trollere verilmesi oralara harcanması çok ayıp bir şey, utanılacak bir şey."

EKREM İMAMOĞLU'NUN TROL ORDUSUNDAN BAHSETMEDİ
Zeyrek'in atladığı bir konuyu da biz açalım. CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medyada trol besliyor. Öyle ki bu defalarca ortaya çıktı Takvim.com.tr de defalarca gündeme getirdi.

RESMİ HESAPTAN TROL PAYLAŞIMI
Geçtiğimiz günlerde İBB iştiraki Metro A.Ş tarafından CHP yandaşı Halk TV'nin bakanlık tarafından yalanlanan algı içirikli "Okullara imam ataması yargıya taşındı" haberi paylaşıldı.

PAYLAŞIM KALDIRILDI
Trol hesaptan yapılacakken yanlışlık resmi hesaptan yapıldığı tahmin edilen bu paylaşım gelen tepkilerin ardından kaldırıldı.

EKREM İMAMOĞLU'NUN BOTLARI YAKALANMIŞTI
Ekrem İmamoğlu'nun da sosyal medyada bot kullandığı da ortaya çıkmıştı. İmamoğlu adaylık için Kılıçdaroğlu ile savaştığı dönemde 6'lı masa liderlerini Saraçhane'ye davet etti.

İmamoğlu, "Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve Sayın Uysal'la buluşmak üzere sizleri yarın saat 16.00'da, Saraçhane'de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum." ifadeleriyle bir paylaşım yaptı.

BEĞENİ VE PAYLAŞIM YAPANLAR BOT ÇIKTI
İmamoğlu'nun paylaşımı görünürde binlerde beğeni ve paylaşım alırken bunların çoğunun bot hesap olduğu ortaya çıktı. Hesapların 1 ve 2 takipçisi olduğu ve yaptıkları paylaşımlarda sadece Ekrem İmamoğlu'na etkileşim verdiği görüldü.

BOT HESAP NEDİR?
Yazılımlar tarafından oluşturulan profillere bot hesap adı veriliyor. Bu hesapları gerçek kullanıcılar kullanmıyor sadece takip amaçlı oluşturulan hesaplara ise bot takip hesapları ismi veriliyor. Bu hesaplarla belirlenen profillere etkileşim sağlanıyor.

Ekrem bot basıyor vidosunu izlemek için tıklayınız

Bu durum Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyada algılara oynamak için giriştiği operasyonu da kanıtladı.

İşte o hesaplardan bazıları ve İmamoğlu'nun Saraçhane tiyatrosu;

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'na yönelik destek veren bazı hesap CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaparak aday olmaması yönünde baskı yaptı.

Bot basılması durumu ve hakaret içerikli hesapların aynı anlarda olması Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyada kullandığı bot ve trol ekibinde kanıtı niteliğinde oldu.

KILIÇDAROĞLU PROPAGANDASI İÇİN 20 BİN PORNO İÇERİKLİ BOT HESAP KULLANILDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI
Kemal Kılıçdaroğlu'nun trol ordusu da deşifre olmuştu.

Sosyal medyadaki trol ağının beslediği bot hesaplar oy kullanamadığı için anketler, sayfa görüntülemeleri üzerinden provokasyon yapan Kılıçdaroğlu seçimlerde hezimete uğrayıp gerçeklerle yüz yüze kalınca tweet atmayı da bıraktı.

Kılıçdaroğlu'nun 19 Nisan'da yaptığı "Alevi" başlıklı paylaşım çok hızlı bir şekilde olağan dışı etkileşim alan tweeti analiz edildi. Kılıçdaroğlu'nun bot ağı üzerine yapılan incelemede yetişkin içerikli paylaşımları beğenen hesaplar olduğu ortaya çıktı.

20 bini aşkın hesabın yetişkin içerikleri beğendiği gözlemlendi. Sosyal medyadaki yalan, manipülasyon, iftira, provokasyonların organize edildiği bu yapılanmada 40 bini aşkın kişinin olduğu belirtiliyor.

CHP'nin trol ordusunu ifşa eden o dosyayı Takvim.com.tr açtı. Söz konusu haberimiz için görsele tıklayınız;