Son dakika: CHP'deki değişim savaşı sonrası Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez aynı karede!

Son dakika haberleri... CHP Genel Merkezi'nde seçim hezimeti sonrası yaşanan koltuk savaşı geçtiğimiz günlerde Özgür Özel'in adaylığını açıklamasıyla birlikte daha da kızıştı. Özgür Özel'in adaylığına Ekrem İmamoğlu destek verirken CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eleştirmişti. Bilindiği üzere seçim sonrası Ekrem İmamoğlu'nun değişim ateşini yakmasıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu İstanbul etkinliklerine İBB Başkanı'nı çağırmamıştı. Bugün 3 isim aynı karede göründü. Adnan Menderes'i anma töreninde bir araya gelen Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun durumdan memnun olmadıkları kameralara yansıdı.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2023, 16:08 Güncelleme 17 Eylül 2023, 16:29
Son dakika: CHP’deki değişim savaşı sonrası Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez aynı karede!

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarihi hezimeti sonrası başlayan iç savaş, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in CHP Genel Başkanlığı adaylığıyla artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde "Ekrem İmamoğlu ile ortak hayalim var, uyumlu çalışırız" diyen Özgür Özel, "Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi" başlıklı bir tutum belgesi yayınlayarak adaylığını ilan etti.

Özel, açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alarak "Alınan sonuca bahaneler üretti, yenilginin sorumluluğu üstlenmedi. Güven duygusunu yitiren seçmenimiz duygusal kopuşa sürüklendi. Parti yönetimi bu durumu tespit etmek yerin kırılmaya gözden gelmeyi tercih etti. Değişimin yüzyılı yüzyılın değişimi diye yola çıktığımız tutum belgesinde emekçi sorunlarından barınma krizlerine kadar bir dizi başlıkla ülkemizin yarını için yargı bağımsızlığından aktif sosyal politikalarına kadar tarıma dayalı sanayide güvenlik sorununa kadar tutum alıyor. Çözüm önerilerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İLK TEBRİK İMAMOĞLU'NDAN
CHP'de adaylığına ilan eden Özgür Özel'e ilk destek CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, "CHP değişirse Türkiye değişir. Türkiye'nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel'e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum" dedi. Böylelikle 'tavşan aday' formülü tescillendi.

Özel ise, "Değişim konusundaki yaklaşımını önemsiyorum, mutlu oldum" dedi.

"KOMİK İNSANLAR"

Özel'in adaylığından memnun olmayanlar da vardı tabi. Bu isimlerin başında ise CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu var. Canan Kaftancıoğlu Özel'in açıklamalarına ve değişimcilere tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu, "2018'deki tüzüğün mimarı olanlar çıkıyor diyor ki 'Partide değişim şart'. Kardeşim önce kendinizi değiştirin ya başka hiçbir şey söylemeyeceğim. Neyi değiştireceksiniz? Kendinizi değiştirmenin dışında. Şimdi düşünün ben 4 dönem bilmem ne yaptım 5 dönem bilmem ne yaptım. 6 dönem, hani şimdi de hani siyasi yasaklıyım ama siyasi yasaklı olmasam bir başkanlık adayı olmayacaktım. 5 dönem, 6 dönem yapıp da çıkıp size "Arkadaşlar tüzüğe dönem sınırlaması getirmek lazım" deseydim… Komik ya arkadaşlar. Önce dediğiniz şeyi kendinizi uygulayacaksınız. Örgüt Allah aşkınıza kişileri bir yere taşımak için bir araç mıdır?" ifadelerini kullanmıştı.

ADNAN MENDERES ANMASINDA AYNI KAREDE
Kaftancıoğlu'nun açıklamalarının gündeme düşmesinin üzerinden daha 24 saat geçmemişken değişim ateşini fitilleyen Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu aynı karede görüldü.

3 ismin de yan yana olmaktan pek memnun olmadıkları kameralara yansıdı.

İSTANBUL ETKİNLİKLERİNE DAVET EDİLMEYEN İMAMOĞLU
Uzun süredir parti içinde devam eden değişim kavgası kapsamında 3 önemli figür olan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu bir araya gelmiyordu.

Özellikle CHP'nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ve İstanbul'da düzenlenen birçok törene Ekrem İmamoğlu'nun genel merkez tarafından davet edilmediği ortaya çıkmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN