Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş Özgür Özel'i topa tuttu! "Bütün suçu Kılıçdaroğlu'na yüklüyor"

Son dakika haberi! Seçimler sonrası CHP'de koltuk kavgası devam ediyor. Ekrem İmamoğlu'nun değişim ayaklanmasının ardından 15 Eylül'de tavşan aday Özgür Özel CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı. A Haber’e Özel’in adaylığını yorumlayan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, “12 yıl görev yapıp bütün suçu Kılıçdaroğlu'na yüklüyor. Özel söylediklerinden değil söylemediklerinden de sorumlu. Değişimci denilen arkadaşlar düne kadar A Takımdaydılar” sözleriyle sert bir dille eleştirdi.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 22:51 Güncelleme 16 Eylül 2023, 10:32
Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş Özgür Özel’i topa tuttu! Bütün suçu Kılıçdaroğlu’na yüklüyor

İÇİNDEKİLER

Seçimler sonrası CHP'de koltuk kavgası devam ediyor. 15 Eylül'de CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylık açıklaması sonrası CHP tarafında ortalık karıştı.

Seçim sonrası Kılıçdaroğlu'nun "Meclis'teki son konuşmam" sözlerine ağladığı görülen Özgür Özel, adaylık açıklamasında CHP Lideri'ni hedef almaktan da geri durmadı.

SEÇİM ÖNCESİ UMUT HAYAL KIRIKLIĞINA DÖNÜŞTÜ
Özgür Özel, 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçim sonuçlarına ilişkin parti yönetimine eleştirilerini sıraladığı açıklamasında, "Seçim öncesi Türkiye'de oluşan büyük umut ve değişim inancı hızla derin bir hayal kırıklığına dönüştü.

Toplumsal talep ve ihtiyaçların aksine partimizin yönetimi, yenilginin nedenlerini ciddiyetle araştırıp yeni bir yol haritası çizmedi. Alınan sonuca farklı bahaneler üretti ve yenilginin siyasi sorumluluğunu maalesef üstlenmedi. Parti içi iktidarı korumaya odaklandı." değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NU 39 VEKİLDEN VURDU
Özel'in farklı partilerden 39 milletvekilinin CHP listelerinden seçilmesine ve parti yönetimindeki danışmanlık kadrolarına yönelik eleştirileri de oldu. "İttifak siyaseti, ittifak kuranların birbirine dönüştüğü, benzediği siyaset olmamalıdır." eleştirisinde bulunan Özel, mayıs ayında yapılan seçimlerde, seçilebilecek sıralardan 39 milletvekilliğinin başka partilere verilmesinin, parti vicdanında ve tarihinde unutulmayacak bir hasar bıraktığını söyledi.

YILMAZ ATEŞ, TOPA TUTTU: DEĞİŞİMCİ DENİLEN ARKADAŞLAR DÜNE KADAR A TAKIMDAYDILAR"
A Haber'e Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını yorumlayan eski CHP Genel Başkan yardımcısı Yılmaz Ateş, "12 yıl görev yapıp bütün suçu Kılıçdaroğlu'na yüklüyor. Özel söylediklerinden değil söylemediklerinden de sorumlu. Değişimci denilen arkadaşlar düne kadar A Takımdaydılar" ifadelerine yer verdi.

YILMAZ ATEŞ'TEN ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ I VİDEO İZLE

CHP'NİN ATATÜRK İLKELERİDEN SAPMASI: "BU SÜRECİN ORTAKLARINDAN BİRİ DE ÖZEL'DİR"
Terör örgütünün PKK'nın uzantısı HDP ile ittifakı ve CHP içinde yuvalanan "sözde Atatürkçü" isimleri anımsatan Ateş, CHP'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilkelerinden saparak yoldan çıkmasına da yüklendi ve "Bu sürecin ortaklarından biri de Özel'dir" dedi.

"TERÖRÜ CHP'YE TAŞIDILAR"
CHP'li vekil Sengin Tanrıkılu'nun TSK'ya alçakça ifadelerine de değinen Yılmaz Ateş, "Özel bol bol Atatürk demiş! Terör örgütü söylemlerini Atatürk'ün partisine taşıdılar" şeklinde konuştu.

"CHP'YE OPERASYON YAPILIYOR"
14-28 Mayıs seçimleri ve ardından yaşananlara işaret eden CHP'ye sinsice operasyon çekildiğini öne süren Ateş, "HDP ve İYİ Parti üzerinden CHP yeni bir operasyonla karşı karşıya" cümlesini kurdu.

"6'LI MASA AÇ KURTLAR SOFRASINA DÖNÜŞTÜ"
Ateş, "6'lı masa aç kurtlar sofrasına dönüştü. Bu masa Türkiye'yi yönetemeye talip bir masa değildi" şeklinde konuştu.

"ANKETLERLE TÜRKİYE'YE TUZAK KURDULAR"
Seçim sürecinde vatandaşa tuzak kurulduğunu bildiren Ateş, "Anketlerle Türkiye'ye tuzak kurdular. Kılıçdaroğlu kazanacak algısı oluşturuldu ve içi çatışma istendi" dedi.

ÖZEL'İN MANİFASTOSU: PKK'DAN PARAGRAFLAR VAR
Ateş, CHP'de yaşanan ibretlik duruma da anlatarak, Özel'in manifestosuna yüklendi. Yılmaz Ateş sözlerini bir başka boyuta taşıyarak "Özel'in tutum belgesindeki bazı ifadelerde PKK söylemleri var" tespitinde bulundu.

"CHP'DE ÖZEL'E GÜVEN YOK"
Kaybedilen 12 seçimde Özgür Özel'in de sorumluluğu olduğunun altını kalın harflerle çizen Ateş, "Partide Özel'e güven yok" dedi.

"AMAÇLARI KOLTUK DEĞİŞİMİ!"
Diğer taraftan partinin altının oyulduğunu ima eden Yılmaz Ateş, "Değişim diyenlerin amacı sadece koltuk değişimi, politika yok. 'Ahmet kalksın Mehmet otursun' olayı" mesajını verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN