Son dakika: Önce İzmir şimdi de Konya! CHP il kongrelerinde kavga kıyamet! Belediye başkanı rahatsızlık geçirdi

Son dakika haberleri.. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihi bir yenilgi ile karşılaşan CHP, her gün farklı bir il kongresinde yaşanan kavgayla gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan olayların ardından şimdi de Konya İl kongresinde blok liste tartışması yaşandı. Genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı adaylığını açıklayan Özgür Özel’in de bulunduğu salonda yaşanan olaylar sonrası Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’nın rahatsızlık geçirdiği ve bazı ilçe teşkilatlarının da salonu terk ettiği görüldü.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2023, 15:25 Güncelleme 17 Eylül 2023, 19:40
Son dakika: Önce İzmir şimdi de Konya! CHP il kongrelerinde kavga kıyamet! Belediye başkanı rahatsızlık geçirdi

İÇİNDEKİLER

Birçok il ve ilçede kongreler yapan Cumhuriyet Halk Partisi'nde yine kriz çıktı.

CHP İZMİR İL KONGRESİ'NDE KAVGA KIYAMET I VİDEO İZLE

Konya'daki bir otelde yapılan il kongresinde 3 başkan il başkanlığı için yarışırken, blok liste krizi yaşandı.

TARAFLAR BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Blok-çarşaf liste tartışmanın ardından taraflar birbirlerinin üzerine yürüdü.

Partililer, tarafları ayırmak için araya girse de özellikle kalabalığın arasında kalan bazı kadın partililerin bağrışmaları kameralara yansıdı.

TUZLUKÇU BELEDİYE BAŞKANI RAHATSIZLIK GEÇİRDİ
Genel başkanlık için adaylığını açıklayan Özgür Özel'in de bulunduğu salonda Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa'nın tartışmalar yaşanırken rahatsızlık geçirdiği öğrenildi.

Bazı ilçe teşkilatlarının da tepki olarak salonu terk ettiği iddia edildi.

Sabah'ta yer alan habere göre, o anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

CHP İZMİR İL KONGRESİ DE KARIŞTI
Öte yandan, dün CHP İzmir İl Kongresi'nde de ortalık karıştı.

İddiaya göre bir grup, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in üzerine yürüdü. Aslanoğlu ve Soyer güvenlik gerekeçesi ile salondan çıkarılırken iddiaya göre çıkan arbedede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat'a yumruk atıldı. Divan Başkanının salonu yatıştırma çabası da sonuçsuz kalınca polis müdahalesi geldi. Genel Kurula 20 dakika ara verildi.

LİSTE GERGİNLİĞİ
CHP İzmir il kongresi öncesi günlerdir devam eden çarşaf- blok liste tartışması yumruklu tekmeli kavgaya neden oldu. Gaziemir'de Fuar İzmir'de gerçekleştirilen kongre sabah erken saatlerde başladı.

Kongrede 152 il delegesi "Blok Liste" önergesi verdi. Önergenin verilmesinin ardından CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Mert Özcan ve bazı delegeler sahneye çıkarak, blok listeye itiraz etti. Divan başkanı sahneye çıkanların aşağıya inmesi yönünde uyarıda bulundu.

SOYER VE ASLANOĞLU ÇİFTİNİN ÜSTÜNE YÜRÜDÜLER
Salonda birden tansiyon yükseldi. Çarşaf liste isteyen delegeler İBB Başkanı Tunç Soyer, il Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eşi Duygu Aslanoğlu'nu hedef aldı.

Kalabalık, barikatları aşarak Soyer ve Aslanoğlu çiftinin üzerine yürüdü.

POLİS MÜDAHALE ETTİ
Divan başkanının gerginliği yatıştırmaya yönelik çabaları sonuçsuz kalınca salon dışında bekleyen polis kavgaya müdahale etti.

Divan Başkanı kongreye 20 dakika ara verildiğini duyurdu. Soyer ve Aslanoğlu çifti kongre salonundan polis eşliğinde çıkartıldı.

Olay sırasında birçok partili de birbiri ile yumruk yumruğa kavga etti.

SOYER VE POLAT'A YUMRUK
Gerginlik esnasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat'a yumruk atıldığı iddia edildi.

İL KONGRESİNİ YÖNETEMEYENLER NE İZMİR'İ NE DE TÜRKİYE'Yİ YÖNETEBİLİR
Skandal görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bir il kongresi yapamayan bu arkadaşlar, ne İzmir'i ne de Türkiye'yi yönetebilir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN