CHP'de 'değişim' sancısı! Özgür Özel'den sonra Örsan Öymen de adaylığını ilan etti: Hem Kılıçdaroğlu'na hem değişimcilere sert sözler

CHP'de Özgür Özel'den sonra Örsan Öymen de Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip oldu. Öymen, CHP Genel Merkezi'nde genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. CHP'nin ilkelerini kaybettiği, kimliğinden uzaklaştığını belirten Öymen, "CHP'nin oyu yüzde 22 ile 26 bandı arasına bir yere takılmıştır. Oylarımızı uzun yıllardır partimiz arttıramamıştır" ifadelerini kullandı. Bugün kendisi gibi adaylığını ilan eden Özgür Özel'e de sert sözlerle yüklenenen Öymen, "Sorunun parçası olanlar sorunu nasıl çözecekler? Zaman zaman yönetimin kararlarının altına imza attılar. Değişim talebinde samimiyet göremiyorum" dedi.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 16:24 Güncelleme 15 Eylül 2023, 17:06
CHP’de ’değişim’ sancısı! Özgür Özel’den sonra Örsan Öymen de adaylığını ilan etti: Hem Kılıçdaroğlu’na hem değişimcilere sert sözler

İÇİNDEKİLER

'Değişim' sancısı çeken CHP'de taşlar yeniden dağıtılıyor... "Ekrem İmamoğlu ile ortak hayalim var, uyumlu çalışırız" diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi" başlıklı bir tutum belgesi yayınlayarak adaylığını ilan etti.

"Yönetimin seçim yenilgisinin sorumluluğunu üstlenmedi" sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Özel, "39 milletvekilini başka partilere vermesi unutulmaz hasar bırakmıştır. Partiler arası imzalanan protokollere dair bilgilendirme dahi yapılmadan süreç izlenmiştir" ifadelerini kullandı.



"CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum" diyen Özel'e ilk destek Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, "CHP değişirse Türkiye değişir" paylaşımında bulundu. Böylelikle 'tavşan aday' formülü tescillendi.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken bir isim daha Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip çıktı.



ÖYMEN DE ADAYLIĞINI İLAN ETTİ
CHP eski Parti Meclis Üyesi, fondaş Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. Örsan Öymen, CHP Genel Merkezi'nde genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

CHP'nin ilkelerini kaybettiği, kimliğinden uzaklaştığını belirten Öymen, Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Öymen'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Buraya Anıtkabir'den geldik. Biraz önce CHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret edip öyle geldik.

Haziran ayında CHP İlke ve Demokrasi Hareketi adlı bir hareketi kurduk. Temel amacımız, parti içi demokrasinin sağlanması ve partinin kimliğine ideolojisine sahip çıkılması. Bu çerçevede seçimlerden sonra analiz yayımladık. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'na açık bir mektup yazdık.

Bu CHP'deki kongre ve kurultay sürecini seçimlerle bir ele almak gerekiyor. buradaki bir kaç tespiti ortaya koymak isterim:

13 YILDA GİRİLEN SEÇİMLERİN TAMAMI KAYBEDİLDİ
Mevcut yönetim ve genel başkanın liderliğinde 13 yılda girilen seçimlerin tamamı kaybedilmiştir.

CHP'nin oyu yüzde 22 ile 26 bandı arasına bir yere takılmıştır. Oylarımızı uzun yıllardır partimiz arttıramamıştır.

Yüzde 48 alınan oy elbette önemli fakat önceki Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde muhalefet partilerinin gösterdikleri cumhurbaşkanı adaylarıyla aynı. Elbette tek adayla seçime girilmesi önemli ancak ne yazık ki oy oranında artış sağlanamamıştır.

CHP'nin oy oranının belli bir oranda olduğunu söyleyen kaderci bir anlayış var, bunu kabul etmiyoruz.



ÖZGÜR ÖZEL'E SERT DALDI!
Öte yandan Örsan Öymen, bugün kendisi gibi adaylığını ilan eden Özgür Özel'e de sert sözlerle yüklendi.

"CHP statükocularla sahte değişimciler arasında sıkıştı" diyen Öymen, "Sorunun parçası olanlar sorunu nasıl çözecekler? Zaman zaman yönetimin kararlarının altına imza attılar. Değişim talebinde samimiyet göremiyorum" dedi.

Şu ifadeleri kullandı;

'CHP STATÜKOCULARLA SAHTE DEĞİŞİMCİLER ARASINDA SIKIŞTI'
Değişim hareketinden söz ediliyor. Vekiller ve eski MYK üyelerinden bazıları bu hareketi yönetiyorlar.

Acaba bu arkadaşlarımız hatalar yapıldığında acaba seslerini çıkardılar mı? Sorunun parçası olanlar sorunu nasıl çözecekler?

Zaman zaman yönetimin kararlarının altına imza attılar. Değişim talebinde samimiyet göremiyorum. Genel başkan adayı kapalı kapılar ardında mı belirlenir yoksa parti içi demokrasiyle mi?

Uydu genel başkan adayı gibi izlenimlere yol açıyor bu. Değişim talebinde bulunanlar Parti'nin temel ilkelerine Atatürk'ün aydınlanma devrimlerine ne kadar sahip çıkıyorlar?

CHP statükocularla sahte değişimciler arasında sıkışmıştır. Bu yolu açmak için genel başkan aday adayı olmaya karar verdim."



"ADAY OLMA KEMAL" DEMİŞTİ
CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nin başını çeken isimlerden olan Prof. Dr. Örsan Öymen, "Aday olmayın" diyerek zehir zemberek bir mektup yayınlamıştı.

Kılıçdaroğlu'na mektupta şu çağrı yapılmıştı;

"CHP'nin ve Türkiye'nin geleceği için, demokratik laik, sosyal hukuk devletinin yeniden inşa edilmesi ve Cumhuriyet'in korunması için, ayrıca şahsınızın da daha fazla yıpranmaması için demokrasinin ve siyaset etiğinin bir gereği olarak yerel seçimlerden önce kurultayın yapılmasını sağlamanız, önümüzdeki kurultayda genel başkan adayı olmamanız ve bunu en kısa sürede açıklamanız, kurultaydaki genel başkanlık yarışında herhangi bir aday adayını desteklemeden tarafsız kalmanız ve kongre kurultay seçim sürecine müdahale etmemeniz en doğrusu olacaktır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN