Canan Kaftancıoğlu’ndan Özgür Özel'e değişim çıkışı: Önce kendinizi değiştirin

Seçimlerde hezimete uğrayan CHP'de sular durulmuyor. Ekrem İmamoğlu'nun değişim fitilini ateşlemesinin ardından tavşan aday Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıkladı. Özel, adaylığını açıklarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da zehir zemberek açıklamalarda bulunarak tüzük değişikliğinden 3 dönem kuralına kadar pek çok konuya vurgu yaptı. İşte bu sözleri, Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden olan Canan Kaftancıoğlu'nu öfkelendirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Özgür Özel'in açıklamaları hakkında "Komik arkadaşlar ya." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2023, 13:59 Güncelleme 16 Eylül 2023, 22:04
Canan Kaftancıoğlu’ndan Özgür Özel’e değişim çıkışı: Önce kendinizi değiştirin

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçimlerin ardından başlayan değişim krizi, alevlenerek büyüyor. Önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel başkan olmak için harekete geçti. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adaylığı engellendi. Rotayı İBB'ye kıran İmamoğlu, Özgür Özel'e destek verme kararı aldı.

Tavşan aday için konuşan İmamoğlu "CHP'nin tarihini bilen geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan biri Özgür Özel'dir başkaları da vardır" ifadelerini kullandı.

Özel ise İmamoğlu'na yönelik yaptığı açıklamada "Ortak hayallerimiz var" diyerek mesaj yolladı.

Bu gelişmeler sonrası dün kameralar karşısına geçen Özgür Özel CHP genel Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada adaylığını resmen açıkladı.

Seçim sonrası Kılıçdaroğlu'nun "Meclis'teki son konuşmam" sözlerine ağladığı görülen Özgür Özel, kendisiyle çelişki içerisine düşerek adaylık açıklamasında CHP Lideri'ni hedef almaktan geri durmadı.

CHP Grup Başkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsil eden Özel, konuşmasında adaylığını açıklamasına rağmen görevinden istifa etmeyeceğini de söyledi.

24, 25, 26, 27 ve 28. dönem milletvekili olan Özgür Özel, açıkladığı tutum belgesinde "Milletvekilleri, belediye başkanları için 3 dönem kuralı getirilecektir" ifadelerine yer verdi. İşte bu sözleri, birçok ismi çileden çıkardı.

Çileden çıkan isimlerden birsi de Canan Kaftancıoğlu oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu önce Özgür Özel'i sosyal medyadan tebrik etti.

Ancak bugün katıldığı programda, Özel'i sert bir dille eleştirdi.

Canan Kaftancıoğlu, "2018'deki tüzüğün mimarı olanlar çıkıyor diyor ki 'Partide değişim şart'. Kardeşim önce kendinizi değiştirin ya başka hiçbir şey söylemeyeceğim. Neyi değiştireceksiniz? Kendinizi değiştirmenin dışında" dedi.

Özgür Özel'in 3 dönem kuralı çıkışını da değerlendiren Canan Kaftancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Şimdi düşünün ben 4 dönem bilmem ne yaptım 5 dönem bilmem ne yaptım. 6 dönem, hani şimdi de hani siyasi yasaklıyım ama siyasi yasaklı olmasam bir başkanlık adayı olmayacaktım.

5 dönem, 6 dönem yapıp da çıkıp size "Arkadaşlar tüzüğe dönem sınırlaması getirmek lazım" deseydim… Komik ya arkadaşlar. Önce dediğiniz şeyi kendinizi uygulayacaksınız. Örgüt Allah aşkınıza kişileri bir yere taşımak için bir araç mıdır?

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN