Kılıçdaroğlu'ndan talimat alan Eren Erdem'den 'Ekremci' medyaya 'belgeli' operasyon! Odatv'de "şaibeli fon ağım ortaya çıkar" korkusu

28 Mayıs'taki hezimet sonrası binbir kaosla cebelleşen CHP'de medyatik arınma başladı. 'Değişim' yanlısı Ekremci medyaya operasyona girişen Kemal Kılıçdaroğlu 'satılık gazeteciler' bombasını patlattı. Önce Halk TV sonra Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv'ye girişti. CHP Genel Merkezi ve Odatv arasındaki savaş yargıya taşınırken şaibeli fon ağının ortaya çıkmasından kaygılanan Odatv yönetimi, gerçeklerin sesi Takvim.com.tr üzerinden hedef saptırmak istedi. Bu beyhude bir girişim karanlık kutunun son çırpınışı olarak kayıtlara geçti. Öte yandan Kılıçdaroğlu'ndan talimat alan Eren Erdem "Elimizde belgeler var, satılık gazetecileri açıklayacağız" tehdidinde bulundu.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 16:30 Güncelleme 04 Eylül 2023, 17:01
Kılıçdaroğlu’ndan talimat alan Eren Erdem’den ’Ekremci’ medyaya ’belgeli’ operasyon! Odatv’de şaibeli fon ağım ortaya çıkar korkusu

İÇİNDEKİLER

Türkiye son zamanlarda CHP ve yandaşı medyanın tutuştuğu iç savaşa şahitlik ediyor.

28 Mayıs'ta aldığı tarihi hezimet sonrası CHP içerisinde liderliği sorgulanan Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu sağlama almak için çeşitli hamlelerde bulunurken, aleyhinde yazı ve haber kaleme alan 'değişim' yanlısı Ekremci medyaya da operasyona başladı.

SATILIK GAZETECİLER BOMBASINI PATLATTI: EKREMCİ HALK TV VE ODA TV'Yİ HEDEFE ALDI
"Bizim parti içinde konuştuğumuz şeylerin bir kısmı tabi ki aramızda kalmalıdır. Ama köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum"
sözleriyle 'satılık gazeteciler' bombasını patlatan Kılıçdaroğlu hem Halk TV'yi hem de Odatv'yi hedef gösterdi.


Halk TV'ye ambargo uygulayan ve kanalın CHP ile olan tüm anlaşmalarını fesheden Bay Bay Kemal, "Hem CHP'den destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHP'yi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız" dedi.

Odatv için ise şu ifadeleri kullandı;

"Odatv'nin geliri nereden onu sorun? Odatv'den Barışlar niye ayrıldı. Müyesser Yıldız niye ayrıldı. Ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Eskiden Odatv'yi izlerdim bakardım yaklaşık 6 aydır siteyi bile açmıyorum. Çünkü güvenmiyorum yani güvenmiyorum"

Odatv ise "Odatv'yi satın alamayan Kılıçdaroğlu Odatv'ye çamur attı... Hodri meydan, soru sormayı bırak belge açıkla..." başlıklı haberle Kılıçdaroğlu'na rest çekti. Soner Yalçın ise 'aklını kaybetmiş', 'dedikoducu yaşlı teyze', 'koltuk sevdalısı' sözleriyle CHP liderine hakaret etti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu - Odatv arasında patlak veren savaş yargıya taşındı.

Soner Yalçın, Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açtı. İmtiyaz sahibi olduğu Odatv ise "KILIÇDAROĞLU İLE MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ" manşetini attı.

"O kadar "açıkla" dedik sustu, söz yargıda şimdi" ifadelerini kullandı.



Takvim.com.tr gelişmeyi "Kılıçdaroğlu - Odatv savaşı yargıda! 'Ekremci' Soner Yalçın önce hakaret etti sonra tazminat davası açtı" başlığıyla okurlarına aktardı.

ODA TV'NİN SON ÇIRPINIŞLARI
Ancak gerçeklere ışık tuttuğumuz haber, Odatv'de hazımsızlığa yol açtı. Üzerlerindeki fon iddialarına somut ve mutlak bir cevap veremeyen Ekrem İmamoğlu güdümündeki Odatv yönetimi, Takvim.com.tr'yi hedefe koyup akla ziyan bir şekilde 'Kemalci' ilan etti.

"Satılık gazeteciler" bombası ile şaibeli gelir ve fon ağının ortaya saçılmasından çekinen Odatv yönetiminin milli iradenin sesi Takvim.com.tr üzerinden hedef saptırmak istemesi beyhude bir girişim, son çırpınış olarak kayıtlara geçti.


KUTU KOLACI EREN'DEN 'SATILIK GAZETECİLER'E BELGELİ TEHDİT
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirdiği 'kutu kolacı' Eren Erdem "Elimizde belgeler var, satılık gazetecileri açıklayacağız" tehdidinde bulundu.

Erdem, şunları söyledi:

"Birtakım kaynaklardan desteklenerek, finanse edilerek Kılıçdaroğlu aleyhine faaliyetler yapan gazeteciler olduğunu ifade ettim. Bunlarla ilgili belgeler bende mevcut. Günü geldiğinde, bunları açıklayacağız, belgeleriyle açıklayacağız."

İMAMOĞLU'NUN OKUL ARKADAŞI TOPA GİRDİ
Bu sözler sonrası seçim sonrası Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran yayınlar yapan, Ekrem İmamoğlu'nun okul arkadaşı olarak bilinen Fatih Portakal topa girdi.

Portakal, "Açıklayın merakla bekliyoruz tabiki. O karatersizler kimlermiş millet öğrensin. Tuhaf olan şu ki; nasıl finanse ettiklerinizi de gördük! Halk TV örneğinde olduğu gibi. Geciktiğiniz her gün zan altındasınız. Ne beslenenler ne fondaşlık… Önemli olan özgür, bağımsız, bağlantısız gazetecilik" dedi.




"KILIÇDAROĞLU ALEYHİNE FAALİYETLER" VE SÖZCÜ TV...
Öte yandan Ekrem İmamoğlu yanlısı Halk TV ve Odatv'nin Kılıçdaroğlu'nun A Takımı tarafından hedefe konmasının etkileri sürerken "Sıra Sözcü TV'de mi?" sorusu akıllara geldi.

Bilindiği üzere Sözcü TV de İmamoğlu yanlısı bir yayın politikası izleyip değişimi savunan söylemlerle ön plana çıkıyor.

Eren Erdem'in "Kılıçdaroğlu aleyhine faaliyetler yapan gazeteciler" sözleri sonrası oklar Sözcü TV'ye de dönmüş durumda.