HKP Genel Başkanı Nurullah Efe ve oğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Son dakika haberleri... HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut, İstanbul Üsküdar’da budanmış ağaçları toplayan komşusunu bıçakladı. Skandal olayda Nurullah Efe Ankut gözaltına alınırken olayın görüntüleri ve tarafların ifadeleri de ortaya çıktı. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından HKP Genel Başkanı Nurullah Efe ve oğlu Hikmet Efe tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Nurullah Efe hakkında ev hapsi şeklinde oğlu Hikmet Efe için ise en yakın karakola imza atma şeklinde adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 17:03 Güncelleme 04 Eylül 2023, 22:41
HKP Genel Başkanı Nurullah Efe ve oğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyeti'ni harekete geçiren "Bıçakla Yaralama" olayı, Üsküdar İlçesi'ne bağlı Güzel Tepe Mahallesi Ganimet Sokak üzerinde dün saat 11.50 sıralarında meydana geldi.

Söz konusu adreste bulunan metruk binanın bahçesinde iddialara göre daha önceden budanmış ağaçları ikamet sahibinden izin alarak toplamaya gelen Recep A. (60), eşi Hasibe A. ve Hatice A. ile aynı sokakta oturan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut (77) ve oğlu Hikmet Efe (42) arasında "Yaş ağaçları kesiyorsunuz" tartışması çıktı.

İddialara göre iki taraf, sokak ortasında bıçaklı ve sopalı kavga etti. O anlar kayıt altına alındı. Recep A., 1'i sırtından ve 2'si karın bölgesinden olmak üzere üç bıçak darbesiyle ağır yaralandı ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayda iddialara göre; mala zarar verme suçundan kaydı olan Nurullah Efe ve kasten yaralama, tehdit, hakaret ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından kaydı olan oğlu Hikmet Efe de yaralandı. Yaralanan iki taraf da birbirlerinden şikayetçi ve davacı oldu.

"GÖĞSÜNDEN VE SIRTINDAN BIÇAKLADI"

Hasibe A. ifadesinde "Eşim Recep A., Hatice A. ve ben, komşumun bahçesinden izin alarak odunları topluyorduk. Yan binada ikamet eden Nurullah Efe isimli kişi "Siz hırsız mısınız?" diyerek bize çok ağır küfürler etti. Hatice de "Bir şey yok, ağaç kesmiyoruz. Biz budanmış ağaçları kesiyoruz, ben sahibinden izin aldım" dedi. Nurullah isimli kişi oğlu ile birlikte küfür ederek yanımıza geldiler. Bize "O…….." diyerek bağırdılar. O sırada eşim Recep A. da "Ne küfür ediyorsun?'" diyerek yola çıktı. O sırada şahıslar bizim yanımıza geldiler. Nurullah isimli şahsın oğlu Hikmet, eşim Recep'e sarılarak yere yatırdı ve boğuşmaya başladılar. Hikmet isimli şahıs, eşim Recep'i tuttu. Nurullah Efe de elindeki bıçakla eşim Recep'i göğsünden bıçakladı. Akabinde tekrardan göğsünden bıçakladı. Ardından yerde yuvarlanmaya başladılar. Ben o esnada şahısları ayırmaya çalışırken şahıslardan biri beni savurdu. Ben bariyerlere savruldum ve yere düştüm. Nurettin isimli şahıs eşimi bıçaklayınca ben de Nurettin isimli şahsın kafasına elimle vurdum. Daha sonra Nurullah isimli şahıs eşim Recep'i sırtından bir kez daha bıçakladı. Ben şahıslara kesinlikle sopa ile vurmadım. Polis siren sesleri gelene kadar şahıslar olay yerinden ayrılmadılar. Siren seslerini duyunca Nurullah isimli şahıs, elindeki bıçakla ikametlerine doğru oğlu ile birlikte gittiler. Benim olayda bir yaralanmam olmadı. Nurullah Efe ve Hikmet Efe isimli şahıslardan şikayetçiyim" dedi.

"O…….." DİYEREK BAĞIRDI" DEDİ

Hatice A. da ifadesinde "Recep A., Hasibe A. ve ben, komşumun bahçesinden komşundan izin alarak odunları topluyorduk. Yan binada ikamet eden Nurullah Efe isimli şahıs "Siz hırsız mısınız?" diyerek bize çok ağır küfürler etti. "Bir şey yok, ağaç kesmiyoruz, budanmış ağaçları kesiyoruz, ben sahibinden izin aldım" dedim. Nurullah isimli şahıs oğlu ile birlikte küfürler ede ede yanımıza geldiler. Yanımıza geldiklerinde şahıslar bize "O…….." diyerek bağırdı. O sırada Recep A. da "Ne küfür ediyorsun" diyerek yola çıktı. Hikmet, Recep A.'yı kucakladı ve yere yatırmaya başladı. Boğuşmaya başladılar. Nurullah Efe elindeki bıçakla Recep'i göğsünden bıçakladı. Akabinde tekrar göğsünden bıçakladı. Ardından yerde yuvarlanmaya başladılar. Bu kavgayı ayırmak için yerde bulanan sopayı aldım ve elinde bıçak olan Nurullah'a vurdum. Ayırmaya çalıştım. Polis siren sesleri gelene kadar olay yerinden ayrılmadılar. Kavgaya devam edeceklerdi. Siren sesleri üzerine elindeki bıçakla ikametlerine doğru oğlu ile birlikte gittiler. Benim olayda bir yaralanmam olmadı. Nurullah ve bize karşı küfürler eden Hikmet isimli şahıslardan şikayetçiyim" dedi. İddialara göre Elif A. da benzer ifade verdi.

"GÖRÜNTÜLERİ TELEFONLA KAYDETTİM"

Olayın tanıkları da iddiaları doğruladı. Tanık olarak ifadesi alınan Mehmet G. ifadesinde "İkametimin balkonundan baktığımda Nurullah Efe isimli şahsın Recep A.'yı yere yatırdığını ve elindeki bıçağı Recep A.'nın sırtına sapladığı gördüm. Arbede esnasında birkaç şahsın da şahısları ayırmaya çalıştığını gördüm. Recep A. yaralı vaziyette yerde yatıyordu. Biz hemen ambulansı aradık" dedi. Salih Efe A. ifadesinde Recep A., annem Hatice A. ve Recep'in eşi Hasibe A. komşunun bahçesinden komşudan izin alarak odunları topluyorlardı. O sırada Nurullah Efe isimli şahıs "Siz niye ağaçları kesiyorsunuz?" diyerek bağırdı. Küfür etti. Recep de "Neden küfür ediyorsun, gir içeriye terbiyesizlik yapma, gir içeriye" dedi. Bu kez de Nurullah isimli şahıs "Bekle aşağıya geliyorum" dedi. Daha sonra aşağıya oğlu Hikmet ile birlikte indi. Şahıslar aşağıya indiğinde ben de telefonumla kayıt almaya ve şahısları çekmeye başladım. Şahıslar aşağıya iner inmez "O…….." diyerek bağırmaya başladı. Ardından Nurullah elindeki bıçak ile Hikmet de sopa ile Recep, annem Hatice ve Hasibe'nin üzerine yürüdü. Aralarında arbede çıktı. O sırada Hikmet isimli şahıs Recep'i tuttu. Nurullah isimli şahıs da elinde olan bıçağı Recep'e salladı. Ben de bu görüntüleri kayıt altına aldım. Olay bittikten sonra dışarıya çıkıp yanlarına gittim. Olay anında ben yanlarında değildim. Cep telefonum ile çekmiş olduğum görüntüleri kendi rızam ile dosyaya eklenmek üzere teslim ediyorum. Olayla ilgili olarak Nurullah Efe ve Hikmet Efe adlı şahıslardan davacı ve şikayetçiyim" dedi.

"NASIL BIÇAKLANDIĞINI HATIRLAMIYORUM"

Nurullah Efe ve oğlu Hikmet Efe tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Nurullah Efe ifadesinde "Ben hayvan ve doğa sever bir vatandaşım. Ara ara hayvanlara yemek veririm. Sokağımda yaşayan ve bugün olay yaşadığım insanlardan Salih'in elinde bıçak vardı. Recep A. ile aramızda daha önceden sokakta hayvan beslediğim için aramızda anlaşmazlık çıkmış, bu konudan dolayı da onlarla husumetimiz vardır. Bugün metruk yapının bahçesine girerek daha önceden kestirdikleri kurumuş olan ağaçları motorlu testere ve başka kesici aletler ile kesmeye ve yeşil dalları da keseceklerini aralarında konuşurlarken yukarıdan bir süre izledim. "Size ait olmayan dalları keserek götürmek haram değil mi?" dedim. Şahıslar da "Sahibinden izin aldık" dediler. Bana küfür ettiler. Recep'in elinde bıçak ve sopa vardı. Recep binanın girişi yolun üst kısmına yanıma gelerek bana bıçağı salladı. Ben de elimle karşılık verdim. Sol işaret parmağım burada yaralandı. O sırada başıma bir sopa darbesi aldım. Sonra Recep ile tekrar boğuşmaya başladık ancak başıma yediğim sopanın darbesi beni oldukça sarstı ve yere düştüm. Oğlum beni kaldırdı. Sonrasını hatırlamıyorum. Oğlum Hikmet ve ben hiç kimseye saldırmadık. Benim bir bıçağım yok, olay yerine bıçakla gitmedim. Recep'in nasıl bıçaklandığını hatırlamıyorum. Kimseyi darp etmedim. Oğlumun da darp ettiğini görmedim. Bu şahıslardan şikayetçiyim" dedi. Hikmet Efe de ifadesinde babasının ifadesinde geçen benzer ifadeler kullandı ve "Ben Recep'in bıçaklandığını görmedim. Babamda kesinlikle bıçak yoktur. Kavga esnasında ben de darp edildim ve yaralandım. Doktor raporum da mevcuttur. Şahıslardan davacı, şikayetçiyim" dedi.

Nurullah Efe ve oğlu Hikmet Efe ifadelerinin ardından "Kasten Yaralama" gerekçesiyle adliyeye sevk edildi. Hastanede tedavisi süren Recep A.'nın ifadesi ise sağlık durumu nedeniyle alınamadı.

HKP GENEL BAŞKANI VE OĞLU ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI
Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından HKP Genel Başkanı Nurullah Efe ve oğlu Hikmet Efe tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Nurullah Efe hakkında ev hapsi şeklinde oğlu Hikmet Efe için ise en yakın karakola imza atma şeklinde adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı. HKP Genel Başkanı Nurullah Efe ve oğluna yurt dışı çıkış yasağıda getirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN