Kılıçdaroğlu - Odatv savaşı yargıda! 'Ekremci' Soner Yalçın önce hakaret etti sonra tazminat davası açtı: Mahkemede hesaplaşacağız

Ekrem İmamoğlu'na yakın medya organlarına girişip 'satılık gazeteciler' bombasını patlatan Kemal Kılıçdaroğlu ile Soner Yalçın'ın Odatv'si arasında savaş patlak verdi. Kılıçdaroğlu, "Odatv’nin geliri nereden onu sorun?" dedi. Odatv de "Odatv’yi satın alamayan Kılıçdaroğlu Odatv’ye çamur attı... Hodri meydan, soru sormayı bırak belge açıkla..." başlıklı haberle rest çekti. Soner Yalçın ise 'aklını kaybetmiş', 'dedikoducu yaşlı teyze', 'koltuk sevdalısı' sözleriyle Kılıçdaroğlu'na hakaret etti. Öte yandan Kılıçdaroğlu - Odatv savaşı yargıya taşındı. Soner Yalçın, Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açtı. Odatv, "KILIÇDAROĞLU İLE MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ" manşetini attı. "O kadar "açıkla" dedik sustu, söz yargıda şimdi" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2023, 10:14 Güncelleme 02 Eylül 2023, 10:46
Kılıçdaroğlu - Odatv savaşı yargıda! ’Ekremci’ Soner Yalçın önce hakaret etti sonra tazminat davası açtı: Mahkemede hesaplaşacağız

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs 2023'te ağır bir hezimete uğrayan CHP'de yerel seçimlere gidilen süreçte 'değişim' ateşi yandı.

Ekrem İmamoğlu ve diğer değişimciler tarafından liderliği sorgulanan Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu sağlama almak için çeşitli hamlelerde bulunurken, aleyhinde yazı ve haber kaleme alan 'değişim' yanlısı Ekremci medyayı da aforoz etti.

"Bizim parti içinde konuştuğumuz şeylerin bir kısmı tabi ki aramızda kalmalıdır. Ama köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum" sözleriyle 'satılık gazeteciler' bombasını patlatan Kılıçdaroğlu, Ekremci medyanın dosyasını açıp, İmamoğlu'na yakın yayın organlarına tek tek girişti.

"HALK TV'YE DESTEK MESTEK YOK"
İlk olarak hedefte Halk TV var idi... Halk TV'ye ambargo uygulayan ve kanalın CHP ile olan tüm anlaşmalarını fesheden Bay Bay Kemal, "Hem CHP'den destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHP'yi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız" dedi.

ODA TV'Yİ YERDEN YERE VURDU: "GELİRLERİ NEREDEN ONU SORUN, GÜVENMİYORUM"
Kılıçdaroğlu, Halk TV'den sonra bir başka Ekremci medya unsuru olan Soner Yalçın'ın Odatv'sini de yerden yere vurdu.

"Odatv'nin geliri nereden onu sorun?" diyerek Odatv'nin Ekrem İmamoğlu'nun inisiyatifiyle İBB bütçesinden nemalandığını ima eden Kılıçdaroğlu, "Odatv'nin geliri nereden onu sorun? Odatv'den Barışlar niye ayrıldı. Müyesser Yıldız niye ayrıldı. Ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Eskiden Odatv'yi izlerdim bakardım yaklaşık 6 aydır siteyi bile açmıyorum. Çünkü güvenmiyorum yani güvenmiyorum" dedi.

Gelişme üzerine tam anlamıyla savaş patlak verdi.

Soner Yalçın'ın Odatv'si Kemal Kılıçdaroğlu'nu yaylım ateşine tuttu. "Odatv'yi satın alamayan Kılıçdaroğlu Odatv'ye çamur attı... Hodri meydan soru sormayı bırak belge açıkla..." başlıklı bir haberle Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Odatv, Kılıçdaroğlu'nu 'hesap uzmanlığı'ndan vurdu.



"AKLINI KAYBETMİŞ, DEDİKODUCU YAŞLI TEYZE, KOLTUK SEVDALISI"
Kılıçdaroğlu'na 'aklını kaybetmiş', 'dedikoducu yaşlı teyze', 'koltuk sevdalısı' yakıştırmalarında bulunan Soner Yalçın ise şu ifadeleri kullandı;

"Üzgünüm Kemal Bey aklını kaybetmiş gibi. CHP'yi yıkıma sürüklüyor. 37 yıldır gazetecilik yapan bana bu çamuru attığı için onu hiç affetmeyeceğim, demek koltuk sevdası insanı bu derece kişilik erozyonuna uğratıyor. Koca CHP Genel Başkanı dedikoducu yaşlı teyzelere benzedi, her gün bir tuhaf söz söylüyor. Odatv hesapları her yıl denetime uğruyor ve bunu bilmesine rağmen yalan konuşuyor. Türkiye ve CHP için üzgünüm.


KILIÇDAROĞLU'NA ÜSTÜ KAPALI TEHDİT: "GEÇEN GÜN NE YAPTIĞINI KENDİSİ AÇIKLASIN..."
Öte yandan Soner Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun "Eskiden Odatv'yi izlerdim bakardım yaklaşık 6 aydır siteyi bile açmıyorum" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu'nu üstü kapalı tehdit etti.

Yalçın, "6 aydır Odatv okumuyormuş, daha geçen gün arayı düzeltmek için ne yaptığını kime ne telefon açtığını kendisi açıklasın, ayıptır" dedi.

EKREM'İN 'FONER'İNDEN KILIÇDAROĞLU'NA TAZMİNAT DAVASI
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken "Odatv'yi satın alamayan Kılıçdaroğlu Odatv'ye çamur attı... Hodri meydan soru sormayı bırak belge açıkla..." başlığını attırıp Kılıçdaroğlu'nu belge açıklamaya davet eden Soner Yalçın, Kemal Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açtı.

DAVA DİLEKÇESİNDEN DETAYLAR... "GERÇEK OLMAYAN İDDİALAR, AĞIR HAKARET VE İFTİRA"
Hazırlanan dava dilekçesinde, "Davalının gerçek olmayan iddialar ile müvekkillerimin kişilik haklarına itibarlarına ağır hakaret ve iftirada bulunması neticesinde TMK m.24 ve TTK m.54 hükümlerini ihlal etmesi, TBK m.49, 57 ve 58/1 hükümleri gereğince manevi tazminat talebi" ifadelerine yer verildi.



ODA TV: "KILIÇDAROĞLU İLE MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ"
Odatv bu gelişmeyi "KILIÇDAROĞLU İLE MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ" manşetiyle okurlarına aktardı. Haber kapağında "O kadar "açıkla" dedik sustu, söz yargıda şimdi" ifadelerine yer verildi.