Akşener'in masaya dönüşünde CHP'li Erdoğan Toprak detayı! FETÖ'cüler İmamoğlu ve Yavaş önerisini Erdoğan Toprak'a nasıl ulaştırdı?

14 ve 28 Mayıs seçimleri yaşandı bitti ama hala zehir zemberek sözlerle masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in neden ve nasıl geri döndüğü sorusu akıllardaki yerini koruyor. Takvim.com.tr ilk günden bu yana yaşanan olaylarda FETÖ parmağının olduğunu satır satır yazmıştı. Bizi haklı çıkaran açıklamalar gelmeye devam ediyor. İYİ Parti’den istifa eden Aytun Çıray, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı açıklamada, masaya dönüş için FETÖ’cülerin dillendirdiği “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun” önerisinin kendisine bir CHP’li tarafından iletildiğini söyledi. Erdoğan Toprak’ı işaret eden Çıray, “O öneri Erdoğan Toprak’tan, yani CHP’den geldi: ‘Kemal Bey, Akşener’in aday yapmak istediği belediye başkanlarını cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağını açıklasın ve bunu da İYİ Parti önermiş olsun” ifadelerini kullandı. Konuyu köşesine taşıyan Nedim Şener dikkat çeken bir soru sordu. Şener, “Akşener’e 5 Mart’ta getirilen “İmamoglu-Yavaş formülünü” FETÖ’cüler CHP’li Erdoğan Toprak’a hangi yolla ulaştırdı?” dedi.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 12:36 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 12:54
Akşener’in masaya dönüşünde CHP’li Erdoğan Toprak detayı! FETÖ’cüler İmamoğlu ve Yavaş önerisini Erdoğan Toprak’a nasıl ulaştırdı?

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde 6'lı koalisyonun büyük ortaklarından olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Mart'ta yaptığı "Kumar-Noter masası" açıklamasıyla masadan kalkmıştı.

Ancak Akşener, zehir zemberek açıklamalarda bulunduktan 3 gün sonra masaya yeniden döndü. Siyaset gündemine bomba gibi düşen olayda Akşener'in masaya neden nasıl ve kimler tarafından döndürüldüğü de büyük merak konusuydu.

FETÖ-PKK SEVİNDİ
Akşener, İmamoğlu, Yavaş ve Kılıçdaroğlu'nun Marriot Otel'de yaptığı pazarlıklar sonrası masa yeniden kurulurken Kılıçdaorğlu'nun adaylığıyla birlikte FETÖ ve terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP adeta sevinç çığlıkları attı.

FETÖ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'YOLUN AÇIK OLSUN' MESAJI
Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası hız kazanan CHP - HDP flörtünün etkileri sürerken firari FETÖ'cülerden destek mesajları geldi!

Özellikle FETÖ firarisi Burak Çopur'un "Masaya baskıyı biz kurduk, masanın liderleri masayı birleştirdi ve masanın bacaklarını daha fazla sağlamlaştırdı. İYİ Parti ve HDP'nin arasında normalleşmeyi de bizler gerçekleştireceğiz. Bunu da başaracağız, hep birlikte!" paylaşımı dikkat çekti.



İYİ PARTİLİ İSİMDEN OLAY ÇIKIŞ: TALİMAT OKYANUS ÖTESİNDEN
FETÖ adeta "masayı biz kurduk" mesajı verirken bomba bir çıkış daha geldi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğinden 2018'de istifa eden Reşat Erdoğan, Akşener'in dönüşü için FETÖ'yü işaret ederek, "Meral Akşener başkanlık divanı ve il başkanları ve kurulda aldığı kararı yok saymış oldu. Bu partinin kurucusu olarak söylüyorum, bu talimat direk okyanus ötesinden geldi." dedi.

Reşat Erdoğan şunları söyledi;

"İYİ Parti ve Meral Akşener'i çok iyi tanıyorum. Meral Akşener bu partiyi kurduğunda bu partiyi kuran birkaç kişiden biriydim ben parti kurulma aşamasında yanlış bir yöne gittiğini zaten görüyordum. Meral Akşener ülkücüleri ve Türk milliyetçilerini kullanarak bu partiyi kurdu. Bu partinin omurgasının temeli ülkücülerdi. Fakat şimdi baktığımızda iyi parti içerisinde teşkilatlarda gerçek anlamda ülkücü bulabilmek çok zor. Bu kadrolar zaman içerisinde gitti. FETÖ'cü kadrolar gelmeye başladı ve dizayn edildi.

"ÜZGÜN FOTOĞRAF İLE MESAJ VERMEYE ÇALIŞTI"
İYİ Parti tabanında seçmen Kılıçdaroğlu'nu istemiyor. Meral Akşener çok iyi oyuncudur. Parti tabanı Kılıçdaroğlu'nu istememesine rağmen 5 dakikalık üzgün fotoğrafı ile mesaj vermeye çalıştı.

"DİREKT OKYANUS ÖTESİNDEN"
Meral Akşener, masanın teklifinin ardından genel idare kurulunu topladı, İl başkanlarını topladı, başkanlık divanını topladı ve millet ittifakı olarak Kılıçdaroğlu'nu destekleyip desteklemeyeceklerini dair fikir görüşü yaptı. Genel idare kurulu ve il başkanları ve başkanlık divanı oy birliği ile Kılıçdaroğlu ile kazanamayacaklarını ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktıklarını söylediler. Okyanus ötesinde gelen talimat ile Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etti. Ve iki belediye başkanının cumhurbaşkanın yardımcısı olmasını istedi o tutanağa isim yazılmadan iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını söyledi. Peki Meral Akşener başkanlık divanı ve il başkanları ve kurulda aldığı kararı yok saymış oldu. Bu partinin kurucusu olarak söylüyorum, bu talimat direkt okyanus ötesinden geldi."

SAAT SAAT BELGELİ
Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener de bugünkü yazısında Akşener'in altılı masaya yeniden dönüş sürecinde FETÖ'nün varlığını işaret etti.

Şener, İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray'ın masadan kalkma ve yeniden oturma sürecinde yaşananlar hakkındaki açıklamalarını köşesine taşıdı.

Aytun Çıray'ın açıklamalarında dikkat çeken ve FETÖ parmağı olduğunu gözler önüne seren iki isim dikkat çekiyor. Birincisi Turhan Çömez, ikincisi CHP'li Erdoğan Toprak.

İşte Şener'in o yazısı:

Aytun Çıray, Twitter hesabından 3 Mart ile 6 Mart arasında yaşanan ve bizzat içinde bulunduğu Akşener'in masaya nasıl oturtulduğunu tarih tarih şöyle anlattı:

"3 Mart 2023 tarihinde Akşener, hepimize büyük sürpriz olan 'Altılı Masa'dan kalkarken konuşmasını şöyle tamamlamıştı: 'Dün nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 'evet' dedi. Biz iki ismi beyan ettik, Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu...'

BAŞKANLARIN 'ADAY DEĞİLİM' AÇIKLAMASI

Ama aynı gün Ekrem İmamoğlu da bir açıklama yapmış ve 'İmamoğlu'nun adaylığı diye bir mesele yok ki... Her CHP'linin adayı genel başkanıdır. Benim de adayım Genel Başkan'dır' demişti. Yani İmamoğlu, Akşener'in "kazanacak aday"ına aday olmadığını, Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklayarak Akşener'i tekzip ediyordu.

Mansur Yavaş ise 1 Mart'ta yaptığı söyleşide: 'Kılıçdaroğlu ve Akşener'in iradesi dışında hiçbir harekete girmem' demişti. Eh Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin iradesi belli olduğuna göre Yavaş da aday değildi.

Meral Akşener’in eski danışmanı ’İYİ’ bombaladı: Partiyi Pensilvanya’nın adamları yönetiyor! Akşener’in FETÖ dosyasını tekrar açtık

SAAT SAAT BELGELİ
Bu nedenle Meral Hanım'ın tekrar Masa'ya oturmasını sağlayan sürecin.. Ve Belediye Başkanları'nın kim tarafından, neden ve nasıl 'cumhurbaşkanı yardımcıları' olmalarına karar verildiğinin doğru bilinmesi gerekiyor. (Anlatacaklarım saat saat belgelidir.)

O günlerde Akşener'in başdanışmanları olarak ben, Turhan Çömez, Ahmet Fakıbaba ve Birol Aydemir sürekli durumu izleyip irtibat halinde oluyorduk.

4 Mart akşamı(Cumartesi) Turhan Bey beni arayarak durumun vahim olduğunu ve buluşmamız gerektiğini söyledi...

O akşam dördümüz 5 Mart öğle saatlerinde Atakule'de buluşmaya karar verdik. Buluştuk. Saatlerce konuştuk. Birol Bey, güvenilir anket firmalarının sahipleri ile konuşmalarını ve kendi hesaplamalarını anlatarak durumun vahim olduğunu matematiksel olarak ortaya koydu.

... Sabah, Kılıçdaroğlu'nun güvendiği 3 Mart'tan itibaren de istişarelerde bulunduğumuz Erdoğan Toprak'ı aradım. 'Sayın Bakanım' dedim, 'durum tahminimizden fazla vahamet arz ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirin de bir araya gelelim.'

İstanbul'daymış... 'Hemen yola çıkıyorum' dedi.

ONORE EDEREK MASAYA

Arkadaşlar Atakule'de beklerlerken öğleden sonra (5 Mart) TBMM'deki odamda Toprak'la buluştuk. Meral Hanım'ı onore ederek masaya oturtacak bir formül gerekiyordu.

O öneri Erdoğan Toprak'tan, yani CHP'den geldi: 'Kemal Bey, Akşener'in aday yapmak istediği belediye başkanlarını cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağını açıklasın ve bunu da İYİ Parti önermiş olsun.'

'Tamam' dedim, 'Ben şimdi Sayın Akşener'e bu teklifi götüreyim. Daha sonra tekrar bir araya geliriz.' Şahit olması için Turhan Çömez'i de alarak Akşener'e gittim. Bilge Yılmaz da oradaydı. Olduğu gibi anlattım. Çömez'le birlikte neden tekrar Masa'ya dönülmesi gerektiği konusunda görüşlerimizi de ilettik. Akşener, 'Bilge tekrar masaya oturmaya karşı ama bu öneri değerlendirmeye değer' dedi. Tekrar Meclis'te buluştuğumuz Toprak'a Meral Hanım'ın sözlerini ilettim. 'Yumuşama var, artık Kemal Bey doğrudan devreye girmeli' dedim. 'Tamam' dedi, Erdoğan Bey, 'Zaten İstanbul'dan Ekrem Bey'i de çağırdı'. Sonra süreci çok geç saatlere kadar izledim."

İYİ Parti’de Pensilvanya gölgesi! Arşiv unutmuyor Takvim.com.tr hatırlatıyor: Meral Akşener’in FETÖ dosyasını açtık

FETÖ'CÜ GENÇ: BENİM ÖNERİMDİ

Aytun Çıray'ın isim isim yazdığı bu olayda asıl önemlisi, Akşener'i masaya döndüren İmamoğlu-Yavaş formülünün gerçekte kime ait olduğu. O formül, FETÖ'cülere aitti.

FETÖ'cü firari akademisyenlerden Savaş Genç, 5 Mart günü Youtube kanalında, Türkiye'den "kendisini takdir eden kişilerle görüştüğünü" belirttikten sonra şunları söylemişti: "Benim bulabildiğim son formül. Madem Kılıçdaroğlu'ndan vazgeçilmeyecek ve arkasında durulacak. Şu tabloya rağmen risk alınacak. O zaman yapılması gereken şey şu: Ekrem İmamoğlu'nu başkan yardımcısı olarak atayacak.

Hatta belki de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı başkan yardımcısı olarak atayacak. Ve net bir şekilde meydan meydan onlarla gezecek."

FETÖ'cü Savaş Genç, Meral Akşener'in 6 Mart'ta masaya dönmesiyle ilgili aynı gün şu tweet'i attı: "Masa devrildiğinde çözüm olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun başkan yardımcısı olmasını önermiştim. Türkiye bu öneride buluştu. Harika bir gelişme." Her şey tam da FETÖ'cü Savaş Genç'in dediği gibi oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hülle oyunu! CHP’li Erdoğan Toprak’ın eşi Ece Güner İYİ Parti’den aday oldu!

KRİTİK SORU

Şener, yazısının sonunda herkesin merak ettiği soruyu yöneltti:

Şimdi soru şu: 3 Mart'ta Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak masayı dönmemek üzere dağıtan, 4 Mart günü çaresizlikten Ersan Şen'i cumhurbaşkanı adaylığı için Ankara'ya davet eden Akşener'e 5 Mart'ta getirilen "İmamoglu-Yavaş formülünü" FETÖ'cüler CHP'li Erdoğan Toprak'a hangi yolla ulaştırdı?

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN