Ersan Şen, Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu! Yapılmayan hizmetleri tek tek saydı... Bir de İETT fiyaskosu!

İstanbulluya hizmet etmek yerine koltuk derdine düşen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile savaş veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP yandaşı Ersan Şen tarafından yerden yere vuruldu. İstanbul'da tamamlanmayan projeleri tek tek sayan Ersan Şen, "Bu şartlarda İmamoğlu seçimi kaybediyor." dedi. Öte yandan İETT'nin çökme noktasına geldiği de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in açıklamalarıyla ortaya çıktı. Özdemir, " Özdemir, "İETT otobüslerinde ve metrobüslerde arızalar her geçen gün artıyor. İstanbul genelinde önceki gün itibarıyla özel halk otobüslerinin dışında 1850'den fazla İETT otobüsü ve metrobüs arızası yaşandı." ifadeleriyle İmamoğlu'na tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2023, 11:44 Güncelleme 28 Temmuz 2023, 14:01
Ersan Şen, Ekrem İmamoğlu’nu yerden yere vurdu! Yapılmayan hizmetleri tek tek saydı... Bir de İETT fiyaskosu!

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiği andan itibaren İstanbul'u bir kenara bıraktı!

İSTANBUL'U BIRAKTI KOLTUK DERDİNE DÜŞTÜ
Önce Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu ile savaşan Ekrem İmamoğlu şimdi de CHP Genel Başkanlığı koltuğu için İstanbullluyu mağdur ediyor.

CHP YANDAŞI ERSAN ŞEN BİLE İSYAN ETTİ
AK Parti döneminde başlanan birçok projeyi kendisi yapmış gibi pazarlayan İmamoğlu bitiremediği projeleri ise görmezden gelmeye devam ediyor.

TEK TEK SAYDI: NE ZAMAN BİTECEK KARDEŞİM?
Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u arka plana itmesi CHP yandaşı Ersan Şen'in de tepkisini çekti.

İstanbul'da tamamlanmayan projeleri tek tek sayan Ersan Şen, "Bu şartlarda İmamoğlu seçimi kaybediyor." dedi.

Şen, İmamoğlu'nun gündeminde olması gerekenleri söylüyorum diyerek şunları saydı:

- Kabataş-Beşiktaş Metrosu'nu ne zaman açacaksın?

- Bostancı- Dudullu Metrosu'nun neden tek taraflı çıkış merdivenlerden biri açık, diğer taraflar neden kapalı?

- Maltepe altgeçidi ne zaman açılacak?

- Karaköy Kat Otoparkı'nı yıktın, çalışma niye başlamadı?

- Beşiktaş Meydanı düzenlemesi ne zaman bitecek?

- Kız Kulesi önü kaldırım düzenlemesi ne zaman bitecek?

- Üsküdar - Paşalimanı altyapı çalışmaları ne zaman bitecek?

- Kadıköy balık pazarı altyapı çalışmaları ne zaman bitecek?

- Bostancı - Dudullu Metro hattında neden tek taraflı çıkış merdivenlerinden sadece bir bölümü açık?

- Cibali - Eminönü arası tramvay çalışması ne zaman bitecek?

- Mevcut şehir hatları vapurlarında vapur cafeler kapalıyken buranın sorumlusu müdüre hanım ne zaman istifa edecek kardeşim? Bunun sorumluluğunu ne zaman üstlenecek...

- Metrolardaki çalışmayan merdivenlerden sorumlu müdür ne zaman istifa edecek?"


Şen eleştirilerini, "Yanan metrobüs, otobüs onları bir kenara koyuyoruz hadi, olabilir diyoruz, çözmeye çalışıyor diyoruz..." 45 gün sonra üniversiteler açılacak. Uzaktan eğitim öğrenim kararı devam etmediğini varsaydığımız üniversitelilerin barınma sorununa bir önlem aldınız mı? Bu konuda bir adım atacak mı? Bir önerisi var mı?" ifadeleriyle sürdürdü.

ADAY OLMAYIP KOLAYA KAÇSA DA HESABI ONA KESİLECEK!
İmamoğlu'nun kaybedeğini söyleyen Ersan Şen, "Milletin İmamoğlu'ndan beklediği açıklamalar bunlar! İmamoğlu'nun seçimi kaybedeceğinden haberi yok. Bu şekilde giderse İmamoğlu kolaya kaçıp aday olmazsa da hesabı İmamoğlu'na kesilecek ve kaybedecek." dedi.

AMACI İSTANBUL'DAN KAÇMAK
Takvim.com.tr Ekrem İmamoğlu'nun amacının İstanbul'dan kaçmak olduğunu ve İstanbul'da kaybedeceğini bildiği için CHP Genel Başkanlığına oynadığını yazmıştı.


Öte yandan İETT çökme noktasına geldiği de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in açıklamalarıyla ortaya çıktı.

Özdemir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ulaşım konusundaki hatalı ve yanlış uygulamalarının sıkıntısını İstanbulluların çektiğini söyledi.

Şu anda İETT ve metro ulaşımında büyük sıkıntıların yaşandığını ifade eden Özdemir, sıkça yaşanan arızalar, çıkan yangınlar, çalışmayan klimaların yaz sıcağında vatandaşları hayatından bezdirdiğini anlattı.

Özdemir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamalarda "İstanbul'u ulaşım çilesinden kurtaracağı" vaadinde bulunduğunu dile getirerek, "Ayrıca 'otobüs ve metrobüs filosunu yenileyeceği, raylı sistem payını arttıracağı ve Türkiye'nin en ucuz ulaşım sistemini kuracağını' söylemişti ama bunları yapamadı." dedi.

1850'DEN FAZLA İETT OTOBÜSÜ VE METROBÜS ARIZASI YAŞANDI
İETT otobüsleri ve metrobüslerin arızalanmasının sosyal medyada sürekli gündem olduğunu dile getiren Özdemir, "İETT otobüslerinde ve metrobüslerde arızalar her geçen gün artıyor. İstanbul genelinde önceki gün itibarıyla özel halk otobüslerinin dışında 1850'den fazla İETT otobüsü ve metrobüs arızası yaşandı. Bu arızaların sebebi de otobüs bakım ve onarım işlerini iyi bilen yetişmiş ve tecrübeli ekibin devre dışı bırakılması, görevden alınması ve görev yerlerinin değiştirilmesidir." diye konuştu.

İHALE KIYAĞI
Özdemir, "Otobüslerin bakım ve onarımlarını, otobüslerin üretici firmaları yerine, hiçbir tecrübesi olmayan ve yeterli teknik personeli bulunmayan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın Mali Müşavirliğini yaptığı firmaya teslim edildi. Otobüslerin bakım ve onarımı gerektiği gibi yapılmıyor. Parça değişimlerinde orijinal parça kullanılmadığı gibi yeterli teknik personeli de bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

İETT filosunun gerektiği gibi yenilenemediğini, mevcut otobüslerin bakım ve onarımlarının düzgün yapılamadığını belirten Özdemir, ilerleyen günlerde otobüs ve metrobüslerdeki yangınlarla ve arızalarla daha çok karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.