Ekrem İmamoğlu'nun 'toplum' vurgulu değişim çıkışının şifreleri! Bomba kulis: Adaylığını ilan edecek!

28 Mayıs sonrası her fırsatta 'değişim' çağrısı yapan, takip eden süreçte internet sitesi kurup zoom cuntasıyla Kılıçdaroğlu'nu devirmeye yönelik adımlar atan Ekrem İmamoğlu, bugünkü 'toplum' vurgulu değişim çıkışıyla resmen adaylığını ilan etti. Gelişme üzerine CHP yandaşı gazeteci Fikret Bila,"Bu açıklamadan sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın İmamoğlu'nu CHP Kurultayı'nda yarışacak aday olarak görebiliriz" dedi. İmamoğlu'nun açıklamasının ardından CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Gürkan Hacır, tarih vererek İmamoğlu'nun adaylığını ilan edeceğini duyurdu. Bu durum siyaset kulislerinde "İmamoğlu'nun İBB'den kaçma planı" olarak yorumlandı. Öte yandan CHP yandaşı Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da Maslak ve Sarıyer'de ofis tuttuğu ve akademisyenlerle çalışma yaptığı kulisini paylaştı. Yarkadaş, "Yeni bir parti kursak nasıl olur' tartışmasını yapıyorlar." dedi.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2023, 17:41 Güncelleme 29 Temmuz 2023, 06:16
Ekrem İmamoğlu’nun ’toplum’ vurgulu değişim çıkışının şifreleri! Bomba kulis: Adaylığını ilan edecek!

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi, 28 Mayıs'taki tarihi hezimet sonrası tansiyon derecesi yüksek oldukça gergin günler geçiriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasındaki koltuk savaşı gizli 'zoom' cuntası ile aleni savaşa dönüştü, CHP'li İBB Başkanı 'alternatif olağanüstü kurultay' planı yapıp imza ve dilekçe toplayarak Kılıçdaroğlu'nu devirmek için kolları sıvadı.

ZOOM CUNTASINDA BİLİNÇLİ SIZINTI! BAŞROLDE İMAMOĞLU
Paralel cuntanın ifşa olan görüntüleri CHP'yi karıştırırken, sızmanın Ekrem İmamoğlu eliyle olduğu konuşuluyor. İmamoğlu'nun A Takımı'nın ihaneti normalleştiren açıklamaları "Görüntüleri Ekrem İmamoğlu ve ekibi sızdırdı" söylemlerini de güçlendirdi. Takvim.com.tr "Sızdıran Brütüs Ekrem mi?" başlığını atarak sızmanın İmamoğlu tarafından yapılabileceğini gündeme getirdi.

KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU'NU ARAYIP RESTİ ÇEKTİ
CHP yandaşı gazeteci Barış Yarkadaş da Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'na telefon açarak "Sızdırıyorsan tam sızdır, sadece işine gelenleri sızdırma" dediğini iddia etti.

"TEKRARLANIRSA GEREĞİNİ YAPARIM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ifşa olan zoom cuntasına ilişkin "Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Bu toplantıyı doğru bulmuyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi, "Tekrarlarınırsa gereğini yaparım" diyerek de rest çekti.

KILIÇDAROĞLU: "TEKRARLANIRSA GEREĞİNİ YAPARIM" I VİDEO İZLE



*İlgili haberi okumak için görselin üzerine tıklayın


Bilindiği üzere Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs'taki hezimet sonrası bulduğu her fırsatta 'değişim' söylemini yinelemiş bununla da yetinmeyip "İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM" manifestosu yayınlayıp internet sitesi kurmuştu.

Bu bağlamda İmamoğlu'ndan bomba bir çıkış daha geldi.

"Toplum, CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor" diyen Ekrem İmamoğlu, "Toplum Atatürk ilkelerine bağlı bir tutumu öne çıkarmamızı bekliyor" sözleriyle Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı değişim bayrağını göndere çekti CHP koltuğuna adaylığını ilan etti.



İmamoğlu, paylaşımının devamında şunları yazdı:

-"Tabanla bağlantıların güçlenmesi, demokratik, hizmet odaklı bir muhalefet yapısının, dilinin ve üslubunun oluşturulmasını bekliyor.

-Değişim ve yeniliği kucaklayan, yeni bir parti yapısı görmek istiyor.

-Gençlerin ilgisini çekecek yapıların teşvik edilmesini, gençlerin güçlendirilmesini, talep ediyor.

-İletişimi güçlendirmemizi, değişim vizyonumuzu duymak istiyor.

-Ayakları yere basan bir siyaset benimsememizi, Atatürk ilkelerine bağlı bir tutumu öne çıkarmamızı bekliyor."

İMAMOĞLU ADAYLIĞINI İLAN EDECEK
İmamoğlu bu çıkışı sonrası CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Gürkan Hacır İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 28 Temmuz'da CHP Genel Başkanlığına adaylığını duyurabileceğinin altını çizerken "Bu bilgiyi İBB çevrelerinden aldık" ifadelerini kullandı. Hacır İmamoğlu'nun net bir açıklama yapacağını vurgularken, "İmamoğlu'nun ilk defa değişim talebi doğrultusunda ne istediğini, nasıl bir yol haritası izleyeceğini net bir ifadeyle açıklaması bekleniyor." dedi.

YARIN ADAYLIĞINI AÇIKLAYABİLİR | VİDEO İZLE

"KAPSAMLI BİR AÇIKLAMA YAPACAK"
Hacır konuya ilişkin şunları dile getirdi: "Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü tweeti bir giriş, aslı yarın geliyor. Kesin söylemiyorum ama bir ihtimal Ekrem İmamoğlu yarın genel başkan adaylığını duyurabilir, kapsamlı bir açıklama yapacak ve kendi kaleme aldığı bir makaleyi sosyal medya hesabından paylaşacak. Yarın ilk defa değişim talebi doğrultusunda ne istediğini, nasıl bir yol haritası izleyeceğini net bir ifadeyle açıklaması bekleniyor. İBB çevrelerinden aldığımız haber bu."

İBB'DEN KAÇMA PLANI

Bu durum siyaset kulislerinde "İmamoğlu'nun İBB'den kaçma planı" olarak yorumlandı.

CHP YANDAŞI GAZETECİDEN BOMBA İDDİA: İMAMOĞLU PARTİ KURACAK
CHP yandaşı gazeteci Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da Maslak ve Sarıyer'de ofis tuttuğu ve akademisyenlerle çalışma yaptığı kulisini paylaştı.

Yarkadaş, "Yeni bir parti kursak nasıl olur' tartışmasını yapıyorlar. Eğer İmamoğlu gerçekten 'Ben artık oldum, kitleler peşimden gelir, ben böyle bir partiyi kurarım, yeni bir örgütlenme anlayışıyla hareket ederim' derse bu İmamoğlu açısından felaket olur" açıklamasında bulundu.

"İKİ AYRI OFİS TUTTU"
Yarkadaş, sözlerinin devamında, "Kulağıma bazı şeyler geliyor Maslak da ve Sarıyer'de iki ayrı ofis tutulduğu ve bazı akademisyenlerle çalışması devam ediyor. Ayrıca şuan kendisine de bir kamuoyu araştırmasını devam ettiriyor. CHP üyelerini arayarak 'İmamoğlu sizce bu değişimin neresinde olmalı' şeklinde sorular soruyorlar. Çok sayıda arkadaşımda beni arayarak şirketin ismini verdi. Maslak'ta bir otelde 20-25 oda kapatıldı, orada çalışmalar yapıyorlar." dedi.




İMAMOĞLU'NDAN GENEL BAŞKANLIĞA ADAYLIK DUYURUSU GELEBİLİR
Ekrem İmamoğlu'nun "Toplum, CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor" çıkışını değerlendiren CHP yandaşı gazeteci Fikret Bila, İmamoğlu'nun adaylık duyurusu yapabileceğini ifade etti.

Bila, "Değişim sitesinde İmamoğlu'nun yaptığı değerlendirmeye göre halkın artık CHP'nin lideri ve yönetimini değiştirmesi gerektiğine dair sonuca varılmış. İmamoğlu'nun bunu ilan etmesi CHP Genel Başkanlığına adaylığını ilan etmesi anlamına gelir" dedi.

"Bu açıklamadan sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın İmamoğlu'nu CHP Kurultayı'nda yarışacak aday olarak görebiliriz" yorumunda bulunan Bila, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İmamoğlu'nun bu açıklamada sonra bir tek 'Ben adayım' demediği kaldı. Toplumun CHP'de liderin ve yönetimin değişmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu paylaşan İmamoğlu'nun bunu ilan etmesi CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan etmesi anlamına gelir. Kılıçdaroğlu'nun partinin başından gitme görüşünün İmamoğlu tarafından dillendirilmesi anlamına geliyor. Bu zamana kadar adayım demedi ama bu açıklamadan sonra adaylık duyurusu yapması beklenebilir.



DELEGE SÜRECİNİ BEKLEYİP AKSİYON ALACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ
Ekrem İmamoğlu'nun 'delege' sürecini beklediği, ortaya çıkacak tabloya göre hareket edeceği kulislerde konuşulanlar arasında.

"KURULTAY DELEGESİ BAKIMINDAN KAZANAMAZ, DIŞARIDAN OLUŞTURDUĞU RÜZGAR ELİNİ GÜÇLENDİRİR"
Fikret Bila konuya ilişkin, "Delege seçim süreci devam ediyor. İmamoğlu bunu bekliyor olabilir. Ortaya çıkacak delege tablosu Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu için son derece önemli. Delege seçimi, il ve ilçe kongrelerinde gördüğüm kadarıyla genel merkeze yakın isimler. Kurultay delegesi bakımından Genel Başkanlığı kazanması garanti görülmüyor İmamoğlu'nun. Parti dışında yaratacağı rüzgar İmamoğlu'nu güçlendirebilir, cesaretlendirebilir" şeklinde konuştu.

Tam da bu noktada bir detay tüm dikkatleri üzerine topladı.

ADAYLIĞINA GİDEN YOLU İLMEK İLMEK ÖRDÜ
28 Mayıs sonrası her fırsatta 'değişim' çağrısı yapan, takip eden süreçte internet sitesi kurup gizli zoom toplantıları planlayarak Kılıçdaroğlu'nu devirmeye yönelik adımlar atan Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü 'toplum' vurgulu değişim çıkışıyla CHP koltuğuna olan adaylığını ilmek ilmek işlediği gözler önüne serildi.