Kılıçdaroğlu'ndan 'kaptan da lider de benim' mesajı! Yeni vekilleri toplayıp ayar verdi

CHP'deki değişim savaşı tam gaz devam ederken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni hamlesi dikkatlerden kaçmadı. CHP'deki yeni vekillere ve zoom cuntacılarına 'kaptan da lider de benim' mesajı vermek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinden ilk kez milletvekili seçilenlerle görüştü. 1,5 saat süren toplantılarda, yerel seçim çalışmaları başta olmak üzere parti içi disiplin ve Meclis çalışmaları ele alınırken, milletvekillerine uyarılarda bulundu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ekremci Sözcü'nün yazarı Aytunç Erkin'in kaleme aldığı yazı ise dikkatlerden kaçmadı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2023, 19:01 Güncelleme 26 Temmuz 2023, 19:18
Kılıçdaroğlu’ndan ’kaptan da lider de benim’ mesajı! Yeni vekilleri toplayıp ayar verdi

İÇİNDEKİLER

CHP'deki değişim savaşı Ekrem İmamoğlu'nun ifşa olan 'Zoom cuntası' ile daha da şiddetlendi. Ekrem İmamoğlu, "Değişim" A Takımı ile 'alternatif olağanüstü kurultay' planı yapıp imza ve dilekçe toplayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmek için kolları sıvadı.


Cuntacı kadroda İmamoğlu'nun 'değişim' manifestosunu Bülent Tezcan yazarken; örgüt yapılanmasını Tekin Bingöl ayarladı, Parti Meclisi'ni de Gökhan Günaydın organize etti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel de paralel CHP toplantısının baş aktörlerinden biri olarak dikkatleri üzerine topladı.

İMAMOĞLU'NDAN 'DARBE' TOPLANTISI I VİDEO İZLE



KILIÇDAROĞLU: TEKRARLANIRSA GEREĞİNİ YAPARIM
Paralel cuntanın ifşa olan görüntüleri CHP'yi karıştırırken, Kemal Kılıçdaroğlu, "Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Bu toplantıyı doğru bulmuyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve 'değişim' ekibine "Tekrarlanırsa gereğini yaparım" sözleriyle rest çekti.

KILIÇDAROĞLU: "TEKRARLANIRSA GEREĞİNİ YAPARIM" I VİDEO İZLE



GÖKHAN GÜNAYDIN'A ÇİZİK ATTI
Kılıçdaroğlu'nun bir başka hamlesi ise Zoom cuntası içinde yer alan İmamoğlu'na en yakın isimlerden Gökhan Günaydın'a çizik atmak oldu. Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasakladı.


KILIÇDAROĞLU MEDYATİK AFORAZA BAŞLADI
Ekrem İmamoğlu'nun ifşa olan cunta videosunun ardından Kemal Kılıçdaroğlu Ekremci, Halk TV'nin fişini çekti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın taraflarınca tek taraflı fesih edildiğini açıkladı.



KILIÇDAROĞLU İNTİKAM ALIYOR
CHP yandaşlarında başlayan medya operasyonu siyaset kulislerinde, "Bay Kemal intikam alıyor" yorumlarına neden oldu.



LİDER DE KAPTAN DA BENİM MESAJI
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir hamleye imza attı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), partisinden ilk kez milletvekili seçilenlerle görüştü.

Hem yeni vekillere hem zoom cuntacılarına 'kaptan da lider de benim' mesajı vermek isteyen Kılıçdaroğlu, yeni seçilen 62 milletvekiliyle gruplar halinde bir araya geldi. 1,5 saat süren toplantılarda, yerel seçim çalışmaları başta olmak üzere parti içi disiplin ve Meclis çalışmaları ele alındı. Milletvekillerini dinleyerek çeşitli uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, kısa bir tatilin ardından saha çalışmasına yönelmelerini istedi.



PARTİ İÇİ LİDER BENİM MESAJI
Bu kapsamda Ekremci Sözcü gazetesinin yazarı Aytunç Erkin'in Kılıçdaroğlu ile aldığı yazı dikkatlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu'nun bu hamleyi 'lider benim' demek için yaptığını söyleyen Erkin şu ifadeleri kullandı;

"Kılıçdaroğlu, bugün yeni vekillerle toplanacak CHP'de "değişim" tartışmaları sürerken Kemal Kılıçdaroğlu da yapmayı planladığı toplantılarla parti içinde "lider benim" mesajının altını çizeceği öğrenildi. Bu kararı almasında "değişim" grubunun yaptığı toplantılar olduğu ve bu toplantılarda parti içinde yapılması planlanan hamlelere karşı yeni bir strateji geliştirdiği değerlendiriliyor.



Bu kapsamda şu bilgiyi verelim: Önce Ankara'da bir otelde yapılacaktı sonra yeri değişti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ağırlandığı Çankaya Ahlatlıbel'in dün akşam yine önemli konukları vardı. CHP lideri Kılıçdaroğlu milletvekilleriyle Ahlatlıbel'de yemekte buluştu. Yemeğin konusu tabii ki "değişim"di. Bu yemeklerin amacı; Kılıçdaroğlu'nun son süreçte yaşanan "dağınık" görüntüyü "birlik beraberlik" havasına çevirmeye çalıştığı olarak değerlendiriliyor. Bugün Meclis'te ilk kez CHP'den vekil olan isimlerle partide 12'şerli gruplar halinde toplantılar yapacağı belirtilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun delege seçimlerini de yakından takip ettiği gelen bilgiler arasında."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN