Mehmet Sevigen canlı yayında tarih vererek duyurdu: CHP'den dışlanan isimler toplanıyor!

Son dakika haberi! CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında koltuk savaşı devam ediyor. Son olarak takvim.com.tr'nin ortaya çıkardığı İmamoğlu'nun başını çektiği zoom cuntasının toplantısının kavga daha da alevlendi. Koltuk savaşı devam ederken CHP'nin eski topları da yeni bir hareket planlıyor. A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan CHP'nin eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, "CHP'de eskiden önemli görevler almış kişilere mektup hazırlıyoruz. Bunu gizli kapaklı yapmak istemiyoruz. Hatta bir gazetede tam sayfa ilanı olacak. 15 gün içinde bunu yapacağız." dedi.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2023, 11:06 Güncelleme 23 Temmuz 2023, 11:06
Mehmet Sevigen canlı yayında tarih vererek duyurdu: CHP’den dışlanan isimler toplanıyor!

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşadığı tarihi hezimetin ardından istifaya yanaşmayan ve faturayı MYK ile danışmanlarına kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti tabanının tepkisini çekmeye devam ediyor.

CHP'DEN DIŞLANAN İSİMLER TOPLANIYOR! VİDEO İZLE

KILIÇDAROĞLU İSTİFAYA YANAŞMIYOR
Başta Ekrem İmamoğlu ve Tanju Özcan gibi isimler değişim talebinde bulunsa da Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarıyla yola devam edeceğinin sinyallerini veriyor.

DIŞLANAN İSİMLERE MEKTUP HAZIRLIĞI
Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı hem parti içinde hem de partiye gönül verenler arasında rahatsızlık yaratırken CHP Eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen A Haber ekranlarında çarpıcı bir açıklamada bulundu.



"PARTİDEN DIŞLANAN İSİMLERE MEKTUP HAZIRLIYORUZ"
Partiden dışlanan ağır topların yeni bir hazırlık içinde olduğuna dikkat çeken Sevigen, "CHP'de eskiden önemli görevler almış kişilere mektup hazırlıyoruz. Bu isimlerin Ankara'da toplanmasını sağlayacağız. Bazı arkadaşlarımız bu fikri önerdi ve mektupları yollayıp "Partinize sahip çıkın bir fikir gösterin" diyeceğiz. Halktan da bu konuda bir istek var. Bunu gizli kapaklı yapmak istemiyoruz. Hatta bir gazetede tam sayfa ilanı olacak. 15 gün içinde bunu yapacağız." dedi.

"PARTİ DUYGUSAL OLARAK DAĞILDI"
Partinin ikiye bölündüğünü belirten Sevigen, "Parti duygusal olarak iyice bölündü. Seçimleri kaybetmemizin en büyük sebebi bu. İmamoğlu ve Yavaş da aday olmak istedi. Bu isimlerin kendilerine göre önleri kesildi. Kılıçdaroğlu'na karşı gizli kin ve nefret oluştu. Sonrasında Meral Hanım araya girerek barıştırdı. Partide görünmeyen bir güç var. Bu partinin gerçek sahipleri var. Partiden uzaklaştırılmış 22 kişi ile toplantı olacak. 100-150 kişi olursa ses getirir. Genç-tecrübeli bazı isimlerle önemli görüşmeler olacak ve Kılıçdaroğlu'na aday olma çağrısı yapacağız." ifadelerini kullandı.

MEKTUPTA NELER YAZILDI?
Sevigen, "Mektupta partiye sahip çıkmalarını istedim. Bu kişilerin arasında CHP'de olan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun dışladığı isimler bulunuyor. Ankara'da bir otel tuttuk toplantının tarihi henüz belli değil." şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN