Fondaş TELE1'de yeni skandal! PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ tutuklandı

Fondaş TELE1’de hemen hemen her gün yeni bir skandala şahit oluyoruz. Skandalların başrolünde ise hep Merdan Yanardağ var. CHP’nin ve FETÖ’nün fonladığı TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bebek katili Abdullah Öcalan’a övgüler dizerek serbest bırakılması çağrısında bulundu. Öcalan’i siyasi tutuklu ilan eden Yanardağ, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söyledi. Yanardağ’ın skandal sözlerine sosyal medyadan tepki gecikmedi. Skandal olay sonrası RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili övgü dolu sözlerinden dolayı TELE 1 hakkında gerekli incelemelerin başlatıldığını duyurdu. Gözaltına alınan Yanardağ, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Gelen son dakika haberine göre, Merdan Yanardağ çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2023, 20:04 Güncelleme 27 Haziran 2023, 16:11
Fondaş TELE1’de yeni skandal! PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı öven Merdan Yanardağ tutuklandı

İÇİNDEKİLER

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, terörist başı Öcalan'a methiyeler dizerek serbest bırakılması yönünde çağrıda bulundu.

Kandil ve HDP tarafından desteklenen 7'li koalisyonun ortaklarından CHP'nin teröre arka çıkan görüşü destekçilerine de sıçradı.

Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunan CHP yandaşı Yanardağ, 'siyasi mahkum' olarak nitelendirdiği Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını ileri sürdü.

Terör destekçisi HDP'nin İmralı'ya giderek Öcalan ile yaptıkları görüşmeleri göz ardı eden Yanardağ, terörist başının avukatlarıyla dahil kimseyle görüştürülmediğini de iddia etti.

Yanardağ'ın Öcalan'a yönelik methiyeleri bununla da sınırlı kalmadı.

ÖCALAN'A 'FİLOZOF' GÜZELLEMESİ
Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını ileri süren Yanardağ, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söyledi.

Yanardağ şu skandal ifadeleri kullandı;

"İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Merdan Yanardağ'ın skandal açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "PKK elebaşısı, eli kanlı bebek katili bir teröristtir terör ve teröristlerle mücadele etmeye azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'dan Bebek Katiline övgüler… -Öcalan Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkum… -Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur… -Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, son derece zeki bir kişidir. Cezaevinde filozof oldu… Rezillik ötesi!" ifadelerini kullandı.

Birçok kullanıcı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne "PKK elebaşını övmek suç diye biliyoruz. Neden tutuklamıyorsunuz" diye sordu.

Bazı kullanıcılar ise CHP ve PKK'nın arasındaki bağa dikkat çekti.

RTÜK HAREKETE GEÇTİ
Skandal olay sonrası RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ'ın terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili övgü dolu sözlerinden dolayı TELE 1 hakkında gerekli incelemelerin başlatıldığını duyurdu.



RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasında bulundu.

YANARDAĞ YOUTUBE'DEN KALDIRTTI!
Öte yandan görüntülerin montaj olduğunu savunan TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan'a methiyeler dizdiği videonun TELE1'in YouTube kanalından kaldırıldığı öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı programda terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı hakkındaki açıklamaları nedeniyle gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Yanardağ hakkında 25 Haziran Pazar günü Tele 1 kanalında PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı hakkındaki açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Yanardağ gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yanardağ, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından Merdan Yanardağ, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

HDPKK'DAN MERDAN YANARDAĞ'A DESTEK
Yaşanan bu gelişmelerin ardından terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'den de konuyla ilgili skandal bir açıklama geldi. Merdan Yanardağ'a sahip çıkan HDP, asılsız iddialarla hükümeti suçladı.

Bebek katili Öcalan için "Sayın" ifadesini kullanan HDP, ayrıca tehditler savurarak yargıyı hedef aldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Merdan Yanardağ, Emniyetteki işlemlerinin tamamlananmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Yanardağ, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

HDPKK'LI SIRRI SÜREYYA ÖNDER İLE SARILDI
Merdan Yanardağ'ın adliyede kendisini ziyarete gelen HDPKK'lı Sırrı Süreyya Önder ile sarılması da dikkat çekti.

TUTUKLANDI
Şüpheli Yanardağ, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN