Fondaş TELE 1'in 'Mangır'ı Merdan Yanardağ canlı yayında itiraf etti: CHP ile anlaşmalarımız var, bedel alıyoruz

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bazı kanalların düzenli olarak CHP ve İYİ Parti'den maaş aldığını açıklamış, TELE 1 Genel Yayın yönetmeni Merdan Yanardağ'ı hedef alarak "Ben şerefimin üzerine yemin ederim ki her ay CHP ve İYİ Parti'den para alıyorsun. Sende şeref varsa, yemin et bakalım almadığına ya da alıyorsan kaç para alıyorsun onu açıkla! Uyanık!" ifadelerini kullandı. İnce'nin bu sözlerine yanıt veren Merdan Yanardağ adeta itiraf niteliğinde bir açıklamaya imza attı. Yanardağ "CHP ile zaman zaman yaptığımız anlaşmalar var. Onların mitingini canlı olarak yayınlıyoruz ve bunun karşılığında bir bedel alıyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2022, 23:00 Güncelleme 11 Ağustos 2022, 23:55
Fondaş TELE 1’in ’Mangır’ı Merdan Yanardağ canlı yayında itiraf etti: CHP ile anlaşmalarımız var, bedel alıyoruz

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, eski partisi ve ittifak ortakları İYİ Parti'yi eleştirirken iki partinin de Halk TV, Tele1 ve KRT'yi fonladığını açıkladı.


İNCE: "HER AY DÜZENLİ MAAŞ ALIYORLAR"
İki partinin; Halk TV, Tele1 ve KRT'yi fonladığını açıklayan İnce, "CHP'den ve İyi Parti'den her ay düzenli maaş alıyorlar. Miktarlarını bile söylerim" dedi.

FONDAŞTAN İTİRAF GELDİ: "CHP İLE ANLAŞMALARIMIZ VAR BEDEL ALIYORUZ"
Tele 1 Genel Yönetmeni Merdan Yanardağ, Muharrem İnce'nin sözlerine "TELE 1, Halk TV ve KRT Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'den her ay düzenli olarak para alıyormuş. Tele 1 ve tüm televizyon kanallarının gelirleri reklam ve sponsorluk gelirleridir.



Biz bazı hizmet satış anlaşmaları yapıyoruz bunların içinde siyasi partiler de var. CHP ile zaman zaman yaptığımız anlaşmalar var. Onların mitingini canlı olarak yayınlıyoruz ve bunun karşılığında bir bedel alıyoruz. " ifadeleriyle yanıt verdi.



"BURUŞTURUP ATTILAR"
İnce'nin açıklamalarına yanıt veren Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "Sistem, Muharrem İnce'yi buruşturup attı" dedi.



MERDAN'A İNCE SALVOLAR: SEN MANGIRSIN MANGIR
Gelişme üzerine bir video yayımlayan İnce, Yanardağ'a oldukça sert ifadelerle yüklendi.

Eline 200 lira alan İnce, "Bu zat kendine 'gazeteci' diyor. Demiş ki, İnce'yi sistem buruşturup attı. Yenilen bir adam bir miktar buruşur, bu doğru. Bakın bu 200 lira. Bu 2018'deki İnce, buruşturun yine İnce. Değerine bakıyorum yine 200 lira. Hafif bir ütüyle düzelir. Buruştuk diyelim milletimiz bizi ütüler yine düzeliriz. Yanardağ sen mangırsın mangır, ütü de tutmazsın" dedi.


"ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM Kİ HER AY CHP VE İYİ PARTİ'DEN PARA ALIYORSUN"
Sözlerinin devamında CHP ve İYİ Parti'den para aldığı iddiasını sürdüren İnce, "Ben şerefimin üzerine yemin ederim ki her ay CHP ve İYİ Parti'den para alıyorsun. Sende şeref varsa, yemin et bakalım almadığına ya da alıyorsan kaç para alıyorsun onu açıkla! Uyanık!" diyerek sözlerini noktaladı.

"ŞEREFİ OLAN, O SEÇİM GECESİ MİLYONLARCA İNSANI YÜZÜSTÜ BIRAKMAZ"
Merdan Yanardağ, Muharrem İnce'nin açıklamasına sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından cevap verdi.

Merdan Yanardağ, şunları söyledi:

"Senin gibi, gündeme girmeye çalışan ve siyasetten tükeniş birini muhatap almam. Hadi başka kapıya.. Seni iftiralarınla baş başa bırakıyorum."

"Şerefi olan, o seçim gecesi milyonlarca insanı yüzüstü bırakmaz, söz verdiği gibi meydana, milletin karşısına çıkardı.. Sen önce o gecenin hesabını ver. Biz ciddi iş yapıyoruz, soytarılık değil. İktidarı, gerici ve yandaş medyayı bırakıp bağımsız haber kanallarına iftira atma."

"SEN GEÇ BUNLARI CHP'DEN PARA ALDIN MI, ALIYOR MUSUN BUNA CEVAP VER"
Muharrem İnce, Merdan Yanardağ'ın açıklamasına Twitter'daki resmi hesabından cevap verdi ve "Merdan Yanardağ seçim gecesi nerde olduğumu sana para verenlere, seçimde 12 bin sandığa gözlemci koymayanlara sor. Sen geç bunları CHP'den, CHP'li belediyelerden para aldın mı, alıyor musun buna cevap ver" ifadelerini kullandı.


10 yıl boyunca CHP'nin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek de, CHP'nin Hazineden alınan 650 milyon liranın 100 milyonunu Halk TV, KRT ve ANKA ile anket firmalarına verdiğini söylemişti. Sözcü gazetesi yazarları Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar arasında Artı 1'in kuruluşuna ilişkin tartışma yaşanmıştı.


ÇİÇEK: "YEREL SEÇİMLERDE TUNCAY ÖZKAN'IN KONTROLÜNDE 100 MİLYON LİRA MEDYAYA VERİLEN PARA VAR"

10 yıl boyunca CHP'nin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, CHP'nin Hazineden alınan 650 milyon liranın 100 milyonunu Halk TV, KRT ve ANKA ile anket firmalarına verdiğini söylemişti.

Mustafa Kemal Çiçek, şunları söylemişti:

"2019-2020-2021 yıllarında Hazine'den alınan yardımlardan 650 milyon lira harcandı. Bu parayı siz nereye harcadınız? Yerel seçimlerde Tuncay Özkan'ın kontrolünde 100 milyon lira medyaya verilen para. Seyit Torun'un anketlerle ilgili harcanan para. Medyada kimler var? Halk TV, KRT, ANKA böyle uzar gider. Mesela anketçi İbrahim Uslu'ya, Mehmet Ali Kulat'a kaç para verdiniz? Biz biliyoruz bu meblağları. Anketi 10 milyona yaptırırken faturada 20 milyon lira nasıl gösterildi bunlar ortaya çıkacak. Bunlar benim somut olarak bildiğim, gördüğüm meseleler."



YILMAZ ÖZDİL VE UĞUR DÜNDAR ARASINDA ARTI 1'İN KURULUŞUNA İLİŞKİN TARTIŞMA YAŞANDI
Sözcü gazetesi yazarları Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar arasında Artı 1'in kuruluşuna ilişkin tartışma yaşanmıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, 21 Haziran 2021 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamada bulunmuş ve Uğur Dündar'ı ima ederek, "Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazetecilerin SBK (Sezgin Baran Korkmaz) aşına su katmak istemem ama SBK'nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD'de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor!" ifadelerini kullandı.

DÜNDAR: YAZIKLAR OLSUN SANA, O TWEETİ NASIL PAYLAŞTIN"
Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar arasında Artı 1'in kuruluşuna ilişkin olarak Yılmaz Özdil'in Sezgin Baran Korkmaz iması nedeniyle tartışma çıktı. Uğur Dündar Tele 1 Televizyonu canlı yayınında kendisini en yakından tanıyan isimlerden birinin Özdil olduğunu ifade ederek, "Yazıklar olsun sana, o tweeti nasıl paylaştın" dedi.


Yılmaz Özdil, Uğur Dündar'ın açıklamasına cevap verdi ve "SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1'de değerli ağabeyim Uğur Dündar'la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde..." dedi.

"NASIL YAZABİLDİN?"
Uğur Dündar, "Açık açık yazacaksın, sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen 2-3 kişiden birisin, sen nasıl ima yollu da olsa çamur atmaya yeltenirsin... Kötü kalpli. Nedenini de biliyorum, İsmail Saymaz'a takmış... Nasıl gitti elin o tweete, nasıl yazabildin onları" dedi.

"CENAZEME GELMESİN"
Uğur Dündar, Yılmaz Özdil'in kendisine 'değerli ağabeyim' diye mesaj attığını da hatırlatarak, "Değerli ağabeyim deme sen artık değersiz Yılmaz'sın" tepkisi gösterdi ve "Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin, benim için Yılmaz Özdil defteri kapanmıştır. Bize yaptığına bak ya" dedi.



UĞUR DÜNDAR VE YILMAZ ÖZDİL BARIŞTI
Uğur Dündar, Yılmaz Özdil'le, Artı1 TV'nin kuruluşuyla ilgili tartışmada yanlış anlaşılma yaşadıklarını iddia etmiş ve "Mesele benim için burada kapanmıştır, bitmiştir. Yılmaz bundan sonra da benim kardeşim olarak kalacaktır" demişti.

TELE 1 canlı yayınında konuşan Uğur Dündar, "Şimdi anlıyorum ben kastedilmemişim. Ama o canlı yayın sırasında bana gelen mesajlarda, bazıları benim ona bir cevap vermem gerektiğini yazmışlardı. Yani böyle sosyal medya paylaşımları arasında ben o tweet'i gördüm" ifadelerini kullanmıştı.