Kılıçdaroğlu danışman ordusuna çizik attı! Rifkin, Daron, Nuşirevan, Foggo, Tuncay... 80'e yakın isim gitti, yeni isimler yolda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran 2023 öncesi atanan 80'e yakın danışman ve başdanışmanını görevden aldı. Görevine son verilen isimler arasında Ünal Çeviköz, Tuncay Özkan, Nuşirevan Elçi, Erdoğan Toprak, Recep Cengiz, Rasim Bölücek, Deniz Demir, Hacer Foggo, Tuncay Özkan, Nuşirevan Elçi, Daron Acemoğlu ve Rifkin'in olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun danışman ordusu büyük tepki çekerken bu kadar isme neyi danıştığı ise merak konusu oldu. Öte yandan Bay Bay Kemal'in 'danışman' kararı Ekremcileri de isyan ettirdi. İmamoğlu'nun okul arkadaşı Fatih Portakal, "Bence kendinizide değiştirmelisiniz çok net söylüyorum. Birinci dereceden sorumlu sizsiniz!" diyerek Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2023, 18:44 Güncelleme 16 Haziran 2023, 10:46
Kılıçdaroğlu danışman ordusuna çizik attı! Rifkin, Daron, Nuşirevan, Foggo, Tuncay... 80’e yakın isim gitti, yeni isimler yolda

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs sonrası CHP, gergin ve sancılı günler geçiriyor. Parti tabanından bir kesim 12. yenilgisini alan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açıp istifa çağrısı yaptı.

Bu durum karşısında tüm MYK'nın istifasını alan Kılıçdaroğlu, parti örgütü ve örgüt yönetimlerini kendine bağlayarak koltuğunu sağlama aldı.



BABA - OĞUL İLİŞKİSİ BİTTİ, İMAMOĞLU KILICI ÇEKTİ: TOPYEKÜN DEĞİŞİM
Bir yandan gözler CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi... Aday belirleme sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ile çekişmeli bir yarışa giren İmamoğlu, şimdi de 'topyekün değişim' çağrısı yaparak Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz dikti.


Kılıçdaroğlu da CHP'nin yeni A Takımı'nda Ekrem İmamoğlu'na yakın hiçbir isme yer vermeyip İmamoğlu'na 'yerini bil, sınırı aşma' mesajı verdi. "Önceliğim İstanbul" diyerek de CHP'li İBB Başkanı'nın önüne set çekti.

İMAMOĞLU'NUN KANALINDA İMAMOĞLU'NU MİNDERE ÇAĞIRDI: 'DELEGE BENDE KURULTAY BENDE' MESAJI
"Önceliğim İstanbul"
diyen Kılıçdaroğlu'nun "Ekrem İmamoğlu genel başkan adayı olabilir" sözüyle İmamoğlu'na 'delege bende, kurultay bende istediğin kadar dene' mesajı vermesi de tüm dikkatleri üzerine topladı.

İMAMOĞLU RESTİ ÇEKTİ: "MESELE İSTANBUL'DAN İBARET DEĞİL"
İmamoğlu da "Mesele İstanbul'dan ibaret değil" sözleriyle resti çekip aleni bir şekilde CHP koltuğunu istediğini vurguladı.



Bu durum sonrası gözler tekrar Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi...

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'KOLTUĞU BIRAKMIYORUM' MESAJI: "KAPTAN OLARAK GEMİYİ LİMANA SAĞLAM GÖTÜRECEĞİM"
Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere kadar koltuğu bırakmayacağını ilan ederek "Bir Genel Başkan olarak partimin sadece bugününü ve yakın geleceğini değil, uzun hedefli yapısını da düşünüyorum ve düşünmek zorundayım. Hiç kimse unutmasın, gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin. Ben CHP'nin bir üyesi olma şerefini, bu partinin Genel Başkanı olma şerefini ömrüm boyunca taşıyacağım. Bu şeref, benden aileme kalacak olan en kıymetli mirastır" dedi.



ANKARA'DA KRİZ MASASI
Öte yandan Ankara'da kriz masası kuruldu. Mesele İstanbul'dan ibaret değil diyen Ekrem İmamoğlu ve "Bu geminin kaptanı benim, delege bende kurultay bende" mesajı veren Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Toplantı sonrası ikilinin gergin halleri dikkatlerden kaçmadı.



KILIÇDAROĞLU GÖZÜ KARARTTI
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP Genel Merkezi'nden gündemi sarsan bir açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aralarında Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 4 Haziran 2023 öncesi atanan tüm danışman ve başdanışmanları görevden aldığı duyuruldu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, "CHP adına yaptıkları çalışmalar için her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.



80'E YAKIN DANIŞMAN VE BAŞDANIŞMANI VARMIŞ!
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun toplu bir şekilde görevlerine son vermesiyle, Genel Merkez'de bugüne kadar 80'e yakın danışman ve başdanışmanın görevlendirildiği ortaya çıktı.



Görevine son verilenler arasında ABD'li ekonomist, yazar, sosyal teorisyen, siyasi danışman ve çevre aktivisti Jeremy Rifkin de bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun büyük vaatlerle Endüstri 4.0 danışmanı olarak duyurduğu Rifkin, Türkiye'ye gelmeye bile tenezzül etmeden CHP'den milyonlar kopardı.

Bay Bay Kemal'in mitinglerini kontrol eden Erdoğan Toprak'la da yollar ayrıldı.


TÜRK BAYRAĞINDAN RAHATSIZ OLUP, BÖLÜCÜLERE YEREL ÖZERKLİK VADEDEN ELÇİ DE GİTTİ
CHP Genel Başkanı Hukuk ve Siyasi İşler Başdanışmanı Nuşirevan Elçi ile Ülkü Ocakları Eski Başkanı Ramazan Kubat da görevden alındı.

Elçi, daha önce CHP'nin projeleri arasında yerel özerkliğin olduğunu dile getirmiş, röportaj verirken de CHP Genel Merkezi'ndeki Türk bayraklarını kaldırtmıştı.



TUNCAY ÖZKAN'A DA GÜLE GÜLE
Seçimin ardından tartışılan bir isim de Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan'dı. Birkaç kez Özkan'ın görevden alındığı iddiaları gündeme gelmiş, Özkan bu iddiaları yalanlamıştı. Özkan da görevden alınan danışmanlar arasında yer aldı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde bazı isimlerle yeniden yola devam edeceği ve yeni görevlendirmeler yapacağı da belirtiliyor.

Görevden alınanlar arasında sömürge bekçisi Ünal Çeviköz de vardı.

RASİM BÖLÜCEK, FOGGO, DARON ACEMOĞLU...
Recep Cengiz, Rasim Bölücek, Hacer Foggo, Daron Acemoğlu, Hakan Kara, Ufuk Akçiğit, Recep Beşenk, Cevdet Nasıranlı, Alaattin Aldemir, Veli Özdemir, Orhan Sarıbal, Ramazan Çoban, Deniz Demir'e de el çektirildi.

BAZILARIYLA YENİNDEN YOLA DEVAM EDECEK, YENİ GÖREVLENDİRMELER YAPACAK
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde bazı isimlerle yeniden yola devam edeceği ve yeni görevlendirmeler yapacağı da belirtiliyor.

Bu durum, "Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmamak için gözü kararttı" yorumlarını da beraberinde getirdi.



İMAMOĞLU'NUN OKUL ARKADAŞI İSYAN ETTİ: BİRİNCİ DERECEDEN SORUMLU SİZSİNİZ
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun 'danışman' kararına Ekrem İmamoğlu'nun okul arkadaşı, muhalefetin kadrolu tetikçisi Fatih Portakal'dan sert tepki geldi.


Portakal, "Kemal Bey, bence kendinizi de değiştirmelisiniz. Çok net söylüyorum size... Parti Meclisi, MYK değişti. Şimdi danışmanları değiştiriyorsunuz. Sorumlu onlar ama birinci derecede sorumlu sizsiniz" diyerek Kılıçdaroğlu'na isyan etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN