PKK elebaşı Sabri Ok, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim hezimeti sonrası 8'liyi sattı: Güçleri de akılları da ittifakları da yetmedi

Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan fark yiyince destekçileri tarafından adeta satışa çıkarıldı. Seçimler öncesi Kılıçdaroğlu'na açık destek veren terör örgütü PKK bugün 8'li koalisyonu fırçalıyor. Terör örgütü PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, Kılıçdaroğlu'nu ve 8'li koalisyonun seçimlerde hezimete uğramasını eleştirerek, "Güçleri de, akılları da, ittifakları da yetmedi." dedi.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2023, 11:10 Güncelleme 07 Haziran 2023, 11:26
PKK elebaşı Sabri Ok, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim hezimeti sonrası 8’liyi sattı: Güçleri de akılları da ittifakları da yetmedi

İÇİNDEKİLER

Seçimlerden önce 8'li koalisyonun adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek veren terör örgütü PKK yaşanan hezimetin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve koalisyon ortaklarını fırçaladı.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimde Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na 2.5 milyondan fazla oy farkı atarak %49.52 oranında oy alırken seçim ikinci tura kaldı. 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimde Erdoğan yine benzer bir fark atarak %52.18 ile seçimi kazandı.

ORTAKLARI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU SEÇİMLERDEN SONRA SATTI
Seçimlerin ardından yenilgiye rağmen koltuktan kalkmayacağının sinyalini veren Kemal Kılıçdaroğlu ortakları ve yandaşları tarafından hedef tahtasına kondu.

İYİ Parti ve Saadet Partisi masadan kalkarken DEVA ve Gelecek Partisi de kopardıkları vekillerle Meclis'te grup kurma hazırlığı içinde...

KANDİL'DEKİ ORTAK FIRÇA ÇEKTİ
Kılıçdaroğlu'na bir tekme de Kandil'deki ortaklarından geldi. Seçimler öncesi Kılıçdaroğlu'na oy dilenen Duran Kalkan'dan Murat Karayılan'a kadar elebaşları 'Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday' olmadığını söyleyerek ortaklarını fırçaladı.

Kılıçdaroğlu'na ve 8'li koalisyona son satış terör örgütü PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok'tan geldi.

Seçimlerden önce Kılıçdaroğlu'na destek isteyen Sabri Ok terör örgütünün kanalına verdiği röportajda faturayı 8'li koalisyona kesti.

"MİLLET İTTİFAKI DEĞERLER ÜZERİNE KURULMADI, SONUÇ ALAMAZ"
8'li koalisyonun akılsız olduğunu söyleyen teröristbaşı Sabri Ok "Değerler üzerine kurulmayan bir ittifak aynı Millet İttifakı gibi dağılır ve sonuç alamaz" dedii

Terösitbaşı Ok daha önce destek verdiği koalisyona şu sözleri söyledi;

"Millet İttifakı da zorla bir araya gelmişti zaten. Güçleri de, akılları da, ittifakları da yetmedi. Ama Kürt halkı ve demokratik güçler tüm saldırılara karşı direndi."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura giderken milliyeçi söylemlerde bulunmasını da eleştiren teröristbaşı Sabri Ok, "Zaten bu ittifak özellikle 28 Mayıs seçiminde Rêber Apo'ya, hareketimize ve Kürt halkına karşı dillerini, stratejilerini, değiştirdiler. O kadar ilkesiz, o kadar pragmatik ve dar bir şekilde hareket etmek olmaz" dedi.

YEREL SEÇİMLER İÇİN İTTİFAK ÇAĞRISI
Yerel seçimler için yeni bir ittifak çağrısı yapan teröristaşı, "Mesela 8 ay sonra yerel seçimler var. Faşist AKP iktidarı büyük bir ekonomik krizin faturasıyla karşı karşıyadır, dar bir siyasete hapsolmuş durumda. Yani öyle her şey onların istediği gibi olmadı. Eğer moralli olunursa, güçlü bir irade, iddia sahibi olunursa, iyi bir örgütlenme sağlanırsa bu işgalci iktidarın ömrünü daha da kısaltma imkanları var." iddiasında bulundu.

APO'YA ÖZGÜRLÜK VE TEHDİT SÖYLEMLERİ!

Öte yandan bölücü ifadeler kullanarak terör propagandası yapan Ok Teröristbaşı Abdullah Öcalan için de özgürlük istedi. Sabri Ok devleti hedef alarak, "Rêber Apo işgalcileri çok iyi tanıyor. Düşman Rêber Apo'nun bir konuşmasıyla, bir sözüyle nelerin değişebileceğinin farkındadır. Komplodan bu yana yüzlerce PKK militanı Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü ve komployu protesto etmek için bedenlerini ateşe verdiler. 50 yılını mücadeleye adamış olan Rêber Apo'ya kimse sıradan biriymiş gibi yaklaşamaz. Türk devleti Önderlikten intikam almak için ellerinden ne geliyorsa yapıyor. " dedi.

KÖŞEYE SIKIŞTIKLARINI İTİRAF ETTİ
Başkan Erdoğan'ın seçimi kazanarak büyük bir güç elde ettiğini ve bunun PKK için kötü olduğunu itiraf eden Ok, Mahmur ve Şengal'e yönelik operasyolar sebebiyle köşeye sıkıştıklarını da anlattı.

DURAN KALKAN DA SATMIŞTI: İSABETLİ ADAY DEĞİLDİ
Öte yandan terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan dün eçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun isabetli bir aday olmadığını savundu.

8'li koalisyona verdikleri desteği açık açık itiraf eden Duran Kalkan yapılan ittifakın doğru olduğunu söylerken, "Millet İttifakı içindeki dört partinin CHP listesinden seçime girmesi çok ciddi hataydı ve CHP'ye oy kazandırmadığı gibi, ciddi biçimde oy kaybettirdi de. Yine Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazanmak için isabetli bir aday değildi." dedi.

MURAT KARAYILAN: BAŞKA BİRİ OLSA KAZANILABİLİRDİ
Teröristbaşı Murat Karayılan da seçim sonrası uğradıkları hezimetin ardından "Kılıçdaroğlu'nun yerine başka bir CHP'li aday olsaydı seçimi kazanabilirdi" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na yüklenmişti.