Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesinin şifreleri! Cevdet Yılmaz, Hakan Fidan, Mehmet Şimşek... "Kül yutmaz, dişe diş mücadele eder"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olurken, Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek atandı. Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabineyi A Haber ekranlarına konuk olan Gazeteci Emin Pazarcı değerlendirdi. "Mehmet Şimşek ekonomiye ciddi bir ağırlık verecek" diyen Pazarcı, "Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olması Çavuşoğlu'nun başarılı yönetiminin devam edeceğini gösteriyor. Hakan Fidan sonuna kadar kararlı biridir. Dişe diş mücadele edecektir. Kolay kolay kül yutmayacak bir kişi aynı zamanda" şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 04 Haziran 2023, 02:37 Güncelleme 04 Haziran 2023, 08:52
Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesinin şifreleri! Cevdet Yılmaz, Hakan Fidan, Mehmet Şimşek... Kül yutmaz, dişe diş mücadele eder

İÇİNDEKİLER

Türkiye 28 Mayıs'ta kader seçimini geride bıraktı. Milli irade 'istikrar' diyerek Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan yana tercihini kullandı. 8'li koalisyon ve türevleri ise büyük hüsrana uğradı.



Yemin ederek göreve başlayan Başkan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesini açıkladı.




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerine devam ederken kabinede şu isimler yer aldı;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Gökbaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki



Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkınbak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin

Milli Savuma Bakanı: Yaşar Güler

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Kacır

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdülkadir Uraloğlu



YENİ KABİNENİN ŞİFRELERİ
Öte yandan Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabineyi A Haber ekranlarına konuk olan Gazeteci Emin Pazarcı değerlendirdi.

İşte Pazarcı'nın açıklamalarında öne çıkanlar:

2 BAKAN İÇİN DEVAM KARARI
Ekonomiye ağırlık verilecek. Mehmet Ersoy ve Fahrettin Koca'nın bakan olarak kalacakları belliydi. Bu isimlerin kalmaları gerektiği konusunda Başkan Erdoğan'ın ortaya koyduğu bir irade vardı. Erdoğan bu konuda ortaya tavrını koydu.

EKONOMİYE CİDDİ AĞIRLIK VERİLECEK
Mehmet Şimşek ekonomiye ciddi bir ağırlık verecek. Mehmet Şimşek ismi aylar önce muhalefet tarafından nasıl bilgi kirliliği yapmıştı hatırlayın. Biz nelerle uğraşıyoruz ya?



ARTIK BİR TAKIM ÇEVRELER BAZI ŞEYLERİ KİRLETEMEYECEK
Cevdet Yılmaz isminde de etnik kimliği konusunda da bir mesaj var. Artık bir takım çevreler bazı şeyleri kirletemeyecek. Özhaseki'yi bekliyordum.

Ali Yerlikaya ismi de çok geçiyordu. Osman Aşkın Bak'ı da sporla ilişkisini biliyoruz. Mehmet Şimşek Batman doğumlu, Cevdet Yılmaz da Bingöl doğumlu. Bu çok çok önemli bir mesaj.

KABİNE İÇİNDE ÇOK MESAJLAR VAR
Kabine içinde çok mesajlar var. Bir mücadelenin devam mesajı da var. Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olması Çavuşoğlu'nun başarılı yönetiminin devam edeceğini gösteriyor. Hakan Fidan sonuna kadar kararlı biridir. Dişe diş mücadele edecektir. Kolay kolay kül yutmayacak bir kişi aynı zamanda.