7'li koalisyonda kanlı 'Bakanlık' savaşları! Akşener 'küçüklere yok' dedi CHP'yi işaret etti: Ali Babacan'a 'ekonomi' resti

Seçime 5 günlük bir zaman dilimi kaldı. CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği, HDPKK'nın da tüm bölücü unsurlarıyla iştirak ettiği 7'li koalisyonda şimdi de 'Bakanlık' krizi baş gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, küçük ortaklara 'oyunuz kadar konuşun, yerinizi bilin' mesajı verdi. Bakanlık dağılımlarının CHP ve İYİ Parti arasında olacağını açık açık ilan eden Akşener, "CHP diğer partilerden de bakanlık önerebilir, bizi ilgilendirmez" dedi. Ekonomi yönetimi konusunda Ali Babacan ve ekibine de rest çeken İYİ Parti lideri, "İnşallah ekonomimizi Bilge Yılmaz yönetecek" şeklinde konuştu. "Ben 3 koalisyonun içerisinde bulunmuş bir vatandaşım" diyen Akşener, 7'li yıkım ittifakının sistemsizlik ve belirsizlik vadeden bir koalisyon olduğunu kendi ağzıyla itiraf etmiş oldu.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2023, 00:49 Güncelleme 09 Mayıs 2023, 01:15
7’li koalisyonda kanlı ’Bakanlık’ savaşları! Akşener ’küçüklere yok’ dedi CHP’yi işaret etti: Ali Babacan’a ’ekonomi’ resti

İÇİNDEKİLER

Türkiye 2023 seçimlerine sayılı bir zaman kala CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği HDPKK'nın da iştirak ettiği 7'li koalisyonun kirli, yıkım siyasetine maruz kalıyor.

Binbir kavga ve dövüşün gölgesinde ittifak ortaklarından şartlı 'evet' alan Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti. Kılıçdaroğlu, diğer 5 genel başkan yardımcısı ve Ekrem İmamoğlu - Mansur Yavaş ikilisine Cumhurbaşkanı Yardımcılığı vermekle mükellef.



7'li koalisyonda geride bıraktığımız günlerde adaylık krizi baş göstermiş, CHP ve İYİ Parti'den zehir zemberek sözlerle istifa edenler olmuştu.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken seçimlere 5 günlük bir zaman dlimi kala yeni bir kriz patlak verdi. Daha önce 'noter ve kumar masası' diyerek masayı terk eden Meral Akşener başrolde idi.





İYİ PARTİ'DEN KÜÇÜK ORTAKLARA 'OYUNUZ KADAR KONUŞUN, YERİNİZİ BİLİN' AYARI
Akşener, 7'li koalisyondaki Bakanlık kavgasını açık ederek küçük ortaklara 'oyunuz kadar konuşun, yerinizi bilin' mesajı verdi.

Bakanlık dağılımlarının kendi logosuyla seçime giren CHP ve İYİ Parti'nin milletvekili sayısına göre olacağını açık açık ilan eden Akşener, "CHP diğer partilerden de bakanlık önerebilir, bizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Akşener şu ifadeleri kullandı;

Bu devletin 7 tane olmazsa olmaz Bakanlığı vardır. Bunlar he unutuldu gitti. Dışişleri Bakanlığı'nın karşılığı Milli Savunma'dır. İçişleri Bakanlığı'nın karşılığı Adalet Bakanlığı'dır. Maliye Bakanlığı'nın karşılığı Hazine Bakanlığı'dır. Bir de Milli Eğitim Bakanlığı...

"Bütün Bakanlıklar için alınan milletvekili sayısı ile eş değer olarak görev dağılımı yapılacak"



İYİ PARTİ VE DEVA ARASINDA 'EKONOMİ YÖNETİMİ' KAVGASI! AKŞENER'DEN BABACAN'A REST
Öte yandan İYİ Parti ve DEVA arasında süregelen 'ekonomi yönetimi' kavgası hala gündemdeki yerini koruyor. DEVA Partililer 'Biz yaparız' derken İYİ Parti Bilge Yılmaz ismini öne çıkarıp Babacan ve ekibine rest çekiyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Meral Akşener, "İnşallah ekonomimizi Bilge Yılmaz yönetecek" açıklamasını yaptı. Bu duruma Ali Babacan2ın nasıl tepki vereceği şimdiden merak konusu oldu.



"BİZ KOALİSYONUZ İTİRAFI"
Sözlerinin devamında "Ben 3 koalisyonun içerisinde bulunmuş bir vatandaşım" diyen Akşener, 7'li yıkım ittifakının tam anlamıyla sistemsizlik ve belirsizlik vadeden bir koalisyon olduğunu da kendi ağzıyla açık etti.

TAKVİM.COM.TR DOĞRULARI YAZAR
Öte yandan Takvim.com.tr, İYİ Parti ve DEVA Partisi arasında 'Hazine' kavgasını satır satır manşet manşet işlemiş, tüm detaylarıyla okurlarına aktarmıştı.

İşte ilgili o haberlerimiz;

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz geride bıkraktığımız günlerde "Hazine ve Maliye Bakanlığı için hazırım" açıklamasını yapıp resmen Bakanlık istediğini duyurmuştu.

Takvim.com.tr gelişmeyi "KANLI YAĞMA" manşetiyle okurlarına aktardı.


KOALİSYONDA HAZİNE KAVGASI - *İlgili haberi okumak için fotoğrafın üzerine tıklayınız

EKONOMİK KAVGA - *İlgili haberi okumak için fotoğrafın üzerine tıklayınız

BU SENARYODA FİGÜRAN - *İlgili haberi okumak için fotoğrafın üzerine tıklayınız


Öte yandan Meral Akşener'in küçüklere "Bakanlık yok" tutumu akıllara aylar öncesi yaptığı bir açıklamayı da getirdi.

Akşener, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı hedef alarak 'oyunuz kadar konuşun' mesajı vermişti.