Takvim.com.tr doğruları yazar! Kırk haramilerin hazine yağmasında DEVA'nın ayarlarıyla İYİ oynadılar: Bilge Yılmaz, Babacan'a kılıcı çekti

7'li koalisyondaki koltuk savaşları boyut kazanarak büyüyor. DEVA Partisi ve İYİ Parti arasındaki 'ekonomi yönetimi' tartışmasında İYİ Parti cephesinden bomba bir adım geldi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, 'Merkez Bankası' hamlesinden sonra "Hazine ve Maliye Bakanlığı için hazırım" açıklamasını yaptı. Bu hamleye DEVA'nın vereceği yanıt ise şimdiden merak konusu oldu. Takvim.com.tr, İYİ Parti ve DEVA Partisi arasında 'Hazine' kavgasını satır satır manşet manşet işlemiş, tüm detaylarıyla okurlarına aktarmıştı. Gelinen bu noktada iki parti arasında paylaşılamayan 'ekonomi' koltuğu krizi somut bir şekilde açık etti.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2023, 23:10 Güncelleme 06 Nisan 2023, 23:35
Takvim.com.tr doğruları yazar! Kırk haramilerin hazine yağmasında DEVA’nın ayarlarıyla İYİ oynadılar: Bilge Yılmaz, Babacan’a kılıcı çekti

İÇİNDEKİLER

2023 seçimlerine sayılı bir zaman kaldı. Binbir kavga ve dövüş ile Kemal Kılıçdaroğlu isminde mutabık kalan 7'li koalisyon şimdi de koltuk savaşına tutuştu.

Bunun en bariz örneği DEVA Partisi ve İYİ Parti arasında süregelen 'ekonomi yönetimi' tartışması.



"KOLTUĞA TALİBİM" AÇIKLAMASI
Geride bıraktığımız günlerde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, ekonomi yönetimine talip olduğunu söyleyerek DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı hedef almış, "Ali Bey ile sık sık görüşmüyorum. Ali Bey benim muhatabım değil." ifadelerini kullanmıştı.

Sürecin devamında Yılmaz, "Merkez Bankasının başına atayacağımız ismi belirledik. 25 kişilik kadrosunu da belirledik, hepsi belli, atandıktan sonra bize danışmayacaklar" sözleriyle koltuğa talip olduğunu yinelemişti.

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ışığında Bilge Yılmaz'dan bomba bir adım daha geldi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı, "Hazine ve Maliye Bakanlığı için hazırım" açıklamasını yapıp resmen Bakanlık istediğini duyurdu.



Bilindiği üzere DEVA Partisi ekonomi yönetiminin kendi tekellerinde olmasını istiyor. Bu kapsamda İYİ Partili Bilge Yılmaz'a yanıt veren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Ekonomi yönetimi Ali Babacan'a bırakılırsa en güzel şekilde yönetir" ifadelerini kullanmıştı.


TAKVİM.COM.TR DOĞRULARI YAZAR
Takvim.com.tr, İYİ Parti ve DEVA Partisi arasında 'Hazine' kavgasını satır satır manşet manşet işlemiş, tüm detaylarıyla okurlarına aktarmıştı.

İşte ilgili o haberlerimiz;


KOALİSYONDA HAZİNE KAVGASI - *İlgili haberi okumak için fotoğrafın üzerine tıklayınız


EKONOMİK KAVGA - *İlgili haberi okumak için fotoğrafın üzerine tıklayınız

BU SENARYODA FİGÜRAN - *İlgili haberi okumak için fotoğrafın üzerine tıklayınız