İP'te HDP krizi istifa getirdi: İYİ Partili üye MHP'ye geçti!

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime giderken 7’li koalisyondan kopmalar devam ediyor. İYİ Parti Köşk Belediye Meclis Üyesi Cemil Kahraman, HDPKK'nın 7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdarolu'na destek olacağını açıklamasının ardından İYİ Parti’den istifa ederek MHP’ye geçti. Öte yandan Cemil Kahraman’ın istifasını öğrenen İYİ Parti yönetimi ise MHP rozeti Takan Kahraman’ı disipline sevk ettiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2023, 18:35 Güncelleme 02 Mayıs 2023, 01:02
İP’te HDP krizi istifa getirdi: İYİ Partili üye MHP’ye geçti!

İÇİNDEKİLER

Türkiye 2023 seçimlerine sayılı bir zaman kala CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği HDPKK'nın da tüm bölücü unsurlarıyla destek verdiği 7'li koalisyonun yıkım siyasetine maruz kalıyor. HDPKK'nın 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdarolu'na destek olacağını açıklamasının ardından İYİ Parti'de istifalar sürüyor. Bir istifa haberi de Aydın'dan geldi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
Gençlik yıllarından beri MHP'de siyaset yapan Köşk Belediye Meclis Üyesi Cemil Kahraman, 7'li koalisyonun HDP ile dirsek teması üzerine İYİ Parti'den istifa ederek MHP'ye katıldı.

"CEMİL KAHRAMAN'A YUVASINA HOŞ GELDİN DİYORUZ"
Kahraman'ın parti rozetini MHP Köşk İlçe Başkanı ve partilerin de hazır bulunduğu bir tören ile MHP Aydın Milletvekili Adayı Burak Pehlivan taktı. Törende Cemil Kahraman'ı tebrik eden Burak Pehlivan, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin çağrısına uyarak; ülkemizin geçirmiş olduğu bu zor süreçte vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığından yana tavır koyarak İYİ Parti'den istifa ederek MHP'mize katılan kıymetli Köşk Belediye Meclis Üyesi Cemil Kahraman'a 'yuvasına hoş geldin' diyoruz. " dedi.

"MHP OLARAK TAVRIMIZ DA, KARARIMIZ DA BU KONUDA NETTİR"
Pehlivan, devamında: Bu noktada 7'li masanın tavrından ve durumundan rahatsız olan tüm vatandaşlarımızı ve dava arkadaşlarımızı da MHP çatısı altında birleşmeye ve güç birliği yapmaya davet ediyoruz. Yezid'le kazanmaktansa Hüseyin'le şehadete de talibiz. MHP olarak tavrımız da, kararımız da bu konuda nettir. Bu katılımın Milliyetçi Ülkücü hareketimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Halil İbrahim Sofrası' olarak pazarladığı ittifak, Türkiye için tehlike arz edecek boyuta ulaşan bir yıkım birlikteliğine dönüştü. CHP, 'Milliyetçi' geçinen İYİ Parti ve HDPKK aynı noktada buluştu.

KİRLİ İTTİFAK RESMİYETE DÖKÜLDÜ: "KILIÇDAROĞLU İLE HEDEFLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR..."
HDPKK Eş Genel Başkanı Pervin Buldan aday çıkarmayacaklarını ilan edip Kılıçdaroğlu'nu işaret etti, takip eden süreçte "Öcalan'a özgürlük" ve "yerel özerklik" gibi bölücü talepler de açığa çıktı.

Öte yandan kirli ittifak adeta resmiyete döküldü. HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu ile hedeflerinin örtüştüğünü belirterek, 14 Mayıs'ta kendisini destekleyeceklerini açıkladı.

Sancar'dan sonra Pervin Buldan da topa girdi...



İSTİKAMETLERİ KANDİL: "KILIÇDAROĞLU BİZİMLE AYNI ÇİZGİDE BULUŞTU"
HDPKK Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bizimle aynı çizgide buluştu. Bu seçimde cumhurbaşkanlığında Sayın Kılıçdaroğlu'na oyumuzu vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" açıklamasını yaptı.


Daha önce meydanlarda "Öcalan'a özgürlük" naraları atan Buldan, 7'li koalisyonla resmileşen ittifakları sonrası 14 Mayıs'ta tarihsel bir dönüşüm olacağını söyledi.




İTTİFAK RESMİLEŞTİ BULDAN OY DİLENCİLİĞİNE BAŞLADI: "BİR HDP'YE BİR KEMAL'E..."
Kılıçdaroğlu için oy dilenen HDPKK'lı Pervin Buldan, "Ve diyoruz ki 'Bir oy HDP'ye bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na.' Bunun sebebi elbette ki belli. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bizimle aynı çizgide buluştuğu, bizim de bu tek adam rejimini değiştirmek adına, onların da böyle bir hamlesi olması dolayısıyla bu seçimde cumhurbaşkanlığında Sayın Kılıçdaroğlu'na oyumuzu vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.



Buldan'ın sözleri HDPKK - İYİ Parti ittifakını da kanıtlar nitelikteydi...

HDPKK İYİ PARTİ İTTİFAKI RESMİYET KAZANDI
Çünkü "Bir oy HDP'ye bir oy Kemal'e" çıkışının bir benzeri İP Genel Başkanı Meral Akşener'den de gelmişti.

Akşener, "İki yere oy istiyorum. Birincisi sayın Kılıçdaroğlu'na yani Kemal'e. Sonra etkili ve yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Mansur Yavaş'a" diyen Akşener, "Bir oyunuz Kemal'e, bir oyunuz Meral'e" açıklamasını yapmıştı.


Resmileşen İYİ Parti - HDPKK ittifakı sonrası "Yakında Kandil'de kahvaltı sofraları kurulur" yorumları yapıldı.



DEMİRTAŞ'A KAHVALTI YANLAMASI, 'CB ADAYI OLMALI' ÇAĞRISI...
Akşener daha önceden de Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapmak istediğini dile getirmiş, HDP'nin Kürtlerin siyasi temsilcisi olduğunu belirterek "Sayın Demirtaş cumhurbaşkanı adayı olmalıdır" şeklinde konuşmuştu.





Akşener'in partisi oy uğruna HDPKK'yı aklama girişiminde de bulunmuştu.

HDPKK'YI AKLAMA SEANSLARI
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesine destek vererek, "HDP'liler de bizim seçmenimiz. HDP'nin var olma hakkını tanıyoruz" açıklamasını yapmıştı.



İYİ PARTİ'DE HDPKK KOPUŞLARI...
HDPKK ile pazarlık masasına oturulmasından rahatsız olup zehir zemberek sözlerle istifasını sunanlar bile oldu... İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "50'yi 1 geçmek için her yol mübah değil, Bölücülük cumhurbaşkanlığı pazarlığı olmaz" ifadelerini kullanmıştı.



HDP: İYİ PARTİLİLER HDP VE PKK'YA GÖNÜL VERENLERİN OYLARIYLA MECLİSTE
Bilindiği üzere Akşener, daha evvelden "HDP'nin olduğu masa biz olmayız" açıklamasında bulunmuş, yerel seçimlerde yine aynı HDP ile iş tutmuştu...

İttifakı HDPKK'lı Fatma Kurtulan ortaya çıkarmış, "İYİ Partililer, HDP ve PKK oylarıyla milletvekili seçilip mecliste oturtabiliyorlar" ifadelerini kullanmıştı.