Gaziantep'te Memleket Partili ve CHP'li 2 grup birbirine girdi!

Son dakika haberleri... Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını koymasının ardından CHP'liler tarafından hedef tahtasına koyulmuştu. CHP ve Memleket Partisi arasındaki gerilim tabana da sıçradı. Gaziantep'te 1 Mayıs kutlamaları sonrası Memleket Partili ve CHP'li 2 grup arasında çıkan tartışma, tekmeli-tokatlı kavgaya dönüştü.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2023, 17:00 Güncelleme 01 Mayıs 2023, 17:52
Gaziantep’te Memleket Partili ve CHP’li 2 grup birbirine girdi!

İÇİNDEKİLER

Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimlerine adım adım ilerlerken Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığına aday olması CHP'yi çileden çıkardı. Muharrem İnce'yi "Oyları bölüyorsun" diyerek hedef tahtasına koyan CHP Genel Merkezi ve yandaş medya büyük bir baskı yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi Genel Merkezi'ne gidip teklifte bulunacağı beklenirken Muharrem İnce'nin, "Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir teklif gelmedi. Yukarıda ayrı aşağıda ayrı konuştu" ifadelerini kullanması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Tüm bu yaşananlar 2 partinin sadece tepesinde gerilime neden olmadı. Hem Memleket Partisi tabanı hem de CHP tabanı birbirlerine düşman gözüyle bakmaya başladılar.

Seçimlere çok az bir süre kala Gaziantep'te karşılaşan iki partinin tabanı sözlerimizi doğrular bir olay yaşadı.

Kentte polis ekipleri, sabah saatlerinden itibaren 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Kırkayak Parkı'nda önlemler aldı. Sivil toplum örgütleri ile siyasi parti üyeleri de kutlama alanına yürüyüş yaparak geldi.

BAYRAK KAVGASINA TUTUŞTULAR
Üst aramasının ardından alana giren işçiler, sloganlar atarak halay çekti.

Katılımcılara seslenen sendika temsilcileri, işçilerin dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirtti. Kutlamaların sonunda Memleket Partili ve CHP'li 2 grup arasında partilerine ait bayrakların birbirlerinin önüne geçtiği iddiasıyla tartışma çıktı.

BİRBİRLERİNE GİRDİLER
Tartışma, kısa sürede tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Gerginlik, görevli polislerin araya girmesiyle sonlandırılırken o anlar anbean fotoğraflandı.

İNCE'DEN KILIÇDAROĞLU'NA CIA TEPKİSİ
7'li koalisyonun ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nı CIA'ya çalışan ABD'li bir şirkete peşkeş çekmek için seçim vaadinde bulundu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve cumhurbaşkanı adayı Muharrrem İnce'de "Kılıçdaroğlu diyor ki Amerikalılarla görüşmüş, İHA'lar, SİHA'lara çomak sokuyor." sözleriyle Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.