Şehit Onbaşı Metin Çetin'in ailesinden 7'li koalisyona sert tepki: Kandil'in uşağı olmuşlar

HDPKK ve Kandil'le aynı yolda yürüyen 7'li koalisyona Şehit Onbaşı Metin Çetin'in babası Ahmet Çetin çok sert tepki gösterdi. Çetin, "7’li koalisyon, emir aldığı Kandil’in, Amerika’nın, Pensilvanya’nın uşağı olmuş. Fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2023, 07:00 Güncelleme 30 Nisan 2023, 07:00
Şehit Onbaşı Metin Çetin’in ailesinden 7’li koalisyona sert tepki: Kandil’in uşağı olmuşlar

İÇİNDEKİLER

Rizeli 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Metin Çetin, 9 Şubat 2012'de Hakkâri'nin Çukurca ilçesine sızmak isteyen PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Şehit Onbaşı Çetin memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde toprağa verilmişti.



'OĞLUM VATAN İÇİN ŞEHİT OLDU'
Güneysu'da yaşayan şehit babası Ahmet Çetin (65), CHP'nin HDP ile birlikte hareket etmesine tepki gösterdi.



Oğlum 2011'de Rize'de üniversite okurken okulun bitimine bir yıl kala asker olmak istedi. Onun isteğini yerine getirdik ve davul zurna ile askere gönderdik. Oğlum 2012'nin şubat ayında hainlerin kurşunlarıyla şehit oldu. Şehadete ermeden önce rüyamda oğlumu görmüştüm. Oğlumu kaybettiğim günden beri yüreğim yanıyor.



Şimdi ise 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim vaatlerinde cumhurbaşkanı olarak seçildiğinde bebek katillerini ve yandaşlarını serbest bırakacağını söylüyor. Oğlum vatanı için mücadele verirken o hainlerin kurşunlarıyla şehit oldu. PKK ile birlikte hareket eden, bebek katili Öcalan'ın heykelini yapacaklarını söyleyen o kişiler bu ülkede barınamaz. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz.



'KANDİL'İN UŞAĞI OLDULAR'
Eğer burada miting yaparsa (Rize) karşısına çıkıp, bebek katilleriyle neden işbirliği yaptığının hesabını soracağım. Biliyorum ki her zamanki gibi cevap veremeyecek. Çünkü 7'li koalisyon emir aldığı Kandil'in, Amerika'nın, Pensilvanya'nın uşağı olmuşlar.
İyi Parti de bunlara göz yumdu. Yazıklar olsun. Ülkeyi eski Türkiye haline getirmek için çalışanlara, milletini perişan etmek isteyenlere, dış güçlerin emir erleri olan millet değil, zillet ittifakına Allah'ım inşallah fırsat vermesin.
Bir şehit babası olarak HDPKK ile işbirliği yapanlara hakkımı helal etmeyeceğim.



AMAÇLARI ÜLKEYİ BÖLMEK
Anne Havva Çetin ise oğlunun vatanı için şehit olduğunu belirtti:
Oğlumu toprağa koyalı 11 yıl oldu. O günden bugüne yüreğimin ateşi hiç dinmedi. El bebek, gül bebek büyüttüğüm oğlumu PKK'lı hainler hayattan kopardı.



AKŞENER'E YAZIKLAR OLSUN
ANNE HAVVA ÇETİN:
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazıklar olsun. O da bir anne ama her zaman ben milliyetçiyim diyordu. Şehit acısını biliyor mu? Bilseydi HDPKK ile aynı safta yer almazdı. Ülkeyi parçalamak, yıkmak istiyorlar. Sakın buraya gelip te helallik istemesinler. Onlara hem bu dünyada hem de ahirette hakkımız helal değildir.



KILIÇDAROĞLU'NA BUNU SORACAĞIM
ŞEHİT BABASI AHMET ÇETİN:
Kılıçdaroğlu eğer burada (Rize) miting yaparsa karşısına çıkıp, bebek katilleriyle neden işbirliği yaptığının hesabını soracağım.



İŞTE HDP'NIN KANLI YÜZÜ
Halkların Demokrasi Partisi (HDP), 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile ittifak kuran CHP, ortağını aklama telaşına girdi. Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Gezi Parkı tutuklularının serbest kalmasının yanı sıra, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile meslekten men veya ihraç edilenlerin de haklarının iade edileceğini söyledi. Bunun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bir parti eğer terör örgütü ile ilişkisi olduğunu kabul etmiyorsa, o beyanı esas kabul etmek lazım" dedi. SABAH, CHP'nin aklamaya çalıştığı HDP'nin kanlı terör örgütü PKK'yla bağlantılarını derledi.



Selahattin Demirtaş (13 Kasım 2012): Bu halkı için 14 yıldır İmralı'da bir beton çukurda direnen Kürt halk önderinin posterini Kürdistan'a asamayacaklar da nereye asacaklar? Buna alışsanız iyi olur. Çünkü daha biz Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini...



12 Şubat 2019: Biz PKK'yı silahlı halk hareketi olarak tanımlıyoruz. Bizim bugüne kadar 1990'dan bu yana kurulmuş hiçbir partimiz PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadı.



HDP'nin çağrısıyla başlayan Kobani olaylarında 37 kişi vahşice öldürüldü, 761 kişi yaralandı, 197 okul yakıldı, 269 kamu binası tahrip edildi, 1731 ev ve işyeri yağmalandı, 1230 araç kullanılamaz hale getirildi.



SÖZDE MİLLİYETÇİ YAVAŞ'TAN HDP GÜZELLEMESİ
Sabah'ta yer alan habere göre, CHP'li Mansur Yavaş'ın, katıldığı canlı yayında, paydaşları HDP'ye destek vererek, "HDP de Meclis'te olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur. Demirtaş'ın bir açıklamasını gördüm, 'PKK silah bırakmalıdır' diyor. Belki HDP bu şekilde Meclis'e girip PKK'ya yeter artık silah bırakın diyecek" sözlerine tepki yağdı.