Çiftçiden 7'li koalisyonu anlatan video: Devletin etrafını sarmalarına izin vermeyeceğiz... Tek tek budadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pazarlıklar ve kavgalar sonrası HDPKK'nın da açık desteğiyle 7'li koalisyonun ortak adayı oldu. Kirli ortaklığa tepkiler yağarken sosyal medyaya düşen bir video gündem oldu. Bir çiftçinin çektiği videoda koalisyon üyeleri tek tek tanıtılarak budandı. Çiftçi videoda "Şimdi 6’lı devletin etrafını sarmış. Ve devlete güç kaybettirmiş. Şimdi ben bir Türk vatandaşı olarak bu yozları dibinden keseceğim. Sandıkta da bu 6’lı masayı dibinden keseceğim. Seçimde bunlara hadlerini bildireceğiz” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 31 Mart 2023, 02:21 Güncelleme 31 Mart 2023, 10:18
Çiftçiden 7’li koalisyonu anlatan video: Devletin etrafını sarmalarına izin vermeyeceğiz... Tek tek budadı

İÇİNDEKİLER

2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için 7'li koalisyonun içinde birbirine benzemeyen partilerle oluşturduğu ittifaka HDP de dahil oldu.




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan PKK'nın siyasi kolu HDP, Kandil'den aldığı talimatları yerine getirmek için bir kez daha ümitlendi.



Ancak kendisini milliyetçi bir diğeri de Milli Görüş'ün temsilcisi olarak konumlandıran İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden Atatürk'ün emanetini taşıdığını iddia eden Kılıçdaroğlu'nun HDP ile girdiği bu kirli pazarlığa hiçbir ses çıkmadı.


İşte tam da bu noktada 7'li de yaşanan durumu özetleyen bir video sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

ÇİFTÇİDEN KOALİSYONU TARİF EDEN VİDEO
Bir çiftçinin Türkiye'nin altını oyan ittifaka tepkisi çok manidardı.

Muhalefet masasının üyelerini ağacın etrafını saran yozlara benzeterek tek tek tanıtan çiftçi bunları budayarak 14 Mayıs göndermesi yaptı.

"SANDIKTA BU 6'LI MASAYI DİBİNDEN KESECEĞİM"
Konuşmasında, "Bu toprağa kök salan ağaç. Ağaç yanında yer alanlar dallar ise 4. yılına girmiş. Yani yozdur. Yoz ne demek? Yani yabanileşmiş, kendi toplumuna, örf ve adetine yabancılaşmış kişilerdir. Bu ağacın etrafındaki dalları görünce 6'lı masa aklıma geldi. Şimdi 6'lı devletin etrafını sarmış. Ve devlete güç kaybettirmiş. Şimdi ben bir Türk vatandaşı olarak bu yozları dibinden keseceğim. Sandıkta da bu 6'lı masayı dibinden keseceğim. Hepimiz ayağımızın altına alıp ezeceğiz onları ve devleti rahatlatacağız." mesajını verdi.



"SEÇİMDE BUNLARA HADLERİNİ BİLDİRECEĞİZ"
Videoda ana ağaç etrafındaki dalları bir bir kesen ve yaşananlara tepki gösteren vatandaş, "Temel, Meral, Davutoğlu, kaset mamulü Kemal, bu da eften püften parti onları da kestik. İşte geriye tek lider, devlet, vatan ve bayrak kaldı. Budadık ve devlet rahatladı. Seçimde bunlara hadlerini bildireceğiz. Devletin etrafını sarmalarına izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN