Yürü Bay Kemal vol.2! PKK elebaşı Duran Kalkan'dan 6'lı koalisyona tam destek: Güçlenecekler önleri açık

6'lı koalisyonun 'Halil İbrahim Sofrası' diyerek pazarladığı ittifak, Türkiye için tehlike arz eden bir durum haline geldi. HDP ile resmileşen ittifakın etkileri sürerken masada 'Yerel özerklik' gibi bölücü talepler açığa çıktı. Tüm bu yaşananlar ışığında Kandil'den 6'lı koalisyona destek geldi. 6'lı masadaki kaosun PKK'yı endişelendirdiğini ancak yollarının açık olduğunu iddia eden PKK elebaşı Duran Kalkan, "Daha açık tutum bekliyoruz somut adım atın" dedi. İşte terör elebaşının 6+1'li koalisyona verdiği açık desteğin ayrıntıları...

Giriş Tarihi 20 Mart 2023, 19:48 Güncelleme 23 Mart 2023, 18:55
Yürü Bay Kemal vol.2! PKK elebaşı Duran Kalkan’dan 6’lı koalisyona tam destek: Güçlenecekler önleri açık

İÇİNDEKİLER

Türkiye 2023 seçimleri için gün sayıyor. CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği, HDP'nin de gölge ortak olarak iştirak ettiği 6'lı koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Binbir kaosun gölgesinde şartlı 'evet' ile aday seçilen Kılıçdaroğlu'na ilk destek terörün siyasi ayağı HDP'den geldi. HDP'li ve CHP'li kurmaylar arasında ittifak flörtü hız kazandı, taraflar birbirlerine arka çıkan açıklamalarını peşi sıra sıraladı.


HDP'li Sezai Temelli de PKK kanalında 6'lı koalisyonla olan ittifaklarını "Beraber hareket edeceğiz" diyerek ilan etti. Bu bağlamda HDP 'Tutum Belgesi' adı altında CHP ve diğer koalisyon ortaklarına dayatmalarda bulunmaya başladı.

HDPKK ve türevleri bölücülük faaliyetlerini hız vererek şartlarını sıraladı. Van'daki Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen HDP etkinliğinde DBP'li Saliha Aydeniz "Tecritte ısrar savaşta ısrardır" tehdidinde bulunarak "Öcalan 14 Mayıs'ta fiziki özgürlüğüne kavuşacak" dedi.



BULDAN: ÖCALAN'A TECRİTİ KALDIRIN
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Türkiye halkları tecrit istemiyor. Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin bir an önce kaldırılmasını istiyor. Tecritle sadece İmralı'yı değil tüm Türkiye'yi tecrit alanına sıkıştırmak istiyorlar" diyerek Öcalan'a özgürlük talep etti.

Buldan, "14 Mayıs'tan sonra öyle bir ülkeye gözümüzü açacağız ki, özgür bir yaşama uyanacaksınız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın sevgili arkadaşlarım" dedi.



KILIÇDAROĞLU HDP İLE MASAYA OTURDU: YEREL ÖZERKLİK, KAYYUM TEMİNATI, PKK İLE AĞIZ BİRLİĞİ...
HDP'nin bölücü taleplerinin üzerinden 24 saat geçmeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Pervin Buldan - Mithat Sancar ikilisi masaya oturdu.

Kirli pazarlık sonrası Kılıçdaroğlu, "Toplantıda yerel yönetimler üzerinde duruldu. Kayyum uygulamasının doğru olmadığını ilettik. Her koşulda demokrasiyi savunmalıyız. Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir" açıklamasını yaptı.

CHP TUTUMUNU BÖLÜCÜLÜKTEN YANA KULLANDI
Bilindiği üzere Selahattin Demirtaş tarafından dayatılan 'Tutum Belgesi'nde de yerel yönetimler, kayyum vb. benzeri maddeler mevcut. Geçtiğimiz gün de CHP'li Özgür Özel, HDPKK'ya kayyum teminatında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun da PKK ile ağız birliği yaparak Türkiye'de Kürt sorunu var algısını yayması ise dikkatlerden kaçmadı. Bu gelişmeler CHP'nin tutumunu bölücülükten yana kullandığının en somut delili olarak tezahür etti.




PKK'DAN 6'LI KOALİSYONA: "İKTİDARA KOLTUK DEĞNEĞİ OLMAYIN, SİZE DESTEK VERİYORUZ"
6'lı koalisyonla HDP'nin resmileşen ittifakı, açığa çıkan bölücü talepler, PKK ile yapılan ağız birliğinin gölgesinde Kandil'den 6'lı koalisyon özelinde CHP'ye "İktidara koltuk değneği olmayın" zılgıtı geldi.

HDP'nin dünkü açıklamalarına dikkat çekerek bebek katili Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğe kavuşacağını söyleyen PKK elebaşı Duran Kalkan, 6'lı koalisyona hedef alarak "Koltuk değneği olmayın, sıra size de gelir zarar görürsünüz" çıkışında bulundu.

Yürüttükleri bölücü mücadeleyi "Antifaşist Demokratik Devrim Mücadelesi" olarak tanımlayan Kalkan, CHP ve diğer koalisyon üyelerine çağrı yaparak "Yürüttüğümüz antifaşist demokratik devrim mücadelesine güç katacak her türlü siyasi tutuma, söze, pratiğe destek vereceğiz. Örgütlenmeye destek vereceğiz. Tutumumuz böyledir" dedi.

Bu sözler, PKK'nın 6'lı koalisyona "İktidara koltuk değneği olmayın, size destek veriyoruz" şeklindeki serzenişini gözler önüne serdi.



6'LIDAKİ SALLANTI PKK'YI ENDİŞELENDİRDİ
Elebaşı Duran Kalkan, 6'lı masadaki kaosun PKK'yı endişelendirdiğini de bu sözlerle itiraf etti;


"Bu muhalefet vardı, altılı masa. bir iç karışıklık yaşadı. Bunlara çok değinmeyeceğim ama gerçekten de müdahaleler oldu. Ne yapıldı bilinemez. Karmaşık bir durum. İnsan kuşku duyuyor gerçekten de. İnsan endişe duyuyor ama önleri açıktır ben her zaman söyledim.

AK Parti, MHP faşist, sömürgeci, soykırımcı diktatörlüğüne karşı sekiz yıldır en büyük mücadeleyi PKK ve HBDH yürüttü.

AK Parti iktidarını yıkmak için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyleyen terör örgütü PKK elebaşı şunları söyledi:

"AK Parti, MHP faşizmini yıkmak için mücadele edeceğiz. Böyle bir faşizmi yıkma eğilimleri, tutumları, siyasetleri destekleyeceğiz yani. Buna göre desteğimiz bu yönlüdür. Tabii. Güç katacak her türlü siyasi tutuma, söze pratiğe destek vereceğiz. Örgütlenerek destek vereceğiz. Tutumumuz böyledir yani. Seçimde biz bu temeldeyiz. Bu temelde siyaset yapanlara desteğimiz vardır.

Böyle bir mücadelenin sonuçlarını işte bir seçim süreci var. Seçim vesilesiyle siyasete de dönüştürmeye çalışacağız. Siyasi sonuçlarının alınması için de çaba harcayacak yani."

TERÖR OPERASYONLARINDAN RAHATSIZLIĞINI ANLATTI: ARTARAK SÜRÜYOR
Mehmetçik'in terör örgütü PKK'ya vurduğu darbeyle köşeye sıkışan elebaşı operasyonlardan rahatsızlığını şu sözlerle anlattı:

"Saldırılar sürüyor. Artarak sürüyor, yayılarak sürüyor. Yani işte durmadan hava ve kara saldırıları yapıyor. Faşist Türk ordusu. Şengel'e de saldırdı. Her gün Rojava'ya saldırıyor. Yani dolayısıyla AK Parti, MHP faşist yönetiminin saldırganlığı sürüyor yani."

"DAHA AÇIK TUTUM BEKLİYORUZ, SOMUT ADIM ATIN..."
6'lı koalisyondan daha açık bir tutum beklediklerini dile getiren Duran Kalkan, "Daha açık tutum bekliyoruz. Daha mücadeleci duruş bekliyoruz. Daha demokratik yaklaşım bekliyoruz. Faşizm faşizmle yıkılmaz. Faşizm devrimle yıkılır, demokrasiyle yıkılır. Faşizmi aşacaksan devrimci demokrat olacaksın en azından. Özgürlükçü olacaksın. Başka türlü olmaz. Diğeri faşizme hizmet eder. Bu muhalefet gerçekten de zayıf kalıyor" diyerek 'somut adım atın' çağrısını yineledi.




ELEBAŞI BASTIRDI, KILIÇDAROĞLU BOYUN EĞDİ! OLMAYAN KÜRT SORUNU ÜZERİNDEN SÖYLEM BİRLİĞİ...
Terör örgütü PKK'nın eli kanlı elebaşı Duran Kalkan, 6'lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaorğlu ile de söylem birliği yaptı.

Kalkan, "Kürt sorununun özgürlükçü çözümüne karşı tutum açıklayın" baskısı sonrası Kılıçdaroğlu yine Kalkan'ın söz konusu açıklamalarının olduğu gün HDP ile oturduğu kirli pazarlık masasında "Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir" açıklamasını yaptı.

CHP liderinin oy uğruna "Kandil ne diyorsa o" şeklinde tutum sergilemesi, 6'lı koalisyonun içerisinde bulunduğu vehameti kanıtladı.

"YÜRÜ BAY KEMAL VOL.2"
Terör elebaşı Duran Kalkan'ın bu çıkışı Selahattin Demirtaş'ın sosyal medyadan yaptığı o çağırıyı da hatırlattı!

Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını veto ettiği dönemde terör tutuklusu HDPKK'lı Selahattin Demirtaş toap girmiş ve 6'lı koalisyon bileşenlerine 'birlik olun' ültimatomu vermişti. 'Yürü Bay Kemal' diyerek masaya 'Aday Kılıçdaroğlu olsun' mesajı göndermişti.

HDP'DEN ADAYLIK KARARI
Öte yandan HDP de aday çıkarmayacağını duyurdu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı deklare ediyoruz" ifadelerini kullandı. Kandil'in açıklamaları ve HDP'nin yaptıkları HDPKK'nın Kılıçdaroğlu'na açık destek verdiğini gösterdi.