Demirtaş 'Tutum Belgesi' dayattı, 6'lı koalisyon tutumunu bölücülükten yana kullandı! CHP'li Özgür Özel'den HDP'ye 'kayyum' teminatı

Resmiyet kazanan 6'lı koalisyon - HDP ittifakıyla eşgüdümlü olarak terör tutuklusu Selahattin Demirtaş 'Tutum Belgesi' dayatmasına başlamıştı. Bu gelişmenin etkileri sürerken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den "Kayyum belediyeciliğine karşıyız" şeklinde bir çıkış geldi. Bilindiği üzere sözde 'Tutum Belgesi'nde belediyelere kayyum atanmamasına ilişkin söylemler mevcut. Bu bağlamda HDP'nin 'Tutum Belgesi' dayatması sonrası CHP'nin "Kayyum belediyeciliğine karşıyız" şeklinde çıkış yapması kirli ittifakı bir kez daha açık etti. Milli ve beraberliğin altına dinamit döşeyecek talepleri köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, yolun sonunun Türkiye'nin bölünmesine neden olacak bir noktaya ulaşacağı uyarısında bulundu.

Giriş Tarihi 19 Mart 2023, 23:26 Güncelleme 20 Mart 2023, 10:59
Demirtaş ’Tutum Belgesi’ dayattı, 6’lı koalisyon tutumunu bölücülükten yana kullandı! CHP’li Özgür Özel’den HDP’ye ’kayyum’ teminatı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 2023 seçimlerine sayılı bir zaman kala CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği, HDP'nin de gölge ortak olarak iştirak ettiği 6'lı koalisyonun türlü entrika ve kirli emellerine şahit oluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, binbir kavga ve dövüşün gölgesinde ittifak ortaklarından şartlı 'evet' alarak adaylığını ilan etti. Kılıçdaroğlu'na ilk destek terörün siyasi ayağı HDP'den geldi. HDP'li ve CHP'li kurmaylar arasında ittifak flörtü hız kazandı, taraflar birbirlerine arka çıkan açıklamalarını peşi sıra sıraladı.

İYİ PARTİ'DE HDPKK'YI AKLAMA SEANSLARI
Milliyetçi geçinen İYİ Parti'de de HDP'yi aklama seansları baş gösterdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, "HDP'nin var olma hakkını tanıyoruz, seçmenlerin kapısını çalacağız" dedi.



İTTİFAK PKK KANALINDA RESMİYET KAZANDI: BERABER HAREKET EDECEĞİZ
6'lı koalisyonun HDPKK'yla yaptıkları ittifak flörtlerinin gölgesinde, HDP'den ittifakı resmiyete döken bir çıkış geldi.

HDPKK'lı Sezai Temelli, "Seçimler kesinlikle önemli. Her şeyden önce iktidarı hep birlikte devireceğiz. HDP ile, Emek Özgürlük ile, bu iktidara karşı var olan bütün ittifaklarla beraber (6'lı koalisyon) devireceğiz" ifadelerini kullandı.


Resmiyete dökülen ittifak sonrası HDPKK şartlarını sıralamaktan geri durmuyor...

TERÖR TUTUKLUSU DEMİRTAŞ'TAN TUTUM BELGESİ DAYATMASI
Terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş, 'Tutum Belgesi'ni hatırlatarak 6'lı koalisyona baskıya başladı. Bilindiği üzere sözde tutum belgesinde yerel özerklik, askeri operasyonların durdurulması, kayyum atamalarına son verilmesi gibi talepler mevcut.



Tüm bu yaşananların gölgesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden HDP'nini bölücü taleplerine göz kırpan bir adım geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, PKK terör örgütü ile olan ilişkisi nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Selçuk Mızraklı'yı aklama telaşına düşerek "Türkiye'de İzmirli, Kayserili, Konyalı, Osmaniyeli belediye başkanı seçebilir, Diyarbakırlı seçemez. Selçuk Mızraklı, temiz kağıdı almış, seçimi kazanmış, 10 gün sonra hapse atmışsın. Bizde bu olmayacak, kayyum belediyeciliğine karşıyız" dedi.


KİRLİ İTTİFAK BİR KEZ DAHA AÇIĞA ÇIKTI
HDP'nin 'Tutum Belgesi' dayatması sonrası CHP'nin "Kayyum belediyeciliğine karşıyız" şeklinde çıkış yapması tüm dikkatleri üzerine toplarken girişilen kirli ittifak bir kez daha açığa çıktı.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAKANLIK İTİRAFI! "ELBETTE BAKANLIK GÖNLÜMDEN GEÇİYOR"I VİDEO İZLE



HDP ittifak ortaklarına (6'lı koalisyon) şu bölücü talepleri de sıraladı;

- Koruculuk sistemi lağvedilecek suça karışan korucular yargılanacaktır.

- Eğitimin bütün kademelerinde anadilde eğitim görülecektir. Bunu içselleştiremeyen, önyargı ile yaklaşan siyasi anlayışla uzlaşamayız. 6'lı masa 7'li masa olacaksa sözümüz budur.

- HDP, Kürdistan gerçekliğine uygun olarak ortak vatan, demokratik anayasa kapsamında bu hakikatin yasal statü temelinde kabul görmesi için mücadele eder.

- OHAL kaldırılacak ve OHAL'e dayanılarak kayyum atanan belediye eş başkanları derhal görevlerine iade edilecektir.

- Kürt sorunu çözülmeden Türkiye'deki demokrasi sorunu başta olmak hiç bir temel sorunun çözülmeyeceği açıktır. Sadece son bir kaç yılda yaşadıklarımız bile bunu kanıtlamaktadır.

MUHALEFET KAZANIRSA TÜRKİYE BÖLÜNÜR
Ardı arkası kesilmeyen terör talepleri seçimler öncesi tehlikeli bir senaryoya işaret ediyor. İktidarı ele geçirmek adına HDP'ye kapıları sonuna kadar açan 6'lı koalisyon Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünü ateşe atmaya kalkıyor. Yaşanan süreci köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, seçmenlere uyarıda bulunarak 6'lı koalisyonun iktidarın Türkiye'nin bölünmeye gidecek bir süreçle karşı karşıya kalacağını yazdı.

Ardıç'ın yazısından önemli bölümler şu şekilde:
Lafı hiç oburtmadan bopurtmadan söyleyelim: Çok kritik bir gün geliyor.
Bu seçim yalnızca bir seçim değildir.
Çok çok kritik bir dönemeçtir.
İktidar kazanırsa mesele yok.
Muhalefet kazanırsa Türkiye bölünür.

İSTEKLERİ BİTMEYECEK
PKK ve HDP bölünmek yanlısı.
Diğerleri de onlara her türlü tavizi verecek...
Ki zaten Amerika'nın da Avrupa'nın da istediği başka bir şey değil...
Bölünmüş ve küçülmüş bir Türkiye fena halde işlerine geliyor.
Kürtler "özerklik" istiyorlar.
Öyle birkaç bakanlık falan değil... İstekleri bitmeyecek.

GİDİŞTA BELLİDİR
"Yerel demokrasi" istiyorlar, ne demektir bu?
"Yetki ve kaynak devrinin güvence altına alındığı, yerel katılım mekanizmalarının işlediği" bir yapı...
Bunun başlarına bir iş açmasının önüne geçmek için de "tüm siyasi davaların ve mahkumiyetlerin sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılmasını" istiyorlar...
Adalet, barış, falan filan... Gerekçesi bu.
Belediyelere kayyum ataması durdurulacak.
Mağdurların tüm haklarının iadesi...
Sonra geliyor "anadil hakkı"...
"Tüm evrensel kimlik haklarının tanınması için gerekli düzenlemeler..." Gidişat bellidir.

ÇOK YANARSINIZ
Bunlar gelirlerse her türlü gelişmeyi isteyecekler ve alacaklar.
Çok büyük tatsızlık çıkacak.
O zaman çok yanarsınız...
Bizden uyarması.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN