Yeniden Refah'ta karar günü! Cumhur İttifakı için istişareler tamamlandı: Gözler Fatih Erbakan'da

AK Partili kurmaylar, 10 Mart'ta Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı, parti genel merkezinde ziyaret ederek Cumhur İttifakı'na davet etmişti. Erbakan, konuyla ilgili kararını 20 Mart Pazartesi günü saat 13.00'te açıklayacaklarını duyurdu. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 19 Mart 2023, 22:21 Güncelleme 19 Mart 2023, 22:28
Yeniden Refah’ta karar günü! Cumhur İttifakı için istişareler tamamlandı: Gözler Fatih Erbakan’da

İÇİNDEKİLER

2023 seçimlerine sayılı bir zaman kaldı. Cumhur İttifakı'nın adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan olarak karşımıza çıkarken 6'lı koalisyon binbir kavga ve dövüşle Kemal Kılıçdaroğlu isminde mutabık kaldı.

14 Mayıs olarak ilan edilen seçim kararının ardından Cumhur İttifakı görüşmelerini hızlandırdı.



YENİDEN REFAH'TA KARAR GÜNÜ
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 10 Mart'ta Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı, parti genel merkezinde ziyaret ederek Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etmişti.

Partide yapılan istişareler sonucu karar verildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, 20 Mart Pazartesi günü ittifak kararını açıklayacak.

Yeniden Refah'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, yarın saat 13.00'da basın toplantısı ile "İttifak" davetine dair kararını açıklayacaktır."


BU SEÇİMLERDE BİRLİKTE YOL YÜRÜYELİM
Partiler arası görüşme trafiğinin yoğunlaşmaya başladığını anlatan Yıldırım, Yeniden Refah Partisini ziyaretlerinde seçimlere yönelik görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Binali Yıldırım, "Çok verimli, faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Arzu ediyoruz ki bu seçimlerde birlikte yol yürüyelim. Sayın Genel Başkan Fatih Erbakan ve arkadaşları bu konuda kendi bünyelerinde değerlendirmelerini yapacaklar ve ondan sonra kararlarını kamuoyuyla paylaşacaklardır. Bize gösterdikleri bu sıcak ilgi ve ev sahipliği için bir kez daha Sayın Genel Başkan'a ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.



"BAŞKAN ERDOĞAN'I DESTEKLEME KARARI ALDIK"
Öte yandan HÜDA PAR da seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" açıklamasını yaptı.