Dönüşü 72 saat sürdü! Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun ABD Büyükelçiliği'nin karşısındaki otelde yaptığı görüşmenin detaylarına TAKVİM ulaştı!

Altılı Masa, altılı ganyanı aratmadı! Akşener “Noter masasında, kumar masasında olmam” deyip masadan kalktı. 72 saat sonra geri adım attı! CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Amerikan Büyükelçiliği’nin karşısındaki otelde toplantı yaptı. Ardından dünkü buluşmaya katılma kararı aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2023 Güncelleme 07 Mart 2023, 09:28
Dönüşü 72 saat sürdü! Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun ABD Büyükelçiliği’nin karşısındaki otelde yaptığı görüşmenin detaylarına TAKVİM ulaştı!

İÇİNDEKİLER

Akşener, "noter olmam" deyıp masadan kalktı. Ama 72 saat sonra u dönüşü yaptı. İmamoğlu ve Yavaş'ı "Başkan yardımcısı olacaklar" dıye dayattı. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi Kemal Bey'le ABD Büyükelçiliği'nin karşısındaki Marriott otel'de uzlaştı.

45 DAKİKA GÖRÜŞÜP BARIŞTI
Siyasi manevra, telefon trafiği ile başladı. Kemal Bey, İmamoğlu ve Yavaş'ı erkenden Genel Merkez'e çağırdı. Ardından 2 Belediye Başkanı, soluğu İyi Parti'de aldı. Akşener, bombayı patlattı: İkiniz de tam yetkili Başkan yardımcısı olmalısınız! '

Kemal Bey de elçiliğe 30 metre mesafedeki otelde bir katı kapattı. Sağır Oda'yı ayırttı. İYİ Parti'den ayrılan İmamoğlu ve Yavaş'ı yanına aldı. Akşener'i karşıladı. İki lider, 45 dakika görüşüp barıştı! Meral Hanım da hakaretler yağdırdığı masaya yeniden katıldı!

KOD ADI MARRIOT
Altılı Masa, tam 13 kez toplandı. Ancak adaylık konusu her buluşmada krizle sonlandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Cuma günü yapılan son toplantıda masadan kalktı. "Kıskaca alındık, dayatmalara mecbur bırakıldık. Bu kumarda yokum" ifadesini kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrı yaptı! İki isim Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alınca Akşener şoka uğradı. Akşam canlı yayında "Adayım" diyen hukukçu Ersan Şen'e "görüşelim" telefonu açtı.



Masada 5 kişi kalan Millet İttifakı ise dünkü toplantıya odaklandı. Ancak 14'te olması gereken toplantı 1 saat ertelenince işler yine karıştı. Çünkü dün İmamoğlu ve Yavaş, ikna için Akşener'i makamında ziyaret etti. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmalarını şart koştu. Bu önerinin diğer liderler tarafından değerlendirilmesi ve akabinde Akşener'in masaya dönmes i gündeme geldi. Her an bilgilerin yenilendiği, sürpriz gelişmelerin yaşandığı muhalefet kaosunda son açıklamayı, İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptı. Zorlu, Akşener'in liderlerle toplantıya katılmayacağını duyurdu. Ancak ne olduysa bu kez Akşener ile Kılıçdaroğlu, "pazarlık görüşmeleri" için buluşma kararı aldı.



İşte bu görüşmenin ayrıntılarına TAKVİM ulaştı. Görüşmenin yapıldığı son derece ilginçti. Söz konusu otel Çukurambar'da Amerikan Büyükelçiliği'nin 30 metre uzağında bulunan JW Marriott Otel'di. Kılıçdaroğlu, bir yanına İmamoğlu'nu diğer yanına ise Yavaş'ı alıp Akşener'i karşıladı. İkili başbaşa görüşme yaptı. İddiaya göre İmamoğlu ile Yavaş lobide bekledi.



BÖYLE DÖNÜŞ GÖRÜLMEDİ!
Bu görüşmelerin
ardından Kısa süre sonra toplantı gündemine ilişkin bilgi güncellemesi yapıldı.Tekrar kameraların karşısına geçen İyİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "Az önce Genel Başkanımız Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüler. Şu an itibari ile Genel Başkanımız toplantıya katılma kararı almıştır" dedi. Masadan "notere dönüştü" cümleleriyle kalkan Meral Akşener, ittifaka geri döndü. 6'lı başlayan 5'li kalan sonra yeniden 6'lı olan masaya oturma kararı aldı.



YUHALANDI
6'lı masayı deviren Meral Akşener, dün İmamoğlu ve Yavaş ile görüştü. Toplantıya katılma kararı verince Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gitti. Bu sırada öfkeli seçmenin yükselttiği "yuh" sesleri duyuldu.



KİLİT 12. MADDE: ŞARTLI EVET
Akşener'in geri dönüşü sebebiyle 2 saat rötarlı başlayan 6'lı Masa buluşmasında ortak aday Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yürüttüğü 10 seçim kampanyasını da kaybeden Kılıçdaroğlu, adaylığının netleşmesi sonrası 5 saat dondurucu soğukta bekletilen vatandaşlara hitap etti. Öte yandan toplantı sonrası paylaşılan 12 maddelik mutabakat metninde seçimin kazanılması halinde 5 genel başkan, cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. 12. maddede ise İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı tarafından uygun görülen zaman ve tanımlama ile cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı duyuruldu.



Masadan kalkan Akşener için acil anket yapıldı. İki gün içinde yüzde 5 oy kaybettiği ortaya çıktı.



İki liderin bir araya geldikleri odaya çay, kahve ve meyve servisi görüşmeden önce yapıldı.



Kılıçdaroğlu, otele özellikle arka kapıdan girdi. İki belediye başkanı, görüşmeyi odanın dışında takip etti.



SOSYAL MEDYA ŞEN'LENDİ
Altılı Masa'nın baş döndüren trafiği gündemi salladı! "Adayım" deyip Akşener'den "Görüşelim" telefonu alan hukukçu Ersan Şen de sosyal medyada zirveye çıktı!
■ Olan Ersan Şen'e oldu!
■ Çok heyecan yapmıştı Ersan Şen ne olacak!
Ersan Şen İYİ Parti Genel Merkezi önünde görüldü.
Hukukçu Şen şimdi de Kılıçdaroğlu'ndan telefon bekliyor.
■ Altılı Masa'ya bir sandalye de Ersan Şen için atın. Yazık aklı kalmasın.
■ Kendimi Ersan Şen gibi ortada kalmış hissediyorum
Ersan Şen'in Suçu Ne?
■ Ünlü hukukçu Ersan Şen "Beni de 3. Yardımcı yapın bari diyor!"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN