Persona non grata! Meral Akşener'den kaldırıldığı masaya 'şartlı' geri dönüş sinyali: Yine Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı öne attı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık ilanı sonrası Meral Akşener, masadan çekildi. Ankara'da sıcak saatler yaşanırken koalisyondaki diğer partiler jet hızında bir karar alarak İYİ Parti'siz ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantıda bir fotoğraf karesi ile başlayan İYİ Parti'nin masadan ittirilme süreci Meral Akşener tarafından da kabul edildi. Akşener, "Masadan ben kalkmadım, kaldırıldım" dedi. İYİ Parti lideri, "Eğer masa ya da Kemal bey milletin bu talebine (İmamoğlu ya da Yavaş) olur verirse hiç gurur yapmadan o masaya geri dönerim" şeklinde konuştu. Öte yandan İP'li Turhan Çömez de masadaki 5 partinin Akşener'e Ya sen kalk, ya da biz' muamelesi yaptığını dile getirdi.

Giriş Tarihi 05 Mart 2023, 18:39 Güncelleme 05 Mart 2023, 21:10
Persona non grata! Meral Akşener’den kaldırıldığı masaya ’şartlı’ geri dönüş sinyali: Yine Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı öne attı

İÇİNDEKİLER

CHP ve İYİ Parti arasında süregelen adaylık savaşı 3 Mart 2023 itibariyle resmiyete döküldü.

Altılı koalisyonun 'noter' ve 'kumar' masasına döndüğünü ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrı yaparak masadan çekildi.

Akşener'in bu adımı sonrası Ankara kulisleri alev aldı, İYİ Parti ve CHP'li kurmaylar ise peşi sıra birbirlerini hedef alan açıklamalarda bulundu.


Koalisyondaki diğer partiler ise jet hızında bir karar alarak İYİ Parti'siz ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Bu süreçte ortaya çıkan öyle bir detay vardı ki Akşener'in masadan nasıl ittirildiğini tescil eden cinsten.

HER ŞEY BİR FOTOĞRAF KARESİ İLE BAŞLADI: AKŞENER MASADAN İTTİRİLDİ
Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılan toplantıda deklanşöre basan eller Meral Akşener'i kadraja almadı. "Akşener'in kararlarının bir önemi yok" algısı yayıldı. Takvim.com.tr'nin dikkat çektiği bu detay çokça konuşulurken CHP yandaşı Yılmaz Özdil ise "Meral Akşener masadan ittirildi" dedi.



AKŞENER İTİRAF ETTİ: MASADAN KALDIRILDIM
Öte yandan İYİ Parti'nin masadan kapı dışı edilmesi Meral Akşener tarafından da kabul edildi.

İYİ Parti lideri, "Masadan ben kalkmadım, kaldırıldım" dedi.

YİNE 'EKREM' VE 'MANSUR' DEDİ
Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinden birinin aday olması gerektiğini savunarak "Eğer masa ya da Kemal bey milletin bu talebine (İmamoğlu ya da Yavaş) olur verirse hiç gurur yapmadan o masaya geri dönerim" şeklinde konuştu.




5 PARTİDEN AKŞENER'E 'YA SEN KALK YA DA BİZ' MUAMELESİ
Öte yandan İYİ Partili Turhan Çömez de 'Hiç konuşulmayan bir şeyi söylüyorum' diyerek o gece Akşener'in gördüğü muameleyi dile getirdi.

Çömez, İYİ Parti dışındaki diğer partilerin Akşener üzerinde baskı kurduğunu ifade eden "Hiç konuşulmayan bir şeyi söyleyeyim. O zaman biz beşimiz kalkıp gideriz dediler" açıklamasını yaptı.

İP'li Turhan Çömez, "Yola çıktığımızda neyin altına imza attıysak, bunların her bir kelimesine sadakatle bağlıyız" algısıyla var olan büyük krizi perdelemek istedi.



MERAL AKŞENER'İ İSTENMEYEN KADIN İLAN ETTİLER
CHP, DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partisi'nin İYİ Parti'ye cephe alıp Meral Akşener'e 'Ya sen kalk, ya da biz' muamelesi yapması koalisyonda kaosun vehametini açığa çıkardı.



Öte yandan takvim.com.tr Ankara kulislerinin yansımalarını haberleştirerek Kılıçdaroğlu'nun "Gerekirse 5 parti imza atar" dediğini, Akşener'in ise 'Ben kalkayım' diyerek resti çektiğini yazdı.


Meral Akşener, bugünkü açıklamasında mevcuttaki krize dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası için aday ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi.

Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim. Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim.

"KILIÇDAROĞLU HİDDETLENİP AYAĞA KALKTI"
Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti.

KILIÇDAROĞLU AKŞENER'E KAPIYI GÖSTERMİŞ: "SİZ BİLİRSİNİZ..."
Ben de "partime sormadan böyle bir karar veremem" dedim. "Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz" deyince "Ben masadan kalkayım o halde" dedim. "Siz bilirsiniz" dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı."