Financial Times'in Erdoğan çaresizliği! Kazanacağını anlayınca seçim öncesi manipülasyona başladılar

Türkiye aleyhine yaptığı manipülatif algı dolu operasyon haberlerine bir yenisini daha ekleyen İngiliz Financial Times Gazetesi, Türkiye'de yapılacak seçimlerle ilgili skandal ifadeler kullandı. Seçimleri Erdoğan'ın kazanacağını belirten Financial Times'ın çaresizliği haberine yansıdı. FT haberinde Erdoğan'ın seçimleri "hileli yöntemler" kullanarak kazanacağını iddia ederken, seçim sonrası ekonomide ağır tahribatlar olacağını ve özgürlüklerin kısıtlanacağı yalanına sarıldı.

Giriş Tarihi 02 Ocak 2023, 13:02 Güncelleme 02 Ocak 2023, 15:42
Financial Times’in Erdoğan çaresizliği! Kazanacağını anlayınca seçim öncesi manipülasyona başladılar

İÇİNDEKİLER

İngiliz Financial Times Gazetesi, farklı alanlarda çalışan editör, muhabir ve yazarlarına 2023 ile ilgili öngörülerini sorduğu haberde yine Türkiye aleyhine skandal ifadeler kullanarak büyük bir manipülasyona imza attı.

İNGİLİZLERİN ERDOĞAN ÇARESİZLİĞİ
Haberde Türkiye ile ilgili bölümde yer alan "Türkiye'nin Haziran seçimlerinde Erdoğan dönemi sona erecek mi?" sorusuna yanıt veren FT Türkiye muhabiri Laura Pitel'in ifadesi İngilizlerin Başkan Erdoğan karşısındaki çaresizliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

SATIR ARASINDA SKANDAL MESAJLAR
Pitel, seçimi Başkan Erdoğan'ın kazanacağını ifade ederken, satır arasında verdiği skandal mesajlarla algı operasyonu çabası içerisine girdi. Pitel soruya yanıtında, "Recep Tayyip Erdoğan azalan popülaritesine karşın iktidarda kalmak için adil ya da hileli bir yöntemler yağmuruna başvuracak. İktidarını üçüncü on yıla genişletmesi, Türkiye'nin zaten sorunlu olan ekonomisinde ağır sonuçlara yol açacak, yaşam standartlarındaki düşüşü kötüleştirecek ve kişisel özgürlüklere daha fazla sınırlama getirecek." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU ÜZERİNDEN OPERASYON ÇABASI
Financial Times ayrıca, YSK üyelerine hakaret nedeniyle ceza alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı cezayı Başkan Erdoğan'la ilişkilendirmeye çalıştı. İmamoğlu'nu seçimlerde Erdoğan'ın rakibi olarak pazarlayan İngilizler, mahkemenin verdiği kararın "tepki" yaratabileceğini belirterek muhalefeti bu konuda kışkırtma çabası içerisine girişti.

Financial Times'ın haberinde yer alan 2023 ile ilgili diğer tahminlerde de çarpıcı detaylar dikkat çekti. Rusya-Ukrayna savaşından, Avrupa'daki enerji krizine; Donald Trump'tan Joe Biden'ın adaylığına varana kadar birçok tahminde bulunuldu.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI SÜRECEK
Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşla ilgili 2023 yılında "ateşkes" olmayacağını iddia eden FT, ateşkes koşullarının bile sağlanmayacağını ve savaşın şiddetli şekilde devam edeceğini iddia etti.

AVRUPA'DA BÜYÜK BİR ELEKTRİK KRİZİ YAŞANACAK
Avrupa'da nisan ayından önce büyük bir enerji krizi yaşanabileceğini belirten FT, asıl tehlikenin ise 2024 yılında yaşanacağına dikkat çekerek felaket senaryosunu duyurdu.

BIDEN YENİDEN ADAY OLACAK, TRUMP YARGILANACAK
ABD'de yapılacak seçimlerde Joe Biden'ın yeniden aday olacağını belirten FT'li yetkililer, eski başkan Donald Trump hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak ise yargılanacağını belirtti.

İRAN'DAKİ PROTESTOLAR
İran'da yaşanan gösterilerle ilgili de tahminde bulunan FT, gösterilerin sona ermeyeceğini iddia etti. Protestoların ne olursa olsun bir şekilde devam edeceği vurgulandı.