"Vizontele muhalefeti"! Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na hamburger ve Rifkin tepkisi: Hamburger burada çok ama orada TOGG yok!

Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu için işte bu benzetmeyi yaptı. ABD'de 8 saat hamburger yemesi ve Jeremy Rifkin'i başdanışması seçmesiyle ilgili dikkat çeken mesajlar yolladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2022 Güncelleme 13 Aralık 2022, 06:59
Vizontele muhalefeti! Başkan Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na hamburger ve Rifkin tepkisi: Hamburger burada çok ama orada TOGG yok!

İÇİNDEKİLER

TOGG ile milletimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz. Fabrika açılışına gelmeyip, 10 bin km öteye hamburger yemeye giden vizontele muhalefetini, kendi cahilliği ile baş başa bırakıyorum.



Hamburger burada çok ama orada TOGG yok! Türkiye'nin meselelerine yerli çözümler üretmek yerine ithal ekonomi komiserlerinden medet umuyorlar. Onları, gaflet uykusundan uyanmaya davet ediyorum.

Türkiye İnovasyon Haftası Ödül Töreni'nde konuşan Erdoğan, şunları söyledi: Eskiden doları olanlar Cleveland'a gidiyordu. Şimdi diyoruz ki cebinde Türk Lirası olanlar buyursun gelsinler, hastanelerimiz açık...



Kılıçdaroğlu, Mr. Rifkin'e zoom ile bağlandı. Bunu da yenilik sandı! "Millet teknoloji görsün istedim" deyince yine alay konusu yapıldı.



TEHDİTLERE ASLA BOYUN EĞMEDİK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı:
20 yıl gibi kısa bir sürede çok büyük bir başarı hikâyesi yazdık. 20 yıl önce yüzde 70-80 oranında dışa bağımlı olduğumuz bir alanda kamu özel hep beraber sabırla çalışarak hamdolsun tabloyu tamamen tersine çevirdik.
Türkiye'nin meselelerine yerli ve milli çözümler üretmek yerine geçmişi şaibeli, ithal ekonomi komiserlerinden medet umanları bir an önce içinde bulundukları gaflet uykusundan uyanmaya davet ediyoruz.
Nasıl geçmişte yaptığımız yatırımların meyvelerini bugün topluyorsak, yeni adımların neticelerini de gelecekte göreceğiz.
Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen elde ettiğimiz başarının sırrı mevcutla yetinmeyip sürekli daha iyinin, daha yeninin peşinde koşmaktır.
Kim ne derse desin doğru bildiğimiz yolda yürümekten asla çekinmedik. Yatırımlara çamur atmak için akla gelmedik yollara başvurdular.
Büyükelçilere mektuplar yazarak, iş adamlarını tehdit ederek, Türkiye'yi karalayarak vizyon projelerimizi engellemek istediler.
Ama biz bunların hiçbirine boyun eğmedik. Şimdiye kadar başardıklarımızı gelecekteki başarılarımızın öncüsü olarak görüp kendimize yeni hedefler belirlememiz gerekiyor.

12 MİLYAR DOLARLIK PETROL MÜJDESİ
Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası çarpıcı mesajlar verdi. Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lara ineceğini söyleyen Erdoğan, "Herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın" dedi. Erdoğan, yüksek öğrenim burslarını da "2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz" diyerek açıkladı. Erdoğan, "Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervinde saha keşfettik. 2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri. Rezerv değeri yaklaşık 12 milyar dolar" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN