Bakan Soylu'dan HDPKK temsilcisine anladığı dilden cevap: Peruklarınız takın, asıl PKK'nın çocukları sizsiniz

TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Sağlık Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri görüşmelerinde tansiyon yükseldi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın çirkin sözleri üzerine kürsüye çıkarak cevap hakkını kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'lı teröristle fotoğraflarının çıkmasının ardından gözaltına alınan HDP'li Semra Güzel'in kaçarken perukla yakalandığı görüntülere göndermede bulundu. Soylu, “Peruklarınızı takın, asıl PKK’nın çocukları sizsiniz." dedi.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2022, 15:18 Güncelleme 10 Aralık 2022, 15:41
Bakan Soylu’dan HDPKK temsilcisine anladığı dilden cevap: Peruklarınız takın, asıl PKK’nın çocukları sizsiniz

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Sağlık Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri üzerine Meclis'te bulunan siyasi parti temsilcileri söz aldı.

HDP'DEN ÇİRKİN SATAŞMA
MHP grubundan konuşma yapıldığı sırada sataşmadan söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Yolsuzluk hırsızlık ve taciz sizin işiniz." dedi.

PERUKLARINIZI TAKIN
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'lı teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan tutuklu HDP'li Semra Güzel'in "perukla" yakalandığına gönderme yaparak, "Peruklarınızı takın, asıl PKK'nın çocukları sizsiniz." dedi.

İP'DEN İFTİRA VE HAKARET
Öte yandan görüşmelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmalar üzerine söz alarak İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu'nu dinlediğini ve tavsiyelerini aldığını söyledi.

Soylu, "Konuşma metnini hem devlete hem bizlere tamamen iftiraya, hakarete ve maalesef Türkiye Cumhuriyeti'ni suçlayıcı bir anlayışa döndürüp, Türkiye'nin şanlı terörle mücadelesine bir cümle bile ayırmamasını esefle değerlendiriyorum." dedi.

Dervişoğlu'na akşam söyleyeceklerini dinlemesini tavsiye eden Soylu, "Aynı zamanda söyleyeceklerimi teker teker not almanızı ve kendi içinizde bir muhasebe yapmanızı da ben size tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN