Kemal Kılıçdaroğlu'nun İkinci Yüzyıla Çağrı programındaki adaylık konuşmasına İmamoğlu'ndan sonra şimdi de İYİ Parti'den tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masanın kurulduğu ilk günden bu yana adaylık sevdalısı olduğunu herkes biliyor. Kılıçdaroğlu, her çıktığı canlı yayında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kendisini tarif edip Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a tüm kapıları kapatıyor. Bunun son örneği de CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı programında geldi. Kılıçdaroğlu, “Sana rakip olmak için geliyorum ey dünya” ifadelerini kullanarak aday olduğu bir kez daha tekrarladı. Ekrem İmamoğlu’ndan ise Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına gönderme gecikmedi. İmamoğlu’nun Atatürk’ün “Halkın sesi, Hakkın sesidir” sözlerini paylaşması Kılıçdaroğlu’na gönderme olarak anlaşıldı. İmamoğlu-Kılıçdaroğlu gerginliğine İYİ Parti de katıldı. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan Demokrasinin olmadığı yerde, amaç değil araç olarak görüldüğü yerde Türkiye Yüzyılı yazılamaz" dedi.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2022, 13:46 Güncelleme 04 Aralık 2022, 14:11
Kemal Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıla Çağrı programındaki adaylık konuşmasına İmamoğlu’ndan sonra şimdi de İYİ Parti’den tepki

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İkinci Yüzyıla Çağrı" başlıklı toplantıda partisinin vizyon belgesini açıkladı.

Vizyon belgesini açıkladığı programdaki "Kılıçdaroğlu'nun eşinin uyuması, kurmaylarım dediği kişilerin uzaktan bağlantı yapması, Rifkin konuşurken yaşanan aksaklık" sosyal medyada resmen viral oldu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun söz konusu programdaki "Sana rakip olmak için geliyorum ey dünya" ve "Hayırlı uğurlu olsun diyorum, haydi arkadaşlar başlıyoruz" ifadelerini kullanması adaylıktaki ısrarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Toplantının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından çok konuşulan bir paylaşım yaptı.

ADAYLIK MESAJI MI?

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun söylediği Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü olan "Halkın sesi Hakkın sesidir." şeklinde tweet atması, birçok kişi tarafından Kılıçdaroğlu'na gönderme olarak yorumlandı.

İYİ PARTİ DE TOPA GİRDİ

İmamoğlu'nun adaylık göndermesinin ardından İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da Kılıçdaroğlu'na adaylık göndermesinde bulundu.

Özkan, "Bir Latin özdeyişi der ki; "Vox populi, vox dei...Yani halkın sesi, hakkın sesi...Halkın sesine kulak vermeyenlerin akıbetini tarih defalarca yazmıştır. Demokrasinin olmadığı yerde, amaç değil araç olarak görüldüğü yerde Türkiye Yüzyılı yazılamaz" dedi.

AKŞENER DE YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün katıldığı televizyon programında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına 'Hayır' demeyeceklerini açıklamıştı.