PKK/YPG'den önce Azez'e sonra Kilis'e roketli saldırı! Siviller hedef alındı: Ölüler ve yaralılar var

Son dakika haberi... PKK'lı teröristler Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez kasabasını roketlerle hedef aldı. İlk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Teröristler Azez'den sonra Kilis Öncüpınar'a da roketli bir saldırı düzenledi. Bölgedeki kaynaklar kara harekatıyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2022, 19:52 Güncelleme 22 Kasım 2022, 23:17
PKK/YPG’den önce Azez’e sonra Kilis’e roketli saldırı! Siviller hedef alındı: Ölüler ve yaralılar var

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Milletler'in 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarını kullanan Türkiye, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yer alan PKK/PYD/YPG mevzilerine hava harekatı düzenledi.

Pençe Kılıç olarak isimlendirilen harekata 50 F-16 savaş uçağı ile 20'nin üzerinde SİHA'nın katıldığı bildirildi.



Harekat kapsamında çok sayıda terör hedefi imha edildi. Milli Savunma Bakanlığı, 184 kalleşin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Pençe Kılıç ile birlikte büyük tokat yiyen kalleşler, alçakça sivilleri hedef almaya başladı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesi ve Kilis Öncüpınar sınırına havan toplar atıldı. Alçak saldırılarda 3 vatandaşımız şehit düştü.



AZEZ'E ROKETLİ SALDIRI
Kalleşler bu kez de Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez'i roketlerle hedef aldı. İlk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

PKK'lı teröristler, 2016'da Tel Rıfat ve çevresindeki bazı yerleşimleri ele geçirmişti.



Terör örgütü, Tel Rıfat ve çevresinden yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, söz konusu nüfus Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı. Terör örgütü PKK/YPG buradan Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki yerleşim yerleri ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaşçıların mevzilerine saldırıyor.

Bölgede olan Sabah muhabiri Uğur Yıldırım, teröristlerin saldırdığı bölgeleri görüntüledi. Öte yandan kara harekatıyla ilgili hazırlıkların da sürdüğü bildirildi.

BİR SALDIRI DA ÖNCÜPINAR'A
Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden YPG/PKK'lı teröristlerce atılan 3 roket düştü.

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan roketler, Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesindeki boş araziye isabet etti. Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Kilis Valiliği, Öncüpınar'a düşen roketler sonrası açıklama yaptı. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terör örgütü tarafından 22.11.2022 tarihinde saat 21.25 sularında Tel Rıfat bölgesinden atılan 3 adet Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) Kilis'te sınır hattına düşmüştür. Herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır."