Son dakika: Terör örgütü YPG/PKK'dan Karkamış ve Öncüpınar'a roket saldırısı! Hayatını kaybeden çocuk CHP'li vekilin yeğeni çıktı!

Son dakika haberleri... Gaziantep'in Karakmış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 3 havan atışı gerçekleşti. Gelen son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1'i çocuk, 1'i öğretmen 3 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi. Bölgeden gelen fotoğraflar hainlerin saldırısının ardından meydana gelene yıkımı gözler önüne serdi. Gelen son dakika haberine göre hainler Karkamış'ın ardından Öncüpınar'a da roketli saldırıda bulundu. Alçak saldırıda bir asker bir polis yaralandı. Öte yandan evi zarar gören vatandaşlar yaşadıklarını anlattı. Alçak saldırıların ardından TSK tarafından Zor Mağar vuruluyor. Hayatını kaybeden çocuğun CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın 5 yaşındaki yeğeni olduğu öğrenildi. Polat'ın lanetleme paylaşımında bile PKK diyemediği de dikkatlerden kaçmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralılar hakkında son durumu paylaştı. Öte yandan hain saldırıya uğrayan okulun içi görüntülendi.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2022, 12:05 Güncelleme 22 Kasım 2022, 10:51
Son dakika: Terör örgütü YPG/PKK’dan Karkamış ve Öncüpınar’a roket saldırısı! Hayatını kaybeden çocuk CHP’li vekilin yeğeni çıktı!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 4 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

Kalleş saldırı sonucu biri çocuk olmak üzere, 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

HEDEF ALINAN OKULUN İÇİ GÖRÜNTÜLENDİ
22 yaşındaki Ayşenur Alkan'ın şehit olduğu okulun içi görüntülendi.

ABD'DEN SKANDAL AÇIKLAMA
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'nin Gaziantep'in Karkamış ilçesi ile Kilis'teki sivilleri hedef alan saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ABD'nin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price'ın saldırıları kınamadığı skandal açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KINAMA YOK!
Suriye ve Türkiye'deki sivil can kaybı için en içten başsağlığı diliyor.

Sivilleri korumak ve ortak DEAŞ'ı yenilmesiyle ilgili ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz.

Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden koordineli olmayan askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz.

10 SALDIRI GERÇEKLEŞTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11:15'ten itibaren 10 adet saldırı gerçekleştiğini açıkladı. Soylu şunları söyledi.

Bugün 11.15'ten bu yana kadar 10 adet atım gerçekleşti. Okullarımız da bir saldırımız oldu. Okulun hemen bahçe duvarının yanına bir düşüm söz konusu oldu. Oradan oluşan basınça da öğretmen odasının camlarının kırılması konusu 22 yaşında Ayşenur Alkan öğrenimiz şehit oldu. Evlere isabet etmek suretiyle de saldırı devam etti. Bu saldırı sonucun da da maalesef 5 yaşında bir çocuğumuz şehit oldu. Tabii yine aynı evde Büşra Karataş 5 aylık hamileydi. O da karnından bir yara aldı. O da entübe şu anda. Onu da 5 aylık bebeğiyle yaşatmaya çalışıyor. İnşallah o bebek de hayata tutunur. İnsanlıktan yoksun bir ürünün sonucudur. Biz bu saldırıları yıllar önce de yaşadık. Akşam itibariyle Kilis Öncüpınar'a da saldırılar oldu. Bunun bir tek karşılık var. Adım atamayacak yere kadar temizlemektir.

5 yaşındaki çocukların üzerine bomba yağdıranlar bedelini ödeyecektir. Bu büyük millet de aziz sorumluluğunu gelecek nesillere bırakmaz, hesabını soracaktır.

KARKAMIŞ'TA OKULLAR TATİL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Karkamış'ta tüm okulların bu hafta tatil edileceğini söyledi.

Bakan Özer'in açıklamaları şöyle:

Acılıyız, 2 şehidimiz ve 10'a yakın yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir okula böyle bir terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. Öğrencilerimizin kitaplarını bırakarak sığınağa gitmeleri, okullarını terk etmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Ayşenur Alkan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hızlı bir şekilde toparlanacağız. Bugünkü değerlendirmemiz sonucunda bu hafta Karkamış'taki tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Ve aynı zamanda hem Bakanlık olarak hem de Gaziantep'teki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün tüm öğretmenleriyle birlikte buradaki öğrenci, öğretmen ve ailelere psikolojik destek ve danışmanlıkla ilgili her türlü desteği sağlayacağız.

CHP'Lİ VEKİLİN YEĞENİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Saldırıda yaşamını yitiren 5 yaşındaki Hasan Karataş'ın CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın yeğeni olduğu öğrenildi.

Polat, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. TERÖRE LANET OLSUN." dedi.

HALA PKK DİYEMİYOR
5 yaşındaki yeğenini PKK saldırısı ile kaybeden Mahir Polat'ın lanetleme paylaşımında bile PKK diyemediği de dikkatlerden kaçmadı.

GAZETECİ ŞABAN SEVİNÇ'TEN SERT TEPKİ
Muhalif gazetecilerden Şaban Sevinç, PKK'nın adını anmayıp TSK'yı hedef alan muhalefete ve Batı dünyasına teröre kurban giden iki çocuğun fotoğrafını paylaşarak sert tepki gösterdi. Sevinç, "Ecrin ve Hasan. Terör kurbanı çocuklarımız. Hala TSK'ya laf söyleyen şerefsizler var" ifadelerini kullandı.

ARAP PINARI KIRSALI VURULUYOR!
Alçak saldırıların ardından TSK tarafından Zor Mağar vuruluyor.

VALİ GÜL'DEN İLK AÇIKLAMA
Vali Gül, yaptığı açıklamada, "Şu an arkadaşlarımız durumla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Dolayısıyla Bakanımız süreci yakından takip ediyor. Onlar da İnşallah gelecekler. Gereken tedbirleri alıyoruz. TSK, karşı tarafa misliyle karşılık veriyor. Atışlar devam ediyor, sabırla beklememiz lazım. 2 ağır yaralımız var, diğerleri çok şükür daha iyi. Toplam 2 evimizde zarar var, sivil yerleşim yeri içerisindeki iki tane konut zarar gördü. Şu anki durumda 2 ev, 3 okulumuzda hasar var, süreci takip ediyoruz. Şu anda toplamda 10 yaralımız var. Tedavileri devam ediyor" diye konuştu.

KARKAMIŞ'IN ARDINDAN ÖNCÜPINAR'A DA ROKETLİ SALDIRI
Sabah gazetesi Foto Muhabiri Uğur Yıldırım'ın bölgeden aktardığı görüntülere göre eli kanlı terör örgütü Karkamış'ın ardından Öncüpınar'a da roketli saldırıda bulundu. Alçak saldırıda bir asker bir polis yaralandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren terör örgütü YPG/PKK saldırılarına karşı güvenlik güçlerimiz misliyle karşılık vermektedir." ifadelerini kullandı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sivil, asker, polis, öğretmen, kadın, çocuk ayrımı gözetmeden hedef alan terör örgütü YPG/PKK'yı lanetlediklerini belirtti.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/PKK üyelerince atılan 5 roket sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Altun, şunları kaydetti:

"Masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren terör örgütü YPG/PKK saldırılarına karşı güvenlik güçlerimiz misliyle karşılık vermektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu operasyonlarımız devam edecektir. Terör örgütleri ve destekçilerinden hesap soracağız."

Fahrettin Altun, paylaşımında "#Hesapzamanı" etiketine de yer verdi.

"YERLE BİR OLDU"

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden atılan roket-havanlar nedeniyle evi zarar gören vatandaşlar yaşadıklarını anlattı.

Vatandaşlardan Ahmet Güzel, saat 11.00 sularında büyük bir gürültü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Evimizin arka bahçesine roket isabet etti. Patladı ve üç katlı evin bahçesi, bir odam ve bir ahırım yerle bir oldu. Yaralımız yok çok şükür, buna şükrediyoruz. Arka bahçede oturanımız yoktu, herkes evde, yukarıdaydı. O konuda bir zararımız yok çok şükür. Çok büyük sarsıntı oldu. Ev, deprem gibi sallandı. Üç katlı evim, şarapnel parçalarıyla büyük zarar gördü."

Naime Güzel ise yemek hazırlamak için mutfağa girdiğini dile getirerek, "O sırada bir ses koptu, evin üzerine bir şey düştü zannettim, ne yapacağımı, nereye kaçacağımı bilmedim. Bütün evi yıktı, bahçeyi yıktı." ifadelerini kullandı.

ALÇAKLARIN 'İNTİKAM' DEDİĞİ SİVİLLERİ VURMAKMIŞ!

Terör örgütü YPG/PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Ferhad Shami, Türk Silahlı Kuvetleri'nin Pençe Kılıç Harekatı sonrası, 'İntikam geliyor...' şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Kalleş terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı biçare kalınca yine masum sivilleri katletti.

SÜLEYMAN SOYLU ACI HABERİ DUYURDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte Ankara'daki Polis Müzesi'nde düzenlenen 'Ailelerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü' imza törenine katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, dün Kilis Öncüpınar Sınır Kapısına yapılan çok namlulu roketatar (ÇNRA) saldırısıyla ilgili, "Dün Kilis'te Öncüpınar Sınır Kapısı'na, özel harekat yerleşkesine ÇNRA atıldı ve isabet eden havanlarla 7'si polis özel harekat, birisi komiser olmak üzere 8 güvenlik mensubumuz yaralanmıştı, onlar tedavilerine devam ediyorlar" açıklamasını yaptı.

"MAALESEF 3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"
Gece Gaziantep sınır bölgesine atılan havanlar sonucu herhangi bir isabet alınmadığını belirten Bakan Soylu, bugün Karkamış ilçe merkezine yapılan saldırıyla konuştu.

Soylu saldırıyla ilgili şunları söyledi:
"Fakat bugün öğlen üzeri sınır ötesinden bir havan atıldı ve bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından bunların yerleşim yerine isabet eden oldu, 6 yaralımız vardı ve onlar hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan biri çocuk, biri öğretmen. Yerleşim yerine, mahalleye isabet eden havan sonucunda böyle bir kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin. Şu anda yaralılarımız var, onlar da hastanede tedavilerine devam ediyor."

"TERÖR ÖRGÜTÜNE SINIRIMIZIN İÇİNDE VE DIŞINDA HERHANGİ BİR HAYAT ŞANSI VERİLMEYECEKTİR"
Yapılan saldırıların karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Soylu, "Milletimize şunu söylemek isteriz, dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği bu operasyondan sonra buna yönelik gerçekleştirilen saldırıların cevabı da en güçlü şekilde verilecektir ve bu konuda bütün adımlar atılacaktır. Terör örgütüne sınırımızın içinde ve sınırımızın dışında herhangi bir hayat şansı verilmeyecektir. Olay henüz daha yeni. İlk bilgi olarak arz ettim. Sonrasını geniş bir şekilde kamuoyuna paylaşırız. Okul değil, bahçesine bir atış geldi ama ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde bir çocuk, bir öğretmen ve bir mahallede ağır yaralı olan vatandaşımız hayatını kaybetmiş oldu" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZDEN BİRİ, SINIF ÖĞRETMENİMİZ AYŞENUR ALKAN'I KAYBETTİK"
Milli Eğitim Bakanı Özer de şunları kaydetti:
"Maalesef roket saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesine isabetli roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının oluşturduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Okulunun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 şehidimiz, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri, sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan'ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör saldırıları bu aziz milleti, devletimizin kutlu yürüyüşünü asla durdurmayacaktır. Milletimiz her geçen gün birlik beraberliğini yeniden tazeleyerek, dimdik durarak bu mücadeleyi devam ettirecektir. Terör saldırıları bizi asla yıldırmayacaktır. Ama çok üzüntülüyüz.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 6 şehidimizin 3'ü eğitim camiasından. Tüm Milli Eğitim camiamıza, aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. İnşallah arkadaşlarımız sorunları orada hızlı bir şekilde çözerek eğitim öğretimin aksamadan devam etmesi için gerekli çalışmaları yapacak.

VALİ'DEN AÇIKLAMA
Vali Gül acı haberi şöyle duyurdu:

Terör örgütü tarafından Fırat'ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adat havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2'si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI
Gaziantep ve Kilis'e yönelik roketli saldırılar sonrası sınır hattında önlemler artırıldı. Güvenlik güçleri teyakkuza geçerken, tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Saldırıların ardından Tel Rıfat ve Ayn El Arap bölgesindeki teröristlere ait mevziler, sınır birliklerince ateş altına alındı. İnsansız hava araçlarınca tespit edilen terör hedefleri; obüs ve çok namlulu roketatarlar ile vurularak imha edildi.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ
Terör örgütü YPG/PKK'nın alçak saldırısına misliyle karşılık verildi. Terör mevzileri top atışlarıyla vuruluyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ DÜN DE ROKETLİ SALDIRILAR DÜZENLEMİŞTİ
Suriye'nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı.

Terör örgütü üyelerinin dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 roket ise boş alana isabet etmişti.



BAKAN KOCA YARALILAR HAKKINDA SON DURUMU AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaralılar hakkında son durumu paylaştı. Bakan Koca, "Gaziantep Karkamış'a, hain terör örgütü tarafından yapılan havan topu saldırısı sonucu, biri çocuk olmak üzere, 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu oldu. 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor, 2'sinin durumu ağır." açıklamasında bulundu.



TOPLAM 84 SAĞLIK PERSONELİ OLAY YERİNE GÖREVLENDİRİLDİ
"Saldırının akabinde 18 ambulans, 5 UMKE Timi, toplam 84 sağlık personeli olay yerine görevlendirilmiş, acil müdahalelerin ardından yaralılar hastanelere yetiştirilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."