Alçak saldırı sonrası akıllara o açıklamalar geldi! İşte PYD/YPG'yi terör örgütü olarak görmeyenler...

Terör örgütü PKK ve Suriye'deki kolu PYD/YPG'nin alçak saldırıları sürüyor. Taksim'de PKK'nın Suriye'deki kolunun talimatı ile bombalı saldırı gerçekleştirilmesinin ardından, Türkiye Pençe Kılıç harekatı ile gereken cevabı verdi. Köşeye sıkışan kalleş örgüt, Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye tarafından roket ve havanlarla saldırdı. Saldırıda 1'i öğretmen 1'i çocuk 3 vatandaşımız şehit olurken akıllara başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefetin eli kanlı bu örgütü "Terör örgütü olarak" görmüyoruz açıklamaları geldi.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2022, 14:21 Güncelleme 22 Kasım 2022, 13:19
Alçak saldırı sonrası akıllara o açıklamalar geldi! İşte PYD/YPG’yi terör örgütü olarak görmeyenler...

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK/PYD/YPG Türkiye'ye yönelik alçak saldırılarına devam ediyor.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG tarafından verilen talimatla Taksim İstiklal'de gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası 6 vatandaşımız hayatını kaybetti 81 vatandaşımız da yaralandı.

PENÇE KILIÇLA KARŞILIK VERİLDİ
Türkiye alçak saldırıya karşı Pençe Kılıç Harekatıyla büyük bir karşılık verdi. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik de Pençe-Kılıç Harekatı icra edildi.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya adresinden "Hesap zamanı" ifadesiyle duyurulan harekat kapsamında Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki hedefler eş zamanlı olarak ateş altına alındı. Vurulan hedeflerin arasında ilk defa Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı'nın da yer alması dikkati çekti.

Alçak örgüt harekat sonrası yine saldırdı. Dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden teröristlerce roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanırken kalleşler bugün ise sivilleri hedef aldı.

OKULA SALDIRDILAR
Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK tarafından Suriye'nin kuzeyinden roketler atıldı. Nigar Tiryakioğlu Anadolu Lisesi ile Kocatepe İlkokulu'nda da hasar oluşurken Ayşenur Alkan isimli bir öğretmenimiz ile 1 çocuk ve 1 vatandaşımız şehit oldu.

MUHALEFETİN AÇIKLAMALARI AKILLARA GELDİ!
Bu alçak saldırı sonrası akıllara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefetin eli kanlı bu örgütü "Terör örgütü olarak görmüyoruz" açıklamaları geldi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Ekim 2014 tarihinde "Bizim için YPG terör örgütü değildir. YPG kendi halkını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur" ifadelerini kullanarak bir skandala imza atmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu bugün ise terör örgütünün yaptığı saldırıyı kınadı ancak ne PKK ne de YPG ifadesini mesajında geçirmedi.

MUHARREM ERKEK: SINIRIMIZDA PYD OLSUN
CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, "Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun" ifadeleriyle alçak örgütü meşrulaştırmaya çalışmıştı

SELİN SAYEK BÖKE: YPG'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNA DAİR İSTİHBARİ BİLGİMİZ YOK

CHP'li Selin Sayek Böke ise terör örgütü YPG için "Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

SEZGİN TANRIKULU: KENDİ TOPRAKLARINI KORUYAN BİR YAPILANMA
PKK'nın CHP'deki baş savunucularından Sezgin Tanrıkulu ise "PYD, kendi topraklarını küresel bir vahşet örgütüne karşı korumaya çalışan bir yapılanmadır." ifadeleriyle rezilliği bir üst kademeye taşımıştı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜNAL ÇEVİKÖZ: SİYASİ OLUŞUM VE ASKERİ YAPILANMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz "PYD bir siyasi oluşum, YPG ise onun askeri boyutudur." ifadeleriyle yine terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmıştı.

ERDAL AKSÜNGER: BENİM GÖZÜMDE TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR

CHP'li Erdal Aksünger ise Türkiye'nin yıllardır mücadele ettiği PKK'nın siyasi uzantısı YPG-PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini söylemişti. Sünger katıldığı bir programda"Terör örgütü mü?" sorusuna "PYD benim gözümde terör örgütü değildir" diye skandal bir cevap vermişti.

HDP ZATEN SİYASİ KOLLARI!
CHP'nin ortaklık yaptığı HDP ise PKK'nın siyasi kolu durumunda! A'dan Z'ye neredeyse tüm vekillerinin ve il ilçe başkanları da terör örgütü ile olan ilişkilerini saklamıyor.

Bunu en net bir şekilde HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" ifade etmişti.

AK PARTİ'DEN CHP'NİN SESSİZLİĞİNE TEPKİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin terör örgütü PKK'nın saldırıları karşısındaki sessizliğine sert bir tepki gösterdi.

Hamza Dağ, "Her fırsatta, devleti ve kurumlarımızı itibarsızlaştırmak için video çeken, son örnekte olduğu gibi borsanın yükselişi ve doların sabit kalması konusunda bile uzun uzun açıklamalar yapan Sayın Kılıçdaroğlu, neden bu konuda sessiz kalmaktadır? " ifadelerini kullandı.

Dağ'ın açıklamaları şu şekilde;

"Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta terör örgütü PYD tarafından Taksim'de bir bombalı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Pençe-Kılıç harekâtıyla başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Bu operasyon terör örgütü yandaşları dışında toplumun tüm kesimlerinden büyük bir destek görmüştür. Operasyonun başlamasının ardından 36 saat geçmesine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li yöneticilerden herhangi bir açıklama gelmedi.

"CHP'NİN POLİTİKASI MİLLİ GÜVENLİK MESELESİNE DÖNÜŞTÜ"
Terörle mücadelenin, birlik ve beraberlik içinde yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Fakat CHP'den bu yönde bir yaklaşım göremiyoruz. CHP'nin sistematik hale gelen bu politikası, bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür.

CHP tarafından PYD'nin terör örgütü olarak görülmediğini biliyoruz. Ancak PYD'nin PKK'nın Suriye kolu olduğu aşikârdır.

Her fırsatta, devleti ve kurumlarımızı itibarsızlaştırmak için video çeken, son örnekte olduğu gibi borsanın yükselişi ve doların sabit kalması konusunda bile uzun uzun açıklamalar yapan Sayın Kılıçdaroğlu, neden bu konuda sessiz kalmaktadır?

Daha önce sınır ötesi operasyona destek verdiği için HDP'den tepki gören CHP Genel Başkanı, bunun tekrar etmesinden mi çekinmiştir?

Görünen o ki; tezkereye "hayır" dediği için PKK ve PYD'den teşekkür alan Kemal Kılıçdaroğlu bu durumdan hoşnut olmuştur.

Belli ki CHP Genel Başkanı için terör örgütünün takdirini almak milletin teveccühünü kazanmaktan daha değerlidir.

Bakalım bugünkü MYK toplantısı sonrası parti sözcüleri bu meselede sessiz kalmaya devam mı edecek, yoksa bir tepki verecek cesareti bulabilecek mi?
HDP bile net bir şekilde tavrını belli etmişken CHP'nin aklının bulanık olduğunu görüyoruz. CHP, milletin tarafında mı yoksa terör örgütünün tarafında mı olduğuna karar vermelidir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN