Türkiye’den Suriye ve Irak’ın kuzeyine hava harekatı! PKK/ YPG mevzileri vuruldu: Hainler için hesap vakti

Son dakika haberi! Birleşmiş Milletler'in 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarını kullanan Türkiye, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yer alan PKK/PYD/YPG mevzilerine hava harekatı düzenledi. Pençe Kılıç olarak isimlendirilen harekata 50 F-16 savaş uçağı ile 20’nin üzerinde SİHA’nın katıldığı bildirildi. Başkan Erdoğan'ın harekat emrini verdiği anlar da yayınlandı. TSK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyine başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekatı kapsamında toplam 89 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa hava harekatıyla vuruldu. İşte anbean yaşananlar...

Giriş Tarihi 20 Kasım 2022, 00:48 Güncelleme 21 Kasım 2022, 09:53
Türkiye’den Suriye ve Irak’ın kuzeyine hava harekatı! PKK/ YPG mevzileri vuruldu: Hainler için hesap vakti

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki bölücü hedefleri imha etti.

HESAP ZAMANI!
Milli Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenleniğini duyurdu.



Bakanlık, paylaşımında "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırının hesabı soruluyor" ifadelerini kullandı.

TERÖR YUVALARI YERLE BİR EDİLİYOR
Milli Savunma Bakanlığı, icra edilen operasyondan ilk görüntüleri paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor" ifadelerine yer verildi.




PAROLA: PENÇE KILIÇ
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldığını bildirdi.

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

HAREKAT EMRİ BAŞKOMUTAN'DAN
Türk Silahlı Kuvvetleri gece saatlerinde Suriye ve Irak'a hava harekatı düzenledı. Pençe Kılıç adı verilen harekatla birlikte çok sayıda PKK/YPG noktası bombalandı. Harekatın emrini Başkan Erdoğan verirken, o anlar böyle görüntülendi.

50 F-16 SAVAŞ UÇAĞI
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlediği harekata 50 F-16 savaş uçağı ile 20'nin üzerinde SİHA'nın katıldığı öğrenildi.

F-16'LAR ÜSLERİNE GERİ DÖNDÜ
Gece boyunca Suriye ve Irak'taki PKK inlerini bombalayan F-16'lar üslerine geri döndü.

CANLI YAYINDA HAREKAT
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda bombalama sürüyor. A Haber Suriye sınırında, Türk F-16'ların Ayn El Arab'ın doğusundaki PKK hedeflerini vurmasını anbean görüntüledi. A Haber Muhabiri Sinan Yılmaz, Suriye sınırındaki bombalamanın detaylarını anlattı.

SİHA'LAR DESTEK VERDİ
Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tespit edilen terör hedeflerinin vurulduğu hava harekatında Diyarbakır dışında Malatya'dan da savaş uçaklarının kalktığı, Batman'dan havalanan SİHA'ların da operasyona destek verdiği öğrenildi. Saldırı ile terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

Harekatta Rusların kontrolündeki Suriye hava sahası kullanıldı.

Bu gece vurulan PKK hedefleri ise şöyle;

SURİYE

Ayn Dagne

Tel Rıfat

Minnig Havalimanı

Maranez

Derbesiye

Malikiye

Ayn el-Arab (Kobani)

Karaçok Dağı

Ayn İsa




IRAK

Süleymaniye

Kandil

Senkeser(Erbil)

Sincar

Asos

AK PARTİ'DEN MESAJ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pençe Kılıç Harekatı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Çelik, "Teröre nerede olursa olsun bedel ödetmeye devam ediyoruz. PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI ile bir kere daha gösteriyoruz; ülkemize göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler." ifadelerini kullandı.

İşte Çelik'in tüm açıklamaları
Teröre nerede olursa olsun bedel ödetmeye devam ediyoruz. PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI ile bir kere daha gösteriyoruz; ülkemize göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler.

Cumhurbaşkanımızın "bir gece ansızın gelebiliriz" sözü kesin kararlılığımızın ifadesidir. Çok geniş çaplı ve yüksek kabiliyetle icra edilen bu harekat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkemize göz dikenlere her hal ve şart altında cevap vereceğini tüm dünyaya gösteriyor.

Terör insanlığın düşmanıdır. Türkiye bu insanlık düşmanlarına karşı hangi etiketlere sahip olurlarsa olsunlar en etkili mücadeleyi veren ülkedir. Hangi gücün himayesine girerlerse girsinler tüm terör örgütlerini bertaraf edecek güce sahibiz.

"NE GEREKİYORSA ONU YAPMAKTA KARARLI OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYANIN BİLMESİ LAZIM"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde düzenlediği basın toplantısında İstanbul'daki terör saldırısının ardından sınır ötesi bir operasyonun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruya şöyle cevap vermişti:

"Şu anda sorgulamalar, soruşturmalar devam ediyor. Bu sorgulamalar neticesinde nereye uzanıyor, bunların araştırılması yapılıyor. Bu araştırma neticesinde de ne gerekiyorsa onu yapmakta kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım."



Bu gelişme üzerine Asker kökenli AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, resmi sosyal medya hesabıTwitter üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

BİR GECE ANSIZIN...
"Bir gece ansızın..." ifadelerini kullanan Çelebi, paylaşımında savaş jetlerinin fotoğraflarına yer verdi.

SAVAŞ UÇAKLARININ GÖRÜNTÜSÜ
Milli Savunma Bakanlığı, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin görüntüleri paylaştı. Görüntü, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından havalandı.



HDPKK'NIN ETEKLERİ TUTUŞTU: AVRUPA'YA ÇAĞRI YAPTILAR
Kahraman ordumuzun düzenlediği hava harekatı sonrası HDPKK'nın etekleri tutuştu.

HDP'nin Avrupa Temsilciliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de bulunan YPG terör örgütüne başlattığı hava harekatını durdurma çağrısında bulundu.

89 HEDEF İMHA EDİLDİ
TSK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyine başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekatı kapsamında toplam 89 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

İLK KEZ VURULDU
Yapılan açıklamada ayrıca "Pençe Kılıç Harekatı'nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'larla birlikte 70'e yakın hava aracı görev aldı. Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa hava harekatıyla vurulurken, TSK'ya ait uçaklar eş zamanlı olarak Irak'ın kuzeyinde, sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti" denildi.


MSB YENİ GÖRÜNTÜLER PAYLAŞTI
MSB sosyal medya hesabında yeni görüntüler paylşatı. Yapılan açıklamada "Ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargâh ve eğitim kampları böyle yerle bir edildi!" ifadeleri kullanıldı

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN