Başkan Erdoğan’ın Togg kullanırken ilk görüntüleri A Haber'de yayınladı! Başkan Erdoğan'dan çok özel açıklamalar

85 milyonun gururu olan, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg 29 Ekim'de banttan inmişti. ATV, A Haber, A Para ve A News’in ortak canlı yayınına konuk olan Başkan Erdoğan'ın Togg'un direksiyonuna geçtiği görüntüler A Haber ekranlarında ilk kez yayınlandı. Togg ile ilgili çok özel açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, “Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak.” dedi ve merak edilenleri anlattı.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2022, 22:28 Güncelleme 03 Kasım 2022, 00:35
Başkan Erdoğan’ın Togg kullanırken ilk görüntüleri A Haber’de yayınladı! Başkan Erdoğan’dan çok özel açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan ATV, A Haber, A Para ve A News'in ortak canlı yayınnda konuk oldu. Gündeme ilişikin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg hakkında da çok özel açıklamalarda bulundu.



BAŞKAN ERDOĞAN'IN TOGG KULLANIRKEN İLK GÖRÜNTÜLERİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli otomobili olan Togg'u kullanırken ilk görüntüleri A Haber canlı yayınında gösterildi.



Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la ile birlikte sürdüğü görülen görüntülerde, Togg Ceo'su Mehmet Gürcan Karakaşın Togg hakkında bilgi verdiği görülüyor.



HADİ BAKALIM BİSMİLLAH
Görüntülerin devamında direksiyon koltuğunda olan Başkan Erdoğan "Hadi Bakalım Bismillah" diyerek 29 Ekim'de banttan indirerek sahneye gittiği anlar gösteriliyor. Vatandaşların 'reis,başkanım' sloganlarına ise Başkan Erdoğan el sallayarak karşılık veriyor.



O ANLARI GÜLÜMSEYEREK ANLATTI
Başkan Erdoğan o anları gülümseyerek izlerken, o gün yaşananları anlattı. Başkan Erdoğan "Togg'daki tüm işçilerle, mühendislerle resim çektirdik. Ardından fabrikayı gezdik. Fabrikada her şey robotik. Tüm kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor." ifadelerini kullandı.



BİRİLERİ FABRİKA NEREDE DİYORDU
Başkan Erdoğan, "Sizlerle bu mekanda, bu çapta ilk defa bir program yapıyoruz, yapacağız. Her şeyden önce orası fabrika değil mi? Birileri fabrika nerede diyordu ya? Burası fabrika... Togg burada üretilecek, önce Togg'daki bütün mühendisleri, işçileri, teknisyen, teknikerlerle 1300 kişi bir fotoğraf çektirdik. Ardından da fabrikayı gezdik. Fabrikada her şey robotik. Tabandan tepeye, bütün kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor. Boyahanesi de aynı şekilde öyle. İnsan gördükçe iftihar ediyor. Rabbim bizlere elhamdülillah bunları nasip etti, bugünlere ulaştık." şeklinde konuştu..



"160'A KADAR ÇIKMIŞTIM"
"Araç bulunduğu noktada, birilerini şımartmayalım da, olduğu yerde dönüyor. Hiç döndüğünün farkında değilsin ama o denli huzurlu o denli rahat bir araç. Hatta hanım bu duruma şaşırdı. Aşırı süratlı gitmedik ama ben 160'a kadar çıkmıştım. Hiç hissetmiyorsun. Ya Honda ya da Hyundai'den bir beyin daha aldılar, 2 beyin tümüyle Togg'a kumanda ediyor. Ellerine sağlık. Birimler arttıkça, eleman sayısı da artacak. Buradan 4,8 saniyede 0/100 kilometreye ulaşabiliyor, o kadar seri.



FİYATI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
Fiyatını sormaya başladılar. Biz de diyoruz ki aceleci olmayalım. Gemlik'te net bir cevap vermiştim. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Piyasaya çıktığı anda kendi sınıfındaki araçlarla fiyat anlamında rekabet edebilecek. Buradaki babayiğitler sıradan masada oturan adamlar değiller, hepsi ülkenin sivrilmiş, saygın iş adamları. Oturacağız ve değerlendirmesini yapacağız. Mart ayında yollara çıkmadan önce fiyat tespitini yapıp adımımızı atacağız.



(ÖTV indirimi) A'dan Z'ye her şeyini o zaman konuşacağız. Bir elektrikli araç var önümüzde, bunu teşvik etmek ve halkımıza sevdirmek bizim için önemli bir maharet olacak. 2022'nin temmuz ayıyla birlikte zaten ÖTV indirimi yapılmıştı. Yeni vergi düzenlemesiyle 160 kilovatı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Bunların hepsini planlayarak yolumuza devam ediyoruz.


BAŞKAN ERDOĞAN'DAN "TOGG'DA ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?" SORUSUNA YANIT
"Fiyatını sormaya başladılar. Biz de diyoruz ki aceleci olmayalım." diyen Başkan Erdoğan, "Gemlik'te net bir cevap vermiştim. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Piyasaya çıktığı anda kendi sınıfındaki araçlarla fiyat anlamında rekabet edebilecek. Buradaki babayiğitler sıradan masada oturan adamlar değiller, hepsi ülkenin sivrilmiş, saygın iş adamları. Oturacağız ve değerlendirmesini yapacağız. Mart ayında yollara çıkmadan önce fiyat tespitini yapıp adımımızı atacağız." ifadelerine yer verdi.



KARADENİZ EKSİK
"Ben inanıyorum ki, benim vatandaşım 7 ayrı üretim olacak" bilgisini vatandaşlarla paylaşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, "Bu üretimlerin içerisinde seçenekler sunuyoruz. Bu seçeneklerle de hangisini beğenirse alacak. Sadece otomobil değil, renklerde de seçenek var. Renklere de arkadaşlarımız derslerini iyi çalıştılar. Hepsine değişik renkleri koydular. Yalnız bir tanesini eksik bırakmışlardı, Karadeniz... Rize mi olsun Ayder mi olsun dedik, çalıştık. Çünkü yeşil eksik. Yeşilin olmadığı bir çeşit olamaz. Niye ülke Türkiye, yeşiller ülkesi.



İKİNCİ TEKLİF İLHAM ALİYEV'DEN
Biz tabi hanımefendiye sorduk, eşim kırmızı dedi. Dolayısıyla da kırmızıda karar kıldık. İkinci bir teklif geldi o da İlham Aliyev'den. 2 araba da ben istiyorum dedi. Birisini makamımda kullanacağım diğeri de daire kullanılacak dedi. Renk konuşmadık, sanırım eşine soracak." cümlelerine yer verdi.



"TOGG ÇOK SERİ BİRİ OTOMOBİL"
Togg'daki üstün özellikleri yaptığı teste dayandırarak anlatan Başkan Erdoğan, "Araç bulunduğu noktada, birilerini şımartmayalım da, olduğu yerde dönüyor. Hiç döndüğünün farkında değilsin ama o denli huzurlu o denli rahat bir araç. Aşırı süratli gitmedik ama ben 160'a kadar çıkmıştım. Hiç hissetmiyorsun. Ya Honda ya da Hyundai'den bir beyin daha aldılar, 2 beyin tümüyle Togg'a kumanda ediyor. Ellerine sağlık. Birimler arttıkça, eleman sayısı da artacak. Buradan 4,8 saniyede 0/100 kilometreye ulaşabiliyor, o kadar seri." dedi.



KILIÇDAROĞLU'NA "TOGG" YANITI: İŞTE FABRİKA, İŞTE OTOMOBİL! MUHALİF MEDYA TAKDİR ETTİ
Başkan Erdoğan, "Ben bu zatı muhatap almaktan utandım ama onda utanma yok. Tabi ortağı da öyle. 'Fabrika nerede?' diyor. İşte fabrika. 'Otomobil nerede?' diyor. İşte otomobil. Muhalif liderlerden de sağ olsunlar açılışa katılanlar vardı. Her ne kadar ikisi gelmese de ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan olanlar da vardı. Onlar da takdir ettiler. Eser dersin eser ortada." mesajını verdi.



Başkan Erdoğan şunları ifade etti:
"Ben bu zatı muhatap almaktan utandım ama onda utanma yok. Tabi ortağı da öyle. Fabrika nerede diyor. İşte fabrika. Otomobil nerede diyor. İşte otomobil. Muhalif liderlerden de sağ olsunlar açılışa katılanlar vardı. Her ne kadar ikisi gelmese de ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan olanlar da vardı. Onlar da takdir ettiler. Eser dersin eser ortada. Bunun yanında üretilen otomobil dersin o da ortada. Şu an itibarıyla 1300 kişinin ortaya çıkardığı bir eser var ve sen hala görmüyorsun. İşte Allah'ın hükmü aynen tecelli ediyor. Gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var hakkı söyleyemez. Çünkü onların kalpleri mühürlüdür.



Aynen tecelli ediyor. Biz üretemezsiniz demedik, satamazsınız başladı şimdi de. Bunların hepsine cevabımız var da inanın buna vaktimiz yok. Yazıktır, 20 yıldır Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparken, bir tane fabrikanız var mı diyor? Eline diline dursun ya! Bu kadar eğitimde okullar yaptık, bu kadar hastaneler inşa ettik, yaptık. Kendisi biliyorsunuz SSK'da genel müdürken, ölüleri rehin aldılar. Sizin programlarda da Savaş Ay'ın bir yayını vardı. Ay'ın o yayınında Bay Kemal'ın genel müdürlük dönemiydi... O ölenler, o feryat ederek kan revan içinde kalan çocuk... 7 yaşında mıydı neydi, onu unutamıyorum. Sen busun! Şimdi diyor ki bu kadar para ödeyeceksiniz. Bak öğren ben ekonomistim. Bizim şu anda yap-işlet-devret ile bu eserleri üretenler bu toplam bedeli ortaya koysan, faiz ödemeye kalksan ortadan kalkamazsın."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN