Togg'a yurt dışından ilk sipariş geldi! İlham Aliyev, Başkan Erdoğan'ı arayarak bizzat sipariş verdi

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'a 29 Ekim'de banttan inerek seri üretime geçti. 85 milyonun ortak guru olan Togg'a yurt dışından ilk talip belli oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başkan Erdoğan'ı bizzat arıyarak ilk Togg siparişini verdi.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2022, 20:10 Güncelleme 02 Kasım 2022, 20:10
Togg’a yurt dışından ilk sipariş geldi! İlham Aliyev, Başkan Erdoğan’ı arayarak bizzat sipariş verdi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un Gemlik'teki kampüsünün açılışı büyük bir gururla hizmete girerken TOGG yurt dışında da ilgi görmeye başladı.



TOGG'un kampüsünün açılmasının ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Başkan Erdoğan'ı arayarak bir adet TOGG satın almak istediğini belirterek sipariş verdi.



Öte yandan Başkan Erdoğan'ın bundan sonra çocuklara hediye olarak dağıtacağı oyuncak arabaların TOGG biçiminde olacağı da öğrenildi.



VATANDAŞLAR ARAÇLARINI SATILIĞA ÇIKARDI
Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan Togg, yurt içinde büyük coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otomobilin ön satışı için Şubat ayını işaret etmesinin ardından ikinci el satış platformlarında 'Togg alacağım için satılık' başlığıyla ilanlar açılmaya başlandı. Mart 2023'te yollara çıkacak olan Togg için vatandaşlar şimdiden mevcut araçlarını Togg almak amacıyla internet üzerinden satılığa çıkardı.



KREDİ KOLAYLIĞI SAĞLANACAK
TOGG'a rahat ulaşılması için talimat verdiğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Bakanlığımız çalışma başlattı. Kamu bankalarıyla görüştük. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank ile katılım bankalarımız bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir" dedi.



YENİ MODELLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Togg'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İlk akıllı cihazımız C-SUV'u banttan indirirken, sizi çalışmaları planlarımız doğrultusunda devam eden C-Sedan ve C-X Coupé ile tanıştıralım istedik." denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN