İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in foyasını ortaya çıkaran bomba video! 28 Şubat yalanı patladı skandalı savundu: İyi ki yıkmışım

Şimdilerde İYİ Parti Genel Başkanı olan ve her fırsatta başörtüsüne destek veren hatta kimi zaman başörtüsü takıp konuşma yapan Akşener, 28 Şubat döneminde askerin karşısında olduğunu da söylemişti. Daha önce Meral Akşener'in 28 Şubat dönemindeki videoları ortaya çıkmış ve şu anki söyleminden tam tersi davrandığı askeri vesayetin yanında yer aldığı ifşa olmuştu. Meral Akşener'in Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programında kaydedilen bir görüntüsü ortaya çıktı. Söz konusu videoda Akşener "Refah-Ana Koalisyonunu ben yıktım" diyerek 28 Şubat'taki askeri vesayetle işbirliği yaptığını bir nevi itiraf etti. Bugün yapılan grup toplantısı çıkışında gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Akşener, skandal sözleri savundu. Skandalı "İyi ki vesile olmuşum" sözleriyle savunan Akşener, "O iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum." dedi.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2022, 21:45 Güncelleme 02 Kasım 2022, 16:59
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in foyasını ortaya çıkaran bomba video! 28 Şubat yalanı patladı skandalı savundu: İyi ki yıkmışım

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu günlerde Millet İttifakı'nda ve 6'lı masada bir yandan kendi cumhurbaşkanlığı adaylığı için zemin kollarken diğer yandan da muhafazakar çevreyi kaybetmemek için açıklamalarda bulunuyor. Hatta Akşener Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı için "ne gerek vardı" ifadesini de kullandı.

Meral Akşener'in itirafı gündeme bomba gibi düştü | VİDEO

İYİ Parti Genel Başkanı daha önce de başörtüsüyle kürsüye çıkıp konuşma yapmış ve hatta 28 Şubat'ta askeri vesayetin karşısında durduğunu söylemişyi. Sonrasında ortaya çıkan videolar Akşener'in o günlerde askerin yanında yer aldığını ortaya çıkarmıştı. Şimdi ise yeni bir video gündeme bomba gibi düştü.

"REFAH-ANA HÜKÜMETİNİ BEN YIKTIM"
Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün programına katılan Meral Akşener, programın çekimine ara verilen anlarda Birand'la yaptığı kısık sesli konuşmada "Ben kadın kolları başkanlığımda 8 ayda 45 il gezdim. Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım. Kadınlarla yıktım, 50 kadını dökemediler. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim teşkilat bünyesinde yürümekti. Bakanlık torbadan çıktı" ifadeleri duyuluyor.

GRUP TOPLANTISI ÇIKIŞI SKANDALI SAVUNDU
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmasının ardından çıkışta gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu cevapladı.


Akşener, "Refah-Anavatan koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş. Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol'u yıkıyorum. Ve o arada da Refah-Yol'un İçişleri Bakanı olarak oradayım. Konuşmaya gittiğimiz konu da Susurluk meselesi. Böyle bir zekasızlığın ortaya konmasına hayretler içindeyim" dedi.

"İYİ Kİ VESİLE OLMUŞUM"
Açıklamasının devamında, iktidar yıkımında rol aldığını itiraf ettiği Refah Partisi'nin, daha sonra Doğru Yol Partisi ile Refah-Yol koalisyonunu kurmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akşener, şunları kaydetti: "Gerçekten Sayın Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol'un kurulmasını sağlamışım. İyi ki de o Refah-Yol'un kurulmasına vesile olmuşum. Çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar, Türkiye'nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine önemli katkıları olan bir iktidardı. O iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum."

Öte yandan geçtiğimiz yıl da Akşener'in 28 Şubat'la ilgili bir yalanı da deşifre olmuştu:

27. Dönem İYİ Parti Sakarya Milletvekili ve İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, katılığı bir canlı yayında 28 Şubat dönemine ilişkin gerçeklerden uzak açıklamalarda bulundu.



Dikbayır, "28 Şubat günlerini unutmuşlar, vatandaşın da unuttuğunu zannediyorlar. 28 Şubat sürecinde vesayete karşı en dik duran kişidir Meral Akşener" şeklinde konuştu.



DİKBAYIR'IN YALANI ÇOK DA UZUN SÜRMEDİ
Ancak Dikbayır'ın yalanı çok da uzun sürmedi... O dönem İçişleri Bakanı olan Meral Akşener'in 28 Şubat'ı savunduğu ve Milli Güvenlik Kurulu kararları ile ilgili üstüne basa basa "Başka çaresi yok, uygulanacak!" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.



AKŞENER: "GÖNÜLDEN İNANIYORUM, UYGULANACAK"
28 Şubat darbesi döneminde İçişleri Bakanı olarak görev yapan ve darbenin karşısında durduğu iddia edilen Akşener'in Millî Güvenlik Kurulu'nun 28 Şubat 1997 tarihindeki kararları sonrası 32. Gün isimli programda merhum gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sorularını cevaplamıştı.



Ben imza attım Milli Güvenlik Kurulu kararlarına, orada katılanlardan birisi olarak. Gönülden inanıyorum, uygulanacak. Uygulanması gerektiğine de gönülden inanıyorum. Eğer bir rezervim olsaydı orada konuşurdum.



Birand: Uygulanmasa bırakır mısınız hükümeti?

Akşener: Başka çaresi yok, uygulanacak!

Birand: Uygulanmadığını gördüğünüz takdirde istifa eder misiniz?

Akşener: Şimdi bakın, İçişleri Bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Milli Eğitime düşen var, Diyanet'e düşen var, Adalet Bakanlığı'na düşen var. Şimdi Adalet Bakanlığı çalışıyor. Onlar da bir genelde yayınladı. Ben uygulamayacağım. Milli Güvenlik Kurulu kararları uygulanacak.

Birand: Kıyafet yasası mesela en kolay uygulanacak olan.

Akşener: Evet

Birand: Ve bir tülü uygulanamıyor.

Akşener: Uygulanacak, göreceksiniz uygulanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN