Terör sevici Şebnem Korur Fincancı hakkında suç duyurusu: "Terör örgütü üyeliğinden yargılanmalı"

Son dakika haberi! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı üyeleri ile Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın görevlerine son verilmesi ve bu görevlere yeni isimlerin atanması istemiyle dava açtı. Öte yandan Milliyetçi Hekimler Derneği, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2022, 08:29 Güncelleme 29 Ekim 2022, 10:02
Terör sevici Şebnem Korur Fincancı hakkında suç duyurusu: Terör örgütü üyeliğinden yargılanmalı

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelede kimyasal silah kullandığı iftirasını ortaya attığı gerekçesiye "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında yeni bir adım atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı üyeleri ile hâlen Merkez Konseyi Başkanı olan Fincancı'nın görevlerine son verilmesi, bunların yerine yeni merkez konseyi başkanı ve üyelerin seçilmesi talebiyle Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

Başsavcılık tarafından hazırlanan davanamede, Fincancı'nın internet üzerinden yayın yapan Medya Haber TV'ye 19 Ekim'de konuk olduğu, TSK'nın zehirli, kimyasal, toksik gazlar kullanmak suretiyle yasaklı kimyasal silahlar kullandığını söylediği, aynı yayında "Zap'ta kimyasal silahla gerillalar katledildi" ifadesinin yer aldığı arka fon resminin kullanıldığı kaydedildi. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde, Medya Haber TV hakkında 15 farklı PKK propagandasını yaptığına ilişkin soruşturma dosyasının bulunduğu aktarıldı.

PKK'YI MAĞDUR GÖSTERDİ
Davanamede, Fincancı'nın TTB Merkez Konseyi Başkanı resmi sıfatını kullanarak somut bir bilgisi, resmi bir belgesi veya başkaca bir delili olmaksızın açıklamalarda bulunduğu, yayında PKK üyelerinin resimlerinin, gerilla ve çatışmasavaş ibareleriyle gösterildiği, sözde kimyasal silahla kullanıldığı iddiasıyla PKK'nın mağdur gösterilmeye çalışıldığı, Fincancı'nın konuşmasının sonunda, "Ben teşekkür ederim. Geçmiş olsun size de ayrıca" diyerek örgüt yanlısı söylemde bulunduğu vurgulandı.

FİNCANCI TUTUKLANDI | VİDEO İZLE

AMACI DIŞINDA FAALİYET
6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu'na atıfta bulunan davanamede, bu kanunda "TTB ve Tabip Odaları kuruluş amacının dışında faaliyette bulunamazlar" ifadesinin açıkça belirlendiği, "Amaçları dışında faaliyet gösteren TTB'nin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine bulundukları yer cumhuriyet savcısının istemi üzerine o yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi'nce karar verilir" şeklinde ayrı bir düzenlemenin olduğu hatırlatıldı. Başsavcılık, bu nedenle TTB meslek odasının amacı dışında faaliyet gösterdiği ve Fincancı'nın başkanlık sıfatını, kendisine verilen yetkiler ve görevler dışında kullanarak illegal faaliyetler yürüttüğü, idari yönden de tedbir alınması gerektiğini belirterek, Asliye Hukuk Mahkemesi'nden konsey üyeleri ve Fincancı'nın görevlerine son verilmesini, yerlerine de yeni merkez konseyi başkanı ve üyelerin seçilmesini istedi.

FİNCANCI HAKKINDA YENİ SUÇ DUYURUSU: TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN YARGILANMALI
Milliyetçi Hekimler Derneği, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Dernek adına avukat Funda Sadıkahmet, Fincancı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe sundu. Dilekçede, Fincancı'nın mesnetsiz iddialar ortaya attığı, en büyük amacının TSK ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yıpratmak olduğu ve PKK'nın sözcüsü gibi açıklamalar yaptığı vurgulandı.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle Fincancı'nın PKK terör örgütünün bir üyesi olduğuna dair ciddi emareler oluştuğu ve bu sebeple Fincancı'nın 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan da yargılanması gerektiği kaydedildi. Sabah'ta yer alan habere göre, Fincancı'nın kimyasal silah iftirasıyla birlikte PKK'lı teröristlerin adeta insanlık suçu mağduru gibi gösterildiği, örgüt propagandası yapıldığı ifade edilerek, Fincancı'nın Türk hekimlerinin itibarına da zarar verdiği aktarıldı. Hem Fincancı'nın hem de TTB Merkez Konseyi üyelerinin cezalandırılması talep edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN