FETÖ - CHP - HDPKK 'fincan' tokuşturdu! Kimyasal müfteri Şebnem Korur'a hep bir ağızdan sahip çıktılar

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK'nın paylaştığı kimyasal silah iftirasına sahip çıkmıştı. Kamuoyundan sert tepkiler alan Fincancı, bu sabah saatlerinde "terör propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındı. FETÖ, CHP, HDPKK ve fondaş medya Türk Silahlı Kuvvetleri'ne alenen iftira atan Fincancı'ya, sahip çıkmakta gecikmedi. CHP'li Özgür Özel, gözaltı kararına ilişkin "Asla kabul edilemez." derken firari FETÖ'cüler ise, "Fincan yalnız değildir" paylaşımları yaptı. HDP'nin Eş Başkanı Mithat Sancar, TTB binasında giderek 'özgürlük' istedi. Fincancı'ya sahip çıkan isimlerden biri de CHP'nin Kanas Canan'ı idi. Fincancı'nın evinde bulunan kalaşnikof mermisi ve örgütsel el kitabına ilişkin paylaşım yapan Kaftancıoğlu, emniyet güçlerini skandal sözlerle hedef alıp, "Korkmayın onlar sizin iyiliğiniz içindir" dedi.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2022, 10:28 Güncelleme 27 Ekim 2022, 15:33
FETÖ - CHP - HDPKK ’fincan’ tokuşturdu! Kimyasal müfteri Şebnem Korur’a hep bir ağızdan sahip çıktılar

İÇİNDEKİLER

Sınır içi ve sınır dışında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonlarıyla köşeye sıkışan PKK terör örgütü, kimyasal silah iftirasına sarıldı. Bir teröristin görüntülerini paylaşan PKK, sosyal medyada kirli bir propagandaya kalkıştı.

FİNCANCI İFTİRAYA SAHİP ÇIKTI
Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK'nın yayın organlarından birine katılarak TSK ve Mehmetçik'e iftira attı. Görüntüleri izlediğini söyleyen Fincancı, "kimyasal kullanılmış" dedi.

Fincancı konuya ilişkin şu cümleleri kullandı:

Daha önce de incelemiştim. Belliki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, kimyasal gazlardan, zehirli gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz.

'GÖREVDEN ALINSIN' TALEBİ
TTB Başkanı TSK'ya attığı kimyasal silah iftirası sonrası gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur'un görevden alınması için Ankara Sulh hukuk mahkemesine talepte bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, PKK/YPG'nin sözde yayın organına açıklama yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından açıldı.



CHP DESTEĞE KOŞTU
Gözaltının ardından Financı'ya destek veren kurumların başında Cumhuriyet Halk Partisi geldi. Partinin Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz. Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB'ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez!" açıklamasında bulundu.





ÖZEL'İN PKK KANALINA KATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI | VİDEO İZLE

Özel'in daha önce de terör örgütü PKK kanalının yayınına katıldığı ortaya çıktı.

ÖZKOÇ: KAYYUM ATANMASINA KARŞIYIZ
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Özkoç, şu yanıtı verdi:
Adli makamların yürüttüğü işlemleri yakından takip ediyoruz. Adalet herkese eşit şekilde uygulanmalı ancak bir sivil toplum örgütünden, meslek örgütünden bahsediyoruz. Adli soruşturma yürütülmesi bahane edilerek orada bir atama yapılması, kayyum atanmasının doğru olmadığı kanaatini taşıyoruz. O sivil toplum örgütü, meslek odası kendi içinde iç tüzüğü gereği yapılması gerekeni yapar. Bazı şeyleri fırsata dönüştürüp bu tür kuruluşların yukarıdan, kendi iradeleriyle yönetilmesinin tamamen karşısındayız.

Geçtiğimiz günlerde "Öğrencisi olmaktan gurur duyduğum Şebnem Hocayı susturamayacaksınız" sözleriyle Fincancı'ya destek veren CHP'li Canan Kaftancıoğlu, skandal çıkışlarına bir yenisini ekledi.

MERMİLER 'EMNİYETİN İYİLİĞİ' İÇİNMİŞ!
Emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonun görüntülerini alıntılayan Kaftancıoğlu, bulunan mermilerin 'emniyet güçlerinin iyiliği için' orada bulunduğunu belirtip, "Sevgili emniyet mensupları bir Adli Tıpçının evinde, iş yerinde arama yaparsanız eğer ayı haricinde (adli olaya karışmışsa o da olabilir) Adli tıpçının evinde kemik, başkasına ait kıl, tüy, kesici-delici alet ve ateşli silah materyalleriyle karşılaşabilirsiniz. Korkmayın onlar sizin iyiliğiniz içindir." dedi.



Paylaşımının devamında görüntüleri servis eden TRT'yi de hedef alan Kaftancıoğlu, "Vergilerimizle yayın yapan TRT size ise daha yaratıcı bir önerim olacak sadece. Evinde kesin kemik materyali vardır (mesleğine aşık ve evine iş getirir, benden söylemesi) Daha etkili bir gerilim müziği eşliğinde ŞKF'nin yediği insanların kemiklerine ulaştık videosu iyi gider." ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİSİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM" DEMİŞTİ
Kaftancıoğlu, Fincancı'ya ilk destek paylaşımında ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Öğrencisi olmaktan gurur duyduğum Fincancı'nın ahlakının ve adaletinin milyonda birine sahip olmayanlar Şebnem Hocayı korkutarak susturacaklarını zannederlerken trolleri de bir yandan bu twitimi bulmuş saldırıyorlar. Hatırlattınız madem ben de paylaşayım bir kez daha!"


KİRLİ SİCİLİNİ DEŞİFRE ETMİŞTİK
Takvim.com.tr, devlete 'seri katil' deyip milli iradeyi ayaklar altına alan, teröristlere destek vererek toplum vicdanını yaralayan CHP'nin Kanas Canan'ı Cana Kaftancıoğlu'nun kirli sicili sizler için deşifre etmişti.



FETÖ - CHP - HDPKK FİNCAN TOKUŞTURDU!

Fincancı'nın gözaltına alınmasının ardından CHP, HDP, FETÖ ve PKK bileşenlerinden peş peşe mesajlar geldi.

FETÖ firarisi Adem Yavuz Arslan ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, "Fincancı Yalnız değildir" dedi.



CEVHERİ GÜVEN GERİ KALIR MI?
FETÖ'cü Cevheri Güven de Şebnem Korur Fincancı'ya arka çıkanlar arasında yerini aldı.

Güven, Fincancı'nın evindeki mermileri "Derste öğrencilere gösteriyor" ifadeleriyle masumlaştırmaya çalıştı.


TTB'DEN SKANDAL AÇIKLAMA
Fincancı'nın gözaltına alınmasının ardından başkanlığını yürüttüğü Türk Tabipler Birliği açıklamada bulundu.

Açıklamada skandal sözlerin suç unsuru içermediği öne sürüldü:

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, kamuoyuna da yansıyan tartışmalar ve kendisine dönük çirkin saldırılar sonucu bugün gözaltına alınmıştır. Ne bu gözaltının ne de soruşturmanın hukuki zemini vardır, zira hocamızın ifade ettiği hiçbir şey suç unsuru değildir.

Bununla birlikte 21 Ekim 2022 tarihinde TTB Hukuk Bürosu tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme yapılmış, savcılığa medyadan soruşturma başlatıldığının öğrenildiği belirtilerek, talep halinde Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın uygun bir zamanda ifade için gelebileceği bildirilmiştir. Bu bilgilendirmeye rağmen başsavcılık, Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması sürecini başlatmıştır ve dahası bu süreci bir gösteriye dönüştürmüştür.

Geldiğimiz noktada bu gözaltı kararı iktidar çevrelerinin uzun zamandır TTB'ye ve TTB yöneticilerine yönelik artırmaya çalıştığı baskının son aşamasını oluşturmuş, kamuoyunda gelişen tartışmalar bu çabaya yönelik bahane olarak kullanılmıştır.

TTB, bahsi geçen tartışmalara dair düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde gelen eleştirileri dikkatle dinlemekte ve değerlendirmektedir. Ancak bu durum, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın uğradığı siyasi linci ve maruz kaldığı hukuksuz uygulamaları kabul edeceğimiz anlamına gelmeyecektir. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın, ifadesinin alınıp derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Müstebit iktidarın uygulamalarına karşı, demokrasiyi, barışı, bilimin bağımsızlığını, bilim insanlarının ifade özgürlüğünü ve bunlarla yakından ilişkili halk sağlığını koruma mücadelesini Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya ve TTB'ye sahip çıkarak sürdüreceğiz.

Dr. Şebnem Korur Fincancı, yalnız değildir, onurumuzdur!

ALİ BABACAN

HDP

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ


Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ

İstanbul Tabip Odası

PKK destekçisi sözde gazeteci Amed Dicle

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz

Sol Parti Genel Başkanı Alper Taş



Türk Tabipler Birliği

Fincancı'ya destek mesajı atan isim, parti ve derneklerin PKK terör örgütüyle yakın ilişkisi dikkat çekiyor.

ALMANYA'DA DA KOL KOLA POZ VERMİŞLERDİ!
Almanya'nın Köln kentinde geçtiğimiz günlerde, sözde "Türkiye'de insan hakkı ihlalleri" konulu bir konferans düzenlenmişti. Skandal buluşmada, CHP, FETÖ, HDP ve Türk Tabipler Birliği kol kola girmişti.



CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK destekçisi Şebnem Korur Fincancı, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu'nun masum gibi gösterip kol kanat gerdiği FETÖ'cü Melek Çetinkaya'nın yer alması olayın vahametini gözler önüne sermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN