CHP'lilerin saldırdığı Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaşananları A Haber'de anlattı

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, dün İBB'nin açılış töreninde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edince, CHP'liler tarafından saldırıya uğramış ve küfürlere maruz kalmıştı. Yazıcı, A Haber canlı yayınında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yazıcı İmamoğlu'nun kendisine tepki gösterilmesinin ardından kürsüye çıkarak "O arkadaş burayı germeye gelmiş, provokasyon devam ediyor." ifadelerini kullanmasının CHP'lileri daha da galeyana getirdiğini ve saldırganları motive ettiğini söyledi. Yazıcı yaşananları tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2022, 21:15 Güncelleme 26 Ekim 2022, 22:32
CHP’lilerin saldırdığı Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaşananları A Haber’de anlattı

İÇİNDEKİLER

İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı katıldı.

CHP'lilerden Şadi Yazıcı'ya saldırı! İşte en net anlar saniye saniye kamerada

BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
Yazıcı konuşmasında geçmiş döneme atıfta bulunarak Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Yazıcı, "1998 yılında projenin birinci etabını başlatan, hizmet siyasetinin lideri Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye de teşekkür ediyorum" dedikten sonra salondan tepki sesleri yükseldi. İmamoğlu ayağa kalkarak salondakilere sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Ancak alkışlı ve yuhalamalı tepki devam etti.

YAZICI ALANDAN AYRILIRKEN DARBEDİLDİ ÖLMÜŞ ANNESİNE KÜFÜR EDİLDİ
Yazıcı protestoculara, "Ben üç dönemdir belediye başkanıyım, 280 bin Tuzlalının belediye başkanına saygınız bu mu" diye seslendi. Şadi Yazıcı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Tuzla için yaptıklarını sayarak "Bu protestonuzu kınıyorum" ifadesini kullandı. Kürsüden inerek salondan ayrıldığı sırada programa katılan bir grup peşinden ilerledi. Korumalar ve grup arasında itişmeler yaşandı. Kısa süreli arbedenin yaşandığı protestolar sonrası Yazıcı makam aracına binerek uzaklaştı.

Şadi Yazıcı dün yaşanan skandalın ardından saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

YAZICI YAŞANLARI ANLATTI
Yazıcı, A Haber canlı yayınında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İMAMOĞLU'NUN SÖZLERİ SALDIRGANLARI MOTİVE ETTİ
Yazıcı İmamoğlu'nun kendisine tepki gösterilmesinin ardından kürsüye çıkarak "O arkadaş burayı germeye gelmiş, provokasyon devam ediyor." ifadelerini kullanmasının CHP'lileri daha da galeyana getirdiğini ve saldırganları motive ettiğini söyledi.

Yazıcı şunları söyledi;

Siyasette çok şey gördüm ama bunu ilk defa yaşadım. Bardağı taşıran son damla Erdoğan'a teşekkür etmemdi. Aslında konuşmama başında teşekkürle başladım. Birinci etabı ikinci etabı yapan ve üçüncü etabı yapıp bitirene teşekkür ettim.

Asıl mesele konuşmanın içeriğinde açılan yer yeni değil. Binanın üçüncü katı yapılıyor. 2017'de ihaleye çıkılmış 2018'de başlanmış siz de bitirmişsiniz. Bunu da belirtmem bir sebep oldu.

Mevcut bir projenin devamı bu. Uydu görüntülerine de baktım haziran seçimleri öncesinde kaba inşaatı bayağı bir bitmiş. Dün de açılış törenine davet edildim ve gittim. Burada emeği geçenlere teşekkür etmem insani bir davranış.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİNCE SALON KARIŞTI
Ekrem İmamoğlu ile beraber projeleri ziyaret etmiştik. Ben konuşmamı yaptıktan sonra tekraren İmamoğlu'na teşekkür ettim, Kadir Topbaş'a teşekkür ettim ve Erdoğan'a ettiğim sırada salon karıştı.

Ben konuşmamı bitirip çıkmadım. Protestolar nedeniyle, ağza alınmayacak hakaretler nedeniyle, "Ben Sayın Başkan bu nedenle burada duramam, burada durmak istiyorum" dedim, o ise bana konuşmamın yanlış olduğunu söyledi.

O projenin yeni yapıldığını ima etti, onlar ise bana hakaret etti. Benden önceki konuşmacı proje yeni yapılmış gibi anlattı ben de geçmişine vurgu yaptım.

Ben gitmek istediğimi söyleyince bana oturun der gibi yön gösterdi, ben elimi uzattım elimi tutmayıp kürsüye yöneldi. Dışarıya gidince de oradakiler bize saldırmaya başladı.


Bana dokunamadılar ama oradaki sivil korumalara müdahale oldu. Basından arkadaşlarımdan gömleği yırtıldı, birisinin fotoğraf makinesi hasar aldı ve pantolonu yırtıldı.

Çeken arkadaşlar vuracaklarmış gibi bekledik. Arabaya bindikten sonra arabayı bile salladılar. Projenin lansmanını izledim, konuşmacının ifadesi, Cumhuriyetin 100. yılında biyolojik arıtma tesisi hediye ediyoruz gibi açıklamalar yapıldı.

"İLLÜZYONLARINI BOZDUM"
Bir illüzyonu, bir sihiri bozduğumu hissettim. Ben gerçekleri söylemek zorundayım. En son orada yakma tesisi çok önemli orada, bitmediğini öğrendim.

Neden ismini söylemediğim için eleştirilmişim. Buraya provokasyonla gelmiş diyorlar benim için. Seçilmiş belediye başkanını böyle lanse etmesi onların provokasyonunu daha da artırıyor. Sadece teşekkür etmişim. Tuzla'nın bitirilmesi gereken projelerinden bahsetmişim.

Benim yaptığım bir provokasyon değil, küfre varan sözler benim için söylendi. Çok üzücü bir olay. Benim konuşmamın sonunda, isimden (Erdoğan) rahatsız olmuşsunuz dedim. 20 yılda yaptıklarını ben burada 1 haftada anlatamam dedim. Bundan da rahatsız oldular. Erdoğan 30 yıl önce bunları buraya yaptı. 3 yıl önce bu projeyi bitirmeleri için gönderme yaptım. Özellik nezaketi bozmadan kelimeleri cımbızla seçerek konuştum.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN